Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Troost: 'We hebben het standpunt ingenomen dat Steven Berghuis niet te koop is'

21 juli 2019 14:12 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Sjaak Troost: "We hebben het standpunt ingenomen dat Steven Berghuis niet te koop is"; image source: Pro Shots

In gesprek met Fox Sports bevestigde Sjaak Troost dat het niet met PSV wil praten over een transfer van Steven Berghuis. "We hebben het standpunt ingenomen dat hij niet te koop is", aldus Troost. "Steven traint volop mee en is ongelofelijk positief. Daaraan is niets te merken. Hij praat met vol respect over de supporters en de club. Ook hij ziet een selectie waar echt wat mee te doen is."

Troost kreeg de vraag of Feyenoord de selectie wel kan versterken als er geen spelers verkocht worden. "We hebben wel mogelijkheden, maar we moeten in de voetballerij heel creatief daarmee om gaan", zo gaf hij aan. "Je kan dan best leuke resultaten gaan boeken. Wat ook het leuke is van afgelopen weken is dat onze talenten overal zijn meegeweest en het platform hebben gekregen om aan de technische staf te laten zien waar ze staan. Dat is voor die jongens super en voor ons ook heel goed. Ook daar zijn mogelijkheden."

Eljero Elia zal de selectie van Jaap Stam niet gaan versterken. "Zijn zaakwaarnemer heeft mij gebeld en een berichtje gestuurd of het bespreekbaar was. Ondanks dat we een ongelofelijk mooie tijd met hem hebben gehad, zijn we vanuit de jeugd op die positie voldoende ingevuld", zei hij daarover. "We hebben hem op een vriendelijke manier gezegd dat het niet haalbaar is. Wel met de opmerking dat we hopen dat hij zijn hart voor Feyenoord niet verliest."

Ook werd Troost gevraagd naar de situatie rondom Renato Tapia. Hij zou bij Feyenoord willen blijven in afwachting van een Nederlands paspoort. "Dat hij wil blijven hoorde ik woensdag", aldus Troost. "De geruchten over een paspoort kloppen niet. Dat is geen issue, omdat hij een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft. Als hij naar het buitenland vertrekt en dan weer terug komt, krijgt hij het ook. Hij moet alleen zijn Peruviaanse nationaliteit dan opgeven voor een Nederlands paspoort. Maar dat heeft geen enkele invloed of hij blijft of naar een andere club gaat."

Troost ging verder: "Het beleid van Feyenoord is dat je hier niet zomaar wegloopt. Dat zou heel erg makkelijk zijn. Er zijn wel spelers die transfervrij weglopen, maar dan hebben ze wel al jaren wat laten zien hier. Als een soort dankbaarheid mogen ze dan weg. Bij Renato is dat anders. Hij zou eigenlijk vorig seizoen al weg kunnen, maar kwam er geen club. Toen is hij naar Willem II gegaan. Nu zijn er wel clubs en kan hij weg. Voor ons is het onacceptabel om het contract uit te laten lopen. Dat doen we echt niet."

Meer op Fox Sports


Discussieer mee op de forums


Tags

troost berghuis paspoort renato bespreekbaar creatief dankbaarheid elia eljero fox meegeweest nationaliteit onbepaalde opgeven peruviaanse stam tapia vriendelijke wegloopt weglopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Duidelijke uitspraak van de TD, ben benieuwd naar het vervolg.
+2/-0

12 maanden geleden
Super dit als Steven zich ook als een echte voetbalprof gedraagt zijn we op de goede weg.
+2/-0

12 maanden geleden
Leuke woorden waar we wat mee kunnen en nu maar hopen dat Steven blijft.
+1/-0

12 maanden geleden
Prima uitspraak Sjaak. Nu ligt de bal bij Berghuis. Als hij uiteindelijk toch vertrekt is het omdat hij zelf de transfer forceert.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Berghuis heeft al gezegd er geen 'zaak'van te maken als Feyenoord bij zijn standpunt blijft.
+1/-0

12 maanden geleden
Prima duidelijke taal! Dag Psv en dag Tapia.
+2/-0

12 maanden geleden
Ik zou niet te veel belang hechten aan dit soort berichtgeving. Feyenoord kan veel willen maar Berghuis kan ook zomaar verdwijnen. Veel moeilijker heb ik 't met de afwijzing van Feyenoord-zijde naar Eljero Elia die aangaf te willen terugkeren. Het antwoordt van Feyenoord is gewoon slap, alsof we al zijn voorzien ...
+2/-0

 
12 maanden geleden
Op die positie hebben we Larsson al lopen. Daarachter jeugd. Wij hebben een rechterverdediger nodig en een spits. Daar moet het geld naar toe.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Met verdediger eens en spits ook, maar Larsson is tot dusver nou niet sterk uit de bus gekomen. De jeugd kun je niet als primaire basis beschouwen. Nee Elia was echt een versterking geweest. Misser.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ik zou Elia heel graag terug zien.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Prima standpunt kijken of dat stand houd...

Door druk en geld word alles vloeibaar.

Mooie test voor troost.

Jammer ik zou elia wel zien als aanwinst...
Narsingh en elia op je flank ik zou het wel weten. Of er moet nog wat anders komen... Maar aan de uitleg te horen gaat men door met jeugd. Ok azarkan vind ik ook prima maar zal nog grillig en zwak in duels zijn. Azarkan heeft nog het fysiek van een jeugd speler en geen lengte. Kan je niet larsson verkopen en elia halen aub.

