Transparent
Inloggen
Sluiten

'Robert Eenhoorn twijfelt vanwege Feyenoord City-dossier'

23 juli 2019 09:39 - Sportforum
Foto: Pro Shots

"Robert Eenhoorn twijfelt vanwege Feyenoord City-dossier"; image source: Pro Shots

Robert Eenhoorn twijfelt om bij Feyenoord aan de slag te gaan als algemeen directeur. Dat gaf RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel aan in het Sportforum op Radio 1. "Wat bij hem heel erg speelt is dat Feyenoord City-dossier", aldus Van Eersel. "Iedereen die daar nu instapt wil zijn vingers daar niet aan gaan branden."

Eenhoorn wordt binnen Feyenoord wel gezien als dé droomkandidaat. "Hij is gepolst. Dat was hij al voor Jan de Jong, maar hij wordt nu ook gepolst om het te doen", zo gaf Van Eersel aan. "Bij president-commissaris Van Bodegom, maar ook meerdere mensen bij de achterban, binnen de rvc en bij de Vrienden van Feyenoord ligt hij heel erg goed. Hij is al langere tijd dé droomkandidaat en een uitgesproken Feyenoorder."

Het Feyenoord City-dossier zorgde ook voor veel kritiek op Jan de Jong. "Hij begon met zoveel positiviteit en zoveel fris geluid. Het was een droomklus. Hij was een Feyenoord-supporter en sprak daar met heel veel passie over. Hij zei ook dat hij geen jobhopper was en het voor vele jaren aan zou gaan", zei Van Eersel daarover. "Maar na het kampioensjaar, toen hij er in stapte, is er zoveel negativiteit gekomen. Het Feyenoord City-dossier wat maar niet wil vorderen, wat maar voortduurt en alleen maar negativiteit met zich meebrengt. Ook sportief ging het niet goed. Twee seizoenen op rij geen rol gespeeld. Wel een KNVB Beker gewonnen, maar ook dat kon in Rotterdam niet verbloemen dat er heel veel negativiteit was."

Meer op Sportforum


Tags

dossier eenhoorn twijfelt gepolst jong bodegom branden droomklus geluid instapt jobhopper kampioensjaar knvb meebrengt passie positiviteit rijnmond rvc sportforum stapte voortduurt vorderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Zoek je toch een andere trekvogel voor het Cittydosier. Buiten dat dosier om is er genoeg te doen voor Eenhoorn binnen Feyenoord.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Of je gaat voor een wat minder megalomane nieuwbouw die kan rekenen op meer draagkracht binnen de gemeente en beter te behappen is voor de geldschieters.
Wellicht dat Eenhoorn dan wel over te halen is.
+1/-3

 
12 maanden geleden
We zoeken nu juist iemand die zijn handen vuil wil maken en niet alleen zijn cv wil oppoetsen..
+1/-0

 
12 maanden geleden
Mag hopen dat er vooral gezocht wordt naar een realist, ambities moeten aanwezig zijn maar een en ander moet wel realiseerbaar zijn.
Eenhoorn lijkt me een verstandig persoon, als hij het stadion ook al een hoofdpijn dossier vindt dan zegt dat voldoende.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Dennis van Eersel. Dat is toch die lul die zei dat Berghuis wel even bij zou tekenen? Wat een amateur is dat toch ook. Toon van Bodegom heeft de voorwaarden geschetst. Daar hoort het stadion bij. Op basis daarvan is er meermaals met hem gesproken. Bovendien gaat het de buitenlandse investeerders (niet alleen Amerikanen, er zijn meer partijen) juist (deels) om het nieuwe stadion, dus dat kun je niet los van elkaar zien. Daar komt bij dat er ook gewoon een CFO komt, wat sinds het vertrek van Jacobs en daarna Gudde extern uitbesteed werd, omdat De Jong niet capabel genoeg was.

