Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü vervolgt interlandcarrière bij Turkije

21 juli 2019 13:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü vervolgt interlandcarrière bij Turkije; image source: Pro Shots

Orkun Kökcü wil als international uitkomen voor Turkije. Dat heeft de middenvelder aangegeven tegenover Voetbal International. Kökcü kwam als jeugdinternational uit voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje en was in maart nog aanvoerder van Nederland onder 19. Hij zal vanaf nu echter uit gaan komen voor Turkije.


Discussieer mee op de forums


Tags

kokcu turkije interlandcarriere vervolgt nederland oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik zou graag willen weten wat de motivatie achter de keuze voor Turkije is. Ik neem aan dat het een praktische keuze is om een interlandloopbaan op te kunnen bouwen. Anders zou ik dit niet kunnen plaatsen. Immers Nederland heeft hem alle kansen geboden waar ook iets tegenover moet staan.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vooropgesteld dat ik o.a Hakim Ziyech en nog een aantal andere spelers ( o.a Amrabat) met dubbele nationaliteit absoluut niet in het Nederlands elftal hoef te zien , is de stap van Orkun K. een die in het verlengde der verwachtingen ligt.

In deze boreale wereld zijn er meer dan genoeg goede voetballers van eigen bodem. Ze voorzien geen plaats voor zichzelf. Is denk ik niet altijd een kwestie van loyaliteit, al zitten er daar uiteraard wel heel veel van tussen : fijn profiteren van de voetbalopleiding die ze hebben gekregen , en daarna gaan ze voor hun 2e 'thuisland' spelen.

Turkije/Marokko en al die andere niet-westerse landen brengen nou eenmaal heel erg weinig goede spelers voort !
+1/-0

9 maanden geleden
Druk vanuit de familie is meestal de achtergrond helaas.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
JK zie vi.nl voor toelichting keuze. Er is al een land volgens mij (weet even niet meer welke), dat geen buitenlanders (ik dacht Marokkanen) meer selecteert in de jeugdselecties omdat ze toch weer weg gaan en dus een aantal jaar een plek voor een ander talent bezetten. Zit wat in... Bij mijn zoontje in de selectie gaan 2 Marokkaanse jongetjes van 11 jaar (grote invloed van de ouders uiteraard) naar hun 4e club in 4 jaar, omdat ze het ergens niet mee eens zijn. Ongelofelijk wat doe je je zoon, jezelf en clubs aan. En de ouders hebben geen ruk voor de club gedaan qua vrijwilligers werk. Alleen maar klagen en voor zichzelf kiezen en totaal geen loyaliteit. Dat is echt een groot probleem voor de maatschappij in zijn geheel en in kleiner verband dus.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik ben het ook niet altijd eens met de beslissingen van mijn club.Voor mij uiteraard geen reden om elk jaar van favoriete club te veranderen.Vind overigens Kokcu niet bepaald een exeptioneel talent,wat velen wel vinden,ik heb het nog niet gezien tot nu toe.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Teleurstellend. Het doet mij denken aan Amrabat, hoewel we niet iedereen over een kam moeten willen scheren.
+1/-0

9 maanden geleden
Dit soort spelers met zo'n achtergrond voortaan niet meer voor Jong oranje teams oproepen. Zij kiezen toch voor het land van hun ouers in 99% van de gevallen.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Vind het toch wel enorm zonde en zorgelijk en een teken van respectloosheid dat zoveel spelers die hier hun opleiding genieten, profiteren van onze welvaards staat hier opgroeien en toch kiezen voor een ander land. Eigenlijk zou de knvb en de overheid daar sancties op los moeten laten.

Het schaad namelijk het Nederlands voetbal.

Zou zeggen spelers met de dubbele nationaliteit die hier hun opleiding genieten en niet kiezen voor nl zonder goedkeuring van de knvb. Met terug werkende kracht en als regel stellen dat ook in de toekomst de knvb en de regering ze een extra belasting op legt plus boete van het salaris wat ze in de voetballerij verdiende en nog gaan verdienen bij een dubbele nationaliteit. Omdat zij een plek innamen in de opleiding en dus een nederlands talent voor de nederlandse bond of het nederlands elftal in de weg stond wat compensatie rechtvaardigd.

Prima dan als je kiest voor een ander land maar daar zit dan een prijskaartje aan en een flink prijskaartje ook.

Ben je ook af van rare situaties nu met tapia die het nederlandse paspoort wil. Omdat het dat dan niet meer lucratief is.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Jij bent veel te rancuneus jegens onze medelanders.

Ja ze stinken vaak naar knoflook , maar om ze dan zo onder uit de zak te geven als jij dat doet ? Laat ze toch fijn voor hun 2e "thuisland " spelen. Daar loopt nou eenmaal bijna niets fatsoenlijks rond. Voor het Nederlands elftal worden ze vrijwel zeker nooit gevraagd. Dat weten ze.

Omdat onze blanke westerse wereld hier overloopt van talent , snap je ?
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap het maar al te goed maar kiezen kan dan pijn doen in je portemonnee.

En hoe denk je dat het komt dat er in die landen niets fatsoenlijks rond loopt? Talent hebben ze namelijk wel anders zouden ze hier ook niks presteren. Hmmm... Mss komt het dus omdat ze daar niet die welvaardsstaat en faciliteiten hebben opgebouwt om zich tot prof te ontwikkelen?

Vind het met toestemming van de knvb prima als de mindere goden voor andere landjes uitkomen. Geef ik ook aan in mijn pleidooi. Kost ze alleen geld.

Maar dat het je geld kost moet toch niet uitmaken als je zo voor je eergevoel en nationale trots uit komt voor een ander land... toch?

Of neem de nationaliteit aan van dat land waar je voor uit komt dan krijg je enkel de boete voor je opleiding en wat je voorheen verdiende aan voetbal. Ben je ook niet meer gewilt in europa door je salaris buiten de eu.

Prima regel in mijn ogen niks rancuneus gewoon een prijskaartje voor de voordelen van de nederlandse natinaliteit en beweze diensten dankzij de geboden faciliteiten van de Nederlandse clubs en de knvb die zij de rug toe keren.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Jij zou gewoon moeten zeggen dat ze dubbele nