Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord in gesprek met Amerikaanse investeringsmaatschappij'

21 juli 2019 23:09 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord in gesprek met Amerikaanse investeringsmaatschappij"; image source: Pro Shots

Feyenoord is in serieus gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De club hoopt met de Amerikaanse miljoenen, die bereid zijn een minderheidsaandeel in de club te bemachtigen, de achterstand op PSV en Ajax te kunnen verkleinen. Met de vele miljoenen die opgehaald worden zou het weer een volwaardige concurrent moeten worden. President-commissaris Toon van Bodegom zou de grote aanjager van het plan zijn en de naderende komst van de Amerikanen is de reden van het directe vertrek van algemeen directeur Jan de Jong. Hij was huiverig voor het afstaan van (teveel) macht.

Volgens het AD is het voor Van Bodegom en de raad van commissarissen geen probleem indien de Amerikanen mee gaan bepalen wie de trainer wordt, wie de functie van technisch directeur gaat vervullen en hoe het aan- en verkoopbeleid van de club er uit moet gaan zien. Voorwaarde is wel dat daar voldoende miljoenen tegenover zullen staan. De Amerikanen zijn bovendien ook bereid om flink te anticiperen in aandelen in het nieuwe stadion. Feyenoord hoopt daarnaast dat deze zet er voor zorgt dat droomkandidaat Robert Eenhoorn het ziet als een signaal van grenzeloze ambitie en hij in Rotterdam de functie van algemeen directeur gaat vervullen.

Meer op AD.nl
Tags

investeringsmaatschappij bodegom aanjager anticiperen eenhoorn grenzeloze huiverig jong macht minderheidsaandeel naderende verkoopbeleid volwaardige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
*Gaat alvast shoppen bij Bol.com...
+1/-0

4 jaar geleden
Jan de Jong kan dan flets en kleurloos zijn , ik snap hem wel.

"geef ons maar 10 miljoen euro , dan mogen jullie bepalen of Japie Stam volgende week nog trainer is '

En de maand daarop wordt de van Hanegem tribune omgedoopt tot Donald Trump tribune , voor 4,2 miljoen euro. Alles voor het geld. Als dat maar goed gaat met het klootjesvolk !
+3/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Afwachten maar ik vrees dat dit nou precies is waar ik bang voor was, je geeft je club aan investeerders, de ziel gaat er uit.
+1/-2

4 jaar geleden
Pfff ik weet het niet hoor.... ben bang dat de identiteit van de club verloren gaat op deze manier
+1/-2

4 jaar geleden
Prima zo'n investeringsmaatschappij want op onze ouwe jongens koekenbakkers sloffen manier komen we elk jaar verder achterop. Het is de Moderne Tijd heren en dames supporters ! Feyenoord ga je niet overeind kunnen houden met een lekke sloep en een handvol waardeloze koperen centen.
+5/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eenhoorn heeft wel ervaring met amerikanen ja uit zijn honkbal tyd.
Het zal wel loslopen met hun macht. Gewoon goeie duidelijke afspraken maken op papier waar niet aan te tornen valt.
Kijk naar de vrienden van feyenoord wilde al seizoenen van van geel af en is ze nu pas gelukt. En achteraf hadden ze groot gelijk want liet de club in een puinhoop achter.
Als die americanen ook de winnaars mentaliteit en professionaliteit meenemen vind ik het prima. Nemen ze hun kapitalistische ideaal mee om zoveel mogelijk geld aan feyenoord te verdienen dan nooit aan beginnen. Steekt dat de kop op meteen weer uitkopen en daar een mogelijkheid voor inbouwen in de afspraken. Ging zo ook mis met de v&d. Dan willen ze alleen je beste spelers voor zoveel mogelijk verkopen of je stadion verkopen waardoor je veel meer lasten krijgt om het stadion te huren om er zelf aan te verdienen. Vergeet het dan maar om types als berghuis te kunnen houden als een club goed geld bied. Hou die invloed van investeerders dus ver weg bij aan en verkoop spelers, jeugd opleiding en de coach en spelers beleid en je stadion (behalve mss bij hulp exploitatie).
Hulp om feyenoord commercieel in de wereld neer te zetten lijkt me wel welkom. Clubs als real Madrid en barcelona verdienen meer aan commercie door shirts etc. Als feyenoord daar intenationaal zo kan worden neergezet om er in mindere mate een graantje van mee te pikken lijkt me een prima plan.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens!kijk naar M.United daar zitten ook of zit een Yank die er geld in heeft,zolang het maar geen speeltje wordt voor ze.
+3/-0