Ik denk dat Eenhoorn eerder wakker ligt van de verrotte organisatiestructuur bij Feyenoord en het vraagstuk of hij daar verandering in kan brengen. Maar goed, hij heeft meerdere vrienden binnen de VvF, dus hij komt echt wel. Ben daar niet zo bang voor.
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom zou je het niet los van elkaar kunnen zien?

Persoonlijk vind ik het heel verstandig wat eenhoorn hier aangeeft. Hij heeft expertise op sport gebied en daar een succesvolle structuur in brengen en voorwaarden te creëren om te presteren. Wat voor expertise heeft eenhoorn nu bij een mega bouwproject? Precies 0. Als goed sportman of bestuurder moet je weten wat je goed kan maar ook weten wat je niet kan.

Laat eenhoorn zich richten op het sportieve gedeelte. En neem aub gewoon iemand aan die verstand heeft van grote bouwprojecten en maak die directeur bij het bouw project. Als de externe partners wellcht de amerikanen expertise met zich mee brengen over grote bouw projecten om feyenoord daar bij te helpen of daar de juiste mensen kent die die job aan kunnen lijkt me dat prima. Het succes van de nieuwbouw en de club gaan namelijk hand in hand.

Er moet worden gekeken hoe er zo veel mogelijk geld met het nieuwe stadion kan worden verdient en dat er zo snel mogelijk en efficient, tegen zo gering mogelijke kosten word gebouwt en dat er überhaupt word gebouwt door de gemeente te overtuigen. Hoe winstgevender het stadion word des te gunstiger word het rendement voor de investeerders.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Ik zeg toch dat er een CFO komt? Kun je nog steeds niet lezen? Eenhoorn hoeft zich helemaal niet bezig te houden met Feyenoord City.
+2/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan prima lezen. Kun jij goed schrijven wat je bedoelt? Waarom zo'n overspanne reactie? Je gaf in je verhaal niet aan waar jan de jong niet capabel genoeg voor was een cfo is een chief financial officer. Dus gaat over je financiën niet over je bouwproject. Blijkbaar had jan de jong niet de expertise voor de financiën bij feyenoord.

Ik vond het gewoon onduidelijk in je tekst wat je bedoelde met " dus dat kun je niet los van elkaar zien"? De americaanse investeerders niet los zien van het nieuwe stadion of eenhoorn los zien dat als hij directeur word toch wat moet doen met het stadion project?

Na mijn vraag is opgehelderd dat je bedoelde dat eenhoorn zich niet hoeft bezig te houden met feyenoord city. Prima ben het daar gewoon met je eens. Maar krijgt hij dan dus ook een chief financial officer om hem te ondersteunen bij de financien? Lijkt me ook prima plan.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Ga lezen joh eenhoorn zegt niks dit is een verhaaltje van v eersel .
Die ook zei dat berghuis zou bijtekenen.
+2/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ow dat klopt het is een gerucht. Maar kijk naar de situatie vorige directeur is gesneuvel over dit dossier. Het lijkt mij dat je als potentile nieuwe directeur dus denkt dat probleem wil ik niet op mijn bordje.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Duidelijk Jack. Laten we hopen dat je gelijk hebt en dat Eenhoorn komt.
We hebben echt iemand voor de langere termijn nodig die bij iedereen het vertrouwen heeft en dus met rust de organisatie vlak trekt. Die ligt al 40 jaar op zn gat.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Gudde had het redelijk voor elkaar, maar had niet de skills om Feyenoord naar een hoger plan te brengen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Gudde lag bij de supporters ook niet goed. Zodra het minder ging was hij de eerste die verhuisdozen voor zn deur had staan.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Beste Jack, jij weet niet of er nog een ECHTE verdediger komt? Wat met dit centrale trio gaat het hem niet worden.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Stam wil dolgraag nog een echte verdediger inderdaad, hij heeft Ramon Hendriks vooralsnog te licht bevonden. Afwachten of de financiële middelen vrijkomen, Troost reageert niet voor niets zo overspannen op Tapia. Die kan wat geld opleveren.
+2/-0

12 maanden geleden
Als-ie niet wil vanwege Feyenoord City dan maar niet hoor, want als iemand met tegenzin er in stapt weet je al wat het resultaat gaat zijn. Daarbij komt dat het niet zo slecht zou zijn als er iemand komt die blanco is en gemakkelijk in de communicatie. Eigenlijk zou het best een type passen dat zijn sporen heeft verdiend met netwerken en culturele- of sportieve projecten.
+1/-0

12 maanden geleden
Vreemd, nergens wordt Eenhoorn geciteerd en Van Eersel verzint wel vaker wat. Fakenews.
+3/-0

12 maanden geleden
Ik denk dat Eenhoorn niet gaat komen vanwege het nieuwe stadion. Ja hij mag veel steun hebben van de RvC en VvF , maar daarmee heb je nog niet de steun van de volledige gemeenteraad Rotterdam. En daar draait het om.

Ik zie dat nieuwe stadion er wel staan over 8 - 10 jaar , dat is nou eenmaal de snelheid waarmee de gemeente werkt. Die hebben schijt aan de "hoge heren " van Feyenoord die in 2024 al een nieuw stadion willen. Dat gaat niet gehaald worden. Maar dat wordt wel van Eenhoorn verwacht , als zijnde een grote hoofdtaak van hem.

Ook Robert Eenhoorn kan geen druk op de gemeente uitoefenen om Feyenoord City snel te realiseren. Dat kon Gudde al niet met zijn connecties daar. Je zal dus rustig in het slakkengangetje mee moeten gaan , nog een paar x het begin van bouwen moeten uitstellen , en vooral niet negatief over de gemeente in de media zijn want dat kost je zo een paar jaar uitstel extra.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ambtelijke molens malen nu eenmaal langzaam, daar moet je dus inderdaad rekening mee houden.
8-10 jaar zou zo maar kunnen dus.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Kopt eens.
Dus nogmaals je hebt lobbyisten nodig. En daarom stelde ik voor wellicht is er expertise bij de americaanse partners om te lobbyen of die weten hoe ze hun zin moeten krijgen in de americaanse politiek en dit toe te passen in de rottedamse politiek. Verder ben ik van mening dat ze afstandelijker en zakelijker naar het dosser zullen kijken. Bij feyenoord bestuurders zit de club liefde vaak teveel in de weg. Willen alles snel snel en dat werkt averechts bij de gemeenteraad.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Zoals het er nu uitziet kan een beslissing door de gemeenteraad wel eens na de volgende verkiezingen, gemeenteraad, genomen gaan worden. Kan een voordeel zijn ivm andere politieke invulling van de raad maar kan ook zomaar een negatief resultaat opleveren.
Mij lijkt dat een ontwerp met bijhorende kosten en baten altijd de instemming moet hebben van de politiek dat maakt het draagvlak voor een positieve beslissing makkelijker. Uitgaande van dat de gemeente participeert in de kosten.

Of je gaat als Feyenoord zijnde in zee met een externe financierder die volledig de kosten dekt, al was het maar als garantiestelling, dan heb je geen gemeenschapsgeld nodig, let op dan loopt de politiek voorop met het goedkeuren en kunnen ze pronken met het resultaat.

Voor Feyenoord geen goede zaak maar de tendens zoals die er nu is dreigt toch ook al die kant op te gaan.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dus zou ik als ik feyenoord was veel meer gebruik maken van je achterban in rotterdam om de gemeenteraad subtiel onder druk te zetten door te doen wat jij wil. Als ze niet doen wat jij wil zou je wel eens je rottedamse feyenoord achteban kunnen gaan oproepen stem deze party die ons zelfde standpunt inneemt. Kijk hoe ver clubliefde al gaat... vele feyenoord fans hebben hun ziggo abonnement opgezegt toe ze de sponsor werden van een zekere andere club.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Er bestaat geen enkele manier om de gemeente Rotterdam / gemeenteraad Rotterdam onder druk te zetten. En al helemaal niet om zogenaamd strategisch de stemmen proberen te manipuleren. Dan zou je het via de media moeten proberen om een grote groep voor je zienswijze te krijgen.