Ehmmm... Een dubbele nationaliteit heeft dan toch wel invloed? Hij gaat niet zijn peruviaanse nationaliteit opgeven. Hij wil een dubbel paspoort. Kan een dubbele nationaliteit dan wel als je zou wachten? Of kan een dubbele natinaliteit helemaal niet meer? Nog behoorlijk onduidelijk na dat antwoord.
Verder prima en duidelijk statement ove tapia. Hopelijk komt men er uit of verlenging liefst wat jaar als eenzijdige optie voor feyenoord of verkoop. Het zou namelijk wel eens onze beste verdedigende middenvelder kunnen zijn in de selectie. Kelly vond ik niet zo'n geweldenaar.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Volgens mij is het standpunt van Troost ook nog eens onjuist. Feyenoord gaat zich hierin verslikken. Contract is contract. Enkel bij werkweigering van Tapia zou de zaak anders liggen, maar de kwestie ligt precies andersom. Als Tapia wil kan-ie zo naar de rechter, ook al betekent dat een jaar op de bank zitten. Nee Feyenoord zou méér energie moeten steken in een spits en in een middenveld dat de strijd aan kan. Toornstra, Ayoub, Kelly, die zie ik geen van allen de kar trekken. Berghuis is niet sterk verdedigend, Fer is verdedigend okay maar geen " spielmacher ". Werk aan de winkel.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt.
Je hebt een contract. Alleen als je echt van iemamd af wil kan je hem het leven zuur maken. Door te zeggen veel bij de club te trainen en als ie niet komt opdagen hem ontslaan voor werk weigering.
Je vangt naar mijn mening meer vliegen met stroop. Tapia gewoon een half jaar als centrale verdediger of cdm inzetten. Op die posities hebben we toch een probleem. Mss heb je daar wat aan tapia kan je spielmacher met kracht kunnen worden op je middenveld.
Niet alleen het middenveld is een probleem zoals je aan gaf.
Larsson is niet best. En back up lijkt azarkan...
Bij narsingh moet je hopen dat hij na zijn zware blessure zijn snelheid en niveau terug krijgt wat hij had bij psv.
Voor jorgensen hebben we geen spits die hem op niveau kan vervangen.
Haps en st. Juste zijn vaak geblesseerd en hun vervangers zijn ook niet top malacia heeft veel potentieel maar is erg grillig en maakt nog fouten.
Het centrale duo in de verdediging is te traag en opbouwend zwak. (Al vind ik van der heijden niet slecht spelen).

Ik zag troost zijn verhaal op het sport journaal. Zijn uitleg over elia was dus dat ze voor jeugd gaan en geen ruimte bebben voor elia..
Onzin wat de ruimte betreft want vilhena, van persie, martina en clasie zijn weg.
Voor terug kwamen kelly, narsingh en tapia van huur periode.
Dus nog zeker ruimte voor 1.
Hij wil gewoon meer kans geven aan jeugd. Dat zij hij al en logisch hij komt uit de koker van wim jansen.

Dan krijgen we dus deze strategie wat vele hier toejuigen een basis van goeie speles daar achter jeugd als reserve.

Je zal dit seizoen gaan merken waar ik voor waarschuwde...
Dat gaat niet werken!
Basis met enkel jeugd er achter is niet voldoende! De jeugd spelers bebben veelal niet het basis niveau om adequaat een basis speler te vervangen dat gaat je zeker het eerste half jaar enorm veel punten kosten en maar weer afwachtte of we ons europees plaatsen met dit niveau van de slectie...
+2/-0

 
12 maanden geleden
Als je Elia kan krijgen moet je gelijk toehappen en niet gaan wachten. Voor Feyenoord een top speler.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Gelukkig denkt Feyenoord wel verder dan de korte termijn.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Lange termjn denken is juist haal elia vehuur je jeugd.
Kan je langer mee doen met het kampioenschap en verder komen in europa en jeugd komt sterker terug en is dan klaar voor de basis als elia weer vertrekt. Betere prestaties nationaal en in europa zorgen ook dat je spelers meer in trek raken en ze dus beter kunt verkopen. Dat is goed lange termijn beleid.
+1/-0

12 maanden geleden
Allemaal onderdeel van het spel, als het juiste bedrag op tafel wordt gelegd is hij weg.
+2/-0

12 maanden geleden
Mensen die nog steeds Drenthe voorstellen hebben hier niks te zoeken .
+2/-0

 
12 maanden geleden
Wie doet dat dan, buiten FON1?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Lol hij bedoelt ook allleen mij :p

Denk dat sommige mensen hier nog niet snappen in wat voor positie feyenoord zit...
Bij sparta was drenthe de eerste seizoens helft hun beste speler. Wij modderen ook aan met hansson beste speler bij rkc. Dat is gewoon het niveau van onze reserves. Jammer maar helaas. En dan schat ik drenthe hoger in.

Andere vinden zijn niveau niet goed genoeg. Probeer maar beter te vinden met een lege portemonnee. Drenthe heeft nog potentieel tot meer.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Drenthe? We hebben Verdonk, Haps en Malacia voor zijn positie. Was hij een meerwaarde bij Sparta?
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ja drenthe was de eerste seizoenshelft een meerwaarde bij sparta. Haps is telkens geblesseerd. Als je hem voor weinig een contract geeft kan je de jeugd verhuren. Verdonk en malacia maken jeugd foutjes en zijn fysiek nog kwetsbaar laat ze daar eerst 1a2 seizoenen aan werken bij een eredivisie ploeg. Komen ze beter terug. En neem een goedkope drenthe hun reserve rol over die op een hoger niveau gaat spelen dan onze jeugd.
+1/-0

12 maanden geleden
Nu maak Steven ook maar de aanvoerder.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.342 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat arnesen bazoer beek bestlander botteghin burger diepgang edirin elia feyenoordopnummer geheid hanegem haps indrisse johnston jong kelly kongolo linssen narsingh onbekende post rcv renderen rijpen scandinavie senesi socrates ulligan