Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in eigen huis onderuit in oefenduel tegen Southampton

28 juli 2019 16:21
Foto: Pro Shots

Feyenoord in eigen huis onderuit in oefenduel tegen Southampton; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de voorbereiding afgesloten met een nederlaag tegen Southampton. De Engelsen waren zondagmiddag met 1-3 te sterk voor de ploeg van Jaap Stam. Orkun Kökcü maakte het enige doelpunt van Feyenoord, terwijl Sam Larsson en Sven van Beek met blessures uitvielen.

Feyenoord begon belabberd aan de wedstrijd. Na enkele minuten kwam het al op achterstand na een enorme blunder van Sven van Beek. De verdediger nam een bal van Eric Botteghin niet goed aan en op moment dat hij de bal weg wilde schieten, kwam een aanvaller van Southampton ingegleden en zorgde met een sliding voor de 0-1. Via Orkun Kökcü kwam Feyenoord halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Na een uitstekende actie van Dylan Vente kon de middenvelder voor de 1-1 zorgen. Via een vrije trap kwamen de Engelsen voor rust echter weer op voorsprong. Een vrije trap belandde in de muur, waarna de rebound binnen gewerkt kon worden.

Na rust ging Feyenoord op jacht naar de 2-2. Steven Berghuis was via een vrije trap dicht bij, terwijl een inzet van Wouter Burger door Naoufal Bannis werd tegen gehouden. Southampton kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe, maar wist in de absolute slotfase wel te scoren, waardoor het duel in een 1-3 nederlaag eindigde. Feyenoord begint volgende week aan de competitie als zondag om 14:30 uur stadsgenoot Sparta op bezoek komt in De Kuip.

Opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste, Botteghin, Van Beek (42' Van der Heijden), Haps (75' Malacia), Fer (66' Kelly), Kökcü (75' Narsingh), Burger, Berghuis, Vente (73' Bannis), Larsson (7' Sinisterra)
Discussieer mee op de forums


Tags

southampton beek kokcu bannis berghuis botteghin burger larsson vente fer haps heijden ingegleden juste kelly kuip malacia muur naoufal narsingh rebound sinisterra sliding sparta stam uitvielen vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als een ding duidelijk is na vandaag is het dat de achterhoede, met name centraal, echt niet meer kan.
Sven van Beek, ooit veelbelovend, direct vervangen zo ook Botthegin.
Wie dan wel?
Nou dat laat ik graag over aan de mensen die daarvoor ruim betaald worden
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden
Miss larsson of berghuis als spits testen.
En centraal duo testen st juste, fer, tapia en burger.

Kijken welke combinatie van die 4 het beste werkt.
+1/-2

2 jaar geleden
Eens @Blaak ik denk dat Tapia die er in het EL jaar ook speelde het een stuk beter doet als CV. Het is toch vreemd dat spelers als Tapia en Sinisterra die internationaal hoog aangeschreven staan bij Feyenoord onder de bank wegrotten
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hmmm... Ayoub en tapia zijn persona non grata merk ik. Ook verdonk, nieuwkoop, hansson, summerville, toere, wehrmann krijgen geen speeltyd.
Aub slim aan pakken verhuur of vekoop ayoub. Maar je kan hem ook nog best gebruiken met deze selectie.
Tapia een half jaar wel laten spelen kijken of tapia een meerwaarde is. Zo ja krijg je ook meer animo bij een eventuele verkoop in de winterstop of mss wil hij velengen.

We wisten al eem tijdje dat dit centrum en vente als spits niet meer kan... Enkel troost en stam lijken het niet te willen snappen...
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ayoub is geblesseerd hoor, daarom speelde hij niet.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ow dat wist ik niet excuus. Bedankt voor de tip. Wat heeft ie?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ayoub voegt niet meer toe dan Burger en Koceku dus geef die aub maar de kans zoals vandaagwas het middenveld met die twee in balans.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nu ayoub niet speelt kan ik helaas niet beoordelen of hij zou passen op dit middenveld. Het is wel een linkspoot. Burger zou ik graag een linie naar achteren zien als linker centrale verdediger heeft genoeg snelheid en lengte en kan opbouwen. Speelt in de oefen potten best redelijk mee.
+1/-1

2 jaar geleden
ik ben helemaal klaar met van beek en vente zie echtgeen licht puntjes in die twee
+1/-0

2 jaar geleden
Van de veld-elftal zijn er telkens teveel net-niet spelers. Daardoor krijg je geen evenwicht tegenover om het even welke tegenstander. We hadden net zo goed kunnen verliezen van een derde klasse amateur-club. Je kunt in het veld één Messi hebben staan, één Ronaldo en één Ibrahimovic, maar als je daar omheen dan acht spelers hebt die er niets van bakken dan ben je even ver. In deze situatie bevinden wij ons. Met tot twee seizoenen terug viel dat met Elia, Kuyt en van Persie niet zo op. Doe dan ook nog Berghuis van de hand en we hebben een zeer magere veldselectie. Daar kun je als trainer nauwelijks tegen op werken. Stam moet denk ik nu kiezen voor een ommezwaai : Tapia, Sinesterra, Burger, Bannis, Hansson er in. Heel veel slechter wordt het niet.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane antonucci balverlies bannis bestlander body capaciteiten danall dessers groningen haifa handelingssnelheid hanegem haps kokcu leiderstalent linssen malacia nelson noor noorwegen opgelegd slap slot til toornstra trage turk uefa willykment