Ja , en dan zijn de rapen pas echt gaar. Want dan kon de gemeenteraad weleens besluiten de eerstkomende 10 jaar Feyenoord City helemaal in de ijskast te zetten. Er is nu al totaal geen haast mee.

En wat wil Feyenoord ? Snel snel snel snel.. Tis zo extreem dom de plannen te willen haasten. Moet je kijken wat Eric Gudde voor elkaar heeft gekregen in 10 jaar. Tis nog net niet te verwaarlozen , maar wel erg weinig. Die Eenhoorn heeft gelijk met zijn twijfels.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Precies de media is je beste vriend.

Iedere gemeente zwicht uiteindelijk voor een voebalclub die komt bedelen om geld. Waarom? Omdat hun achteban (leden en club sympatisanten) een heel groot deel van het electoraat vertegenwoordigen. Hoeveel stemmers zou feyenoord kunnen overtuigen om op een bepaalde party te stemmen? Ik denk heel wat. Dat kan zorgen voor enorme verschuivingen in de macht. Je kan zelfs een eigen party oprichten (die opkomt voor het belang van feyenoord) enkel om bepaalde partijen te frustreren. Zie voorbeeld u-kip anti europa partij in europa. Kijk hoe ze in de gemeenteraad maar net leefbaar rotterdam buitenspel hebben gezet. En hoe je dat kan uitbuiten om jouw zin te krijgen. Ik denk dat dat die partijen een heel klein verschil in zetels hebben om Leefbaar rotterdam buitenspel te kunnen zetten.

Ze houden je nu gewoon express aan het lijntje.

Als je echt door wil pakken eis dudelijke en harde toezeggingen anders laat je doorschemeren dat er in de media zal lekken dat de feyenoord achterban word geïnformeerd welke partjen feyenoord tegen werken vlak voor de verkiezingen. Of roep je alle feyenoord sympathisanten op de party te stemmen die jouw belangen behartigt om een meerderheid te genereren voor het plan in de raad. (Dat alleen als je merkt dat ze je plan niet meer willen steunen).

Gewoon eerst leefbaar rotterdam op de achtergrond zien te paaien voor je plan en je electoraat beloven als ze het plan steunen. Die zijn toch uit op wraak aangezien ze buitenspel zijn gezet door de huidige partijen in de coalitie.

Het politieke landschap in rotterdam is zeer vesnippert dus kwetsbaar. De coalitie bestaat uit, vvd, cda, d66, groen links, cda en cu/sgp.

Met denk en nida gaat niemand samen werken met de pvv gaat dit blok niet samen werken.

Blijft de sp, partij voor de dieren en 50plus over. Samen 4 zetels speling.

Willen ze aan de macht blijven zijn ze enorm kwetsbaar voor electorale veschuivingen. Prima mogelijkheid voor feyenoord om die zwakte uit te buiten. En hun achterban in beweging te krijgen te stemmen hoe het feyenoord het beste uit komt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
* Bingo *

Dan heb je het toch gered om een extreem domme bijdrage te leveren , gefeliciteerd !
Die onnozele hersenspinsels van jou zijn goed voor een gulle lach hier. Ik neem er een ijskoud biertje op , maar dan wel eentje zoals ze in Rotterdam graag zien een HEINEKEN 0,5 liter.

Heb je nog meer fantasy omtrent het onder druk zetten van de gemeenteraad ?
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Wat jij wil. Onderbouw je kwalificatie eens... Roepen is zo makkelijk en iets roepen zonder je mening te onderbouwen geeft je eigen niveau weer. Terwijl je die onderbouwing verzint neem nog een lekker koel bierje van me ;)

Ik vind het niet getuigen van enig verstand van de rotterdams politieke situatie als je geen mogelijkheden ziet. De coalitie is uiters zwak maar 23 van de 45 zetels. Die politieke situatie in rotterdam is in feyenoords voordeel uit te buiten.

En om een andere kijk van iemand te specificeren als dom geeft enkel je eigen bekrompen wereldbeeld weer.

Geef maar met argumenten aan waarom iets dom is anders ben je enkel een simpele roeper.

Dat de politiek voor voetbal clubs over stag gaat gebeurt zo vaak in het klein bij andere gemeentes waar voetbal clubs een nieuwe kunst grasmat nodig hebben of nieuw clubhuis en de wethouders een financiele bijdrage levert.
Wacht jij dan maar 8-10 jaar voor er iets word beslist. Ik weet zeker dat een heel groot deel van de fans hier zo hun club ook bij verkiezingen zullen steunen. En daar is de zittende politiek maar wat bang voor als feyenoord hun achterban zou mobiliseren.
Men heeft het met gudde geprobeerd door het safe te spelen. Dat lukte niet. Dus dan maar eens mengen in die politieke arena.
Deze afwachtende houding is exact de bestuurs mentaliteit waardoor er niks gebeurt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Je hebt toch wel een HEINEKEN 0,5 liter ijskoud he ? .. Na de 1e alinea ben ik gestopt met lezen van die vuilspuiterij jegens mijn persoon :-)
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Lol prima ;) bij een goed biertje zullen we geheid merken dat we beide niet zo zijn als we elkaar hier zwart maken ;)

Sommige van je inzichten zijn prima ik kijk uit naar je volgende reacties samen met een verfrissend drankje ;)
+1/-0

12 maanden geleden
Dikke duim artikel. Nergens staan citaten van Eenhoorn zelf of een uitleg over wanneer Eersel hem gesproken zou hebben. En Eenhoorn zou dit nooit tegen een journalist nu vertellen nu hij in (mogelijke) onderhandeling met Feyenoord is. Artikel kan in de prullenbak!
+3/-0

12 maanden geleden
V eersel twijfelt .
Eenhoorn heeft nog nergens iets gezegd alleen dat hij met az bezig is .
Lezen is moeilijk tegenwoordig .
De meeste geruchten zijn gewoon speculaties van de media
+2/-0

12 maanden geleden
Als Eenhoorn niet komt vanwege het stadiondossier, is dat zijn eigen keuze. Dan gelooft hij niet in Feyenoord City, of ziet hij nog zoveel bezwaren en hobbels dat hij zijn handen er niet aan wil branden én hij verwacht datgene wat hij binnen de club/organisatie wil verwezenlijken onder al het werk rondom het nieuwe stadion zal gaan lijden.

Het is niet zo gek dat een commissaris of een extern persoon dat dossier gaat oppakken. Er is binnen Feyenoord intern ook meer dan genoeg te doen.

Je zou bijna geneigd zijn te stellen dat het leiden van de Feyenoordorganisatie niet serieus genomen wordt wanneer de Algemeen Directeur geacht wordt het dossier Feyenoord City er nog even naast te doen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Als het echt zo een Feyenoorder is komt hij natuurlijk zo snel mogelijk.
Elke dag langer dan nemet dat snel af.
Er is ook geen betere tijd er in te stappen dan nu.
Nu kan je heel veel voor elkaar krijgen, loopt alles op een gegeven moment dan krijg je weinig voor elkaar.
Als hij zo een directeur is dan is hij toch niet geschikt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik ben het in deze zaak wel met de Kromme eens dat het jammer is dat Jan de Jong opgestapt is. Los van de vraag of Eenhoorn oren heeft naar de functie heeft, wat mij niet het geval lijkt, moet je maar afwachten wat je terug krijgt. Voetjes op de grond aub.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Jan de Jong komt op alle vlakken tekort, is gebleken. Van Hanegem heeft hem alleen maar hoog zitten, omdat De Jong hem adoreert en hij z'n familie gratis seizoenkaarten heeft gegeven.
+2/-1


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bazoer beek bestlander burger diepgang donald edirin feyenoordopnummer geheid hanegem haps hecke jong kelly kongolo leemans linssen mbuyamba mensah narsingh onbekende post rcv scandinavie senesi socrates ulligan