4 jaar geleden
Prima plan! Onafhankelijk van overheid, minderheidsbelang en gericht op commercie! Hoeveel spelers hebben wij al niet weg gedaan voor een habbekrats? Gullit, nielsen, fer, wijnaldum, en vele anderen. Met een zak vol centen en een goede commercieel directeur zal dat anders gaan! Kijk eens wat er rondloopt in de eigen opleiding, pareltjes. Die slagen niet omdat onze talenten niet in de kkdi isie spelen. Kijk eens naar Feyenood cityen het gedrag van dr politiek...fuck off!
+2/-1

4 jaar geleden
Alles hangt aan de afspraken die gemaakt worden. Hoe het nu gaat is iig niet de juiste. Supporters blijven zelfs weg omdat het ruk gaat. Als we zo blijven doorgaan dan haken er steeds meer af. En dat is dus nog voordat de investeerders er zijn.
+3/-0

4 jaar geleden
Zie de realiteit maar onder ogen, er gaat zo giga veel geld om in de voetballerij dat dat niet meer valt op te brengen uit de entree gelden en shirtjes en sjaaltjes uitde Fanshop. Er moet nieuw geld worden ingebracht wat logischerwijs ten koste gaat van de zeggenschap - wie betaalt die bepaald - kijk eens naar Engeland welke clubs er in handen zijn van investeerders en rijke Arabieren, het is de enige manier om bij te blijven bij Ajax en PSV en ook Europees een beetje mee te kunnen doen.
Laten we op dit moment niet naar Ajax kijken, die zijn van de buitencatagorie , het geld stroomt daar binnen en dat heeft allemaal te maken met beleid waardoor zij de zaakjes goed voor elkaar hebben.
We mogen er toch vanuit gaan dat de afspraken met die Yankee,s - met desnoods de inhuur van wijze mannen - goed zal gaan verlopen, zeker na alle blunders van de laatste jaren.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Top! de aandelen van de Vrienden terugkopen en die verkopen aan de Amerikanen. Zo blijf je altijd baas in eigen huis.
Enne....Liverpool is er niet slechter van geworden.
+2/-0

4 jaar geleden
Dat het Legioen huiverig is voor de komst van een Amerikaanse investeerder begrijp ik wel, maar als je het rationeel bekijkt verandert er niets ten opzichte van de situatie nu.

De bestuurlijke storm waar Feyenoord zich momenteel in bevind, lijkt te zijn ontstaan doordat de RvC een actievere rol heeft genomen in het bepalen van de koers van de club. De Feyenoord-directie is onder druk komen te staan hierdoor, en inmiddels zijn er twee directieleden vertrokken.

Als er straks een Amerikaanse investeerder zich inkoopt bij de club, zullen zij daarmee zetels in de RvC vergaren. En daarmee macht en invloed, die de huidige RvC ook al heeft. En waarvan de huidige RvC niet bang is om deze te gebruiken, zo blijkt uit afgelopen periode.

Het Legioen blijft slechts zijdelings betrokken, de supporters zijn een gesprekspartner voor de vorm. Alle grote, échte beslissingen worden niet door jou, mij of ons genomen maar door figuren met (financiele) belangen bij de club. En die doen er alles aan om hun eigen macht/bevoegdheden om over die belangen te beslissen in stand te houden en zo min mogelijk te delen.

Dat zullen de stromingen zijn die zich nu verzetten tegen de komst van Amerikaanse investeerders. Zij zullen de Jong onder druk hebben gezet, en de Jong zelf zal de druk op zijn eigen macht/positie ook hebben zien veranderen. Het is duidelijk dat hij het niet zag zitten, maar dat de RvC dit wel wil.

En het zal een package deal zijn met een investering in het nieuwe stadion. Misschien op die manier (zeggenschap binnen de club) wel een voorwaarde voor een investering in een nieuw stadion waar RvC mee akkoord gaat. En ik denk dat de investering voor een nieuw stadion (de komst hiervan) meer prioriteit heeft voor de RvC dan verlies aan macht/bevoegdheden/zeggenschap binnen de club.

Het groeit allemaal uit tot een spel met zoveel belangen en investeringen, Feyenoord is straks nog slechts een klein onderdeel hiervan.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Die investeringsmaatschappij kan wel zoveel geld meebrengen dat de gemeente Rotterdam niet eens meer financieel hoeft bij te dragen aan het nieuwe stadion bij wijze van spreken. Daar is al zoveel om te doen geweest zoals we weten. Het zou een manier zijn om financieel niet meer afhankelijk te zijn van de gemeente. Veel geld in ruil voor veel inspraak voor de Amerikanen.

Of de gemeente Rotterdam dan nog zo bereidwillig is voor het nieuwe stadion valt te betwijfelen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je bent in de huidige voorstel voor het nieuwe stadion sowieso afhankelijk van de gemeente, Feyenoord City moet een project worden waarmee Rotterdam Zuid als geheel een facelift krijgt en de rol van de gemeente is daarin welhaast allesbepalend.

