Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Rutten: 'Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu'

21 augustus 2019 04:52 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Fred Rutten: "Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu"; image source: Pro Shots

Fred Rutten ziet wel een vergelijking tussen de start van Feyenoord dit seizoen en het begin onder zijn leiding in 2014. "Ook toen was de start moeizaam", aldus Rutten. "We wonnen met heel veel geluk van ADO, maar we speelden thuis gelijk tegen Heerenveen en we verloren in de Kuip van Utrecht. Ik zie ook wel overeenkomsten met mijn start in de Kuip en die van Jaap Stam nu."

Rutten ziet ook direct een verschil. "Ik denk dat hij het met spelers van minder niveau moet doen dan ik destijds", zo geeft hij aan. "Ik had met Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz toch gewoon spelers die zelfs in Oranje belangrijk waren geweest. Luke Wilkshire had een WK gespeeld met Australië. Maar ook toen moesten we op fysiek vlak vaak op de rem trappen waar we gas wilden geven. Van een afstand bekeken, lijkt het bij Stam ook op zo'n situatie. Spelers die lang niet hebben gespeeld, hebben gewoon maatwerk nodig op het trainingsveld."

Binnen Feyenoord is de roep om eigen jeugdspelers te gebruiken groot. Specifiek oordelen over de situatie bij Feyenoord kan Rutten niet. "Maar in zijn algemeenheid weet ik dat jeugdtrainers vaak roepen dat hun talenten zo in het eerste elftal meekunnen", zegt hij daarover. "Maar een trainer moet meteen presteren, dat gaat niet altijd hand in hand met het geven van veel speeltijd aan jeugd. De jeugd moet stap voor stap worden ingepast en alleen als ze het vereiste niveau hebben."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
3 uur geleden
haha, inderdaad, mateloos interessant
3 uur geleden
Geschiedenis herhaalt zich dus, dat spreekt niet echt in het voordeel van de beleidsbepalers binnen Feyenoord.

Laatste nieuws