Wanneer Feyenoord het nieuwe stadion als onderdeel van Feyenoord City zonder de gemeente weet te financieren is dat mooi meegenomen, maar hangt dat nieuwe stadion nog steeds volledig samen met de rest van het plan. Hoe? Wat? Waar? Wanneer? Vragen waar alleen in samenwerking met de gemeente uiteindelijk duidelijkheid over zal komen.

De keuze om het zo te doen is zeer bewust gemaakt, óm de gemeente aan boord te krijgen. En de club heeft er al zoveel kosten voor gemaakt (zelfs leningen voor afgesloten) dat er eigenlijk geen weg terug meer mogelijk is.

De club is een soort speelbal aan het worden inzake het nieuwe stadion/Feyenoord City. Een Amerikaanse investeerder die geld in de club pompt acht ik een minder groot 'gevaar' voor Feyenoord dan wat er op dit moment rond het nieuwe stadion allemaal speelt. Hoeveel verschillende groeperingen, instellingen en overheden daar aan het vechten zijn om en vóór hun eigen belang; het belang van Feyenoord is daar al volledig ondergesneeuwd aan het raken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk niet in 'gevaar ' of huiverig zijn voor de club , ik heb niet eens een seizoenskaart maar ben dan vooral Fox sport supporter. Als Feyenoord in grote financiele problemen zou komen gaat me dat absoluut niet aan het hart. Hadden ze maar geen domme beslissingen moeten nemen is dan de redenatie.

We speculeren allemaal. Als het Amerikaanse geld al door zou gaan , want waarom zouden ze dan voor Feyenoord moeten kiezen , vraag ik me af of je daarmee het succes zou kopen. Bij sommige clubs werkt het , dan kunnen de supporters juichen. Maar het moet allemaal gaan in het ritme van de gemeente Rotterdam. Ik zei eerder al dat dat nog wel 10 jaar kan gaan duren.

En in die tijd de kloof met vooral Ajax overbruggen die deze zomer al 150 miljoen euro ontvangt voor 2 spelers ?
De discussie over de inhaalslag die Feyenoord wel zou maken met een nieuw stadion is allang achterhaald en ontkracht.
+2/-0

4 jaar geleden
Waarom zou Eenhoorn hier nog voorzitter willen worde als hij straks geen invloed meer heeft? Een Amerikaanse investeerder volgens het model West Ham is alleen interessant als het om groot geld gaat en op voorwaarde dat de club niet uithold wordt. Als de Arabier een meerderheidsbelang krijgt heeft hij vrij spel.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Maakt volgens mij allemaal niks uit.
Als we willen doormodderen en ons koesteren aan een 19e eeuws dorpsmentaliteit dan moeten we vooral niks doen. Gezellig picknicken, mandje voor onderweg, met de postkoets, gaslicht en babbelen met meneer pastoor en de notaris.
Willen we echt gaan voor serieuze resultaten dan moeten we het grote geld binnenhalen, een moderne bedrijfsstrategie uitwerken en accepteren dat niet enkel onze sentimenten van tel zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
We gaan dus onze aandelen verkopen aan een partij die hier geld aan wil verdienen en dat doen we op het moment dat club op zijn gat ligt en de waarde van die aandelen dus op zijn laagst is. Kan iemand uitleggen waarom dit een goed plan is. Als er een irrationele rijke patser de hele club wil kopen en er heel veel geld in wil pompen, dan zou ik dat vreselijk vinden, maar als een soort laatste noodsprong (of aanhaken bij de andere 2 of vrijwel definitief afhaken omdat er geen geld is) kan ik mij er nog wel iets bij voorstellen. Maar aandelen van de vvF verkopen aan een commerciële partij voor een lage prijs (want we hebben de boot al gemist) lijkt mij een heel slecht plan. De vvF hebben kennelijk nu 45% en we willen geen meerderheid afstaan, dus of meer aandelen uitgeven en belang vvF laten verwateren (gaan zij vast niet allemaal mee akkoord) of aandelen van vvF terugkopen en aan een Amerikaans patserfonds verkopen. Ik had gehoopt dat Toon een beter plan had... Ik vrees dat het maanden gaat kosten voordat definitief bijkt dat dit plan niet wordt goedgekeurd en wat dan? Exit Toon?
+2/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanbevelingen aangifte acardipane afrika afrikaan arneslot bcg consultants cruyff derksen discriminatie eredivisie fries friesland heerenveen jonk kaap middenveldert persie rechtzaak slot snor ueda verdiaanse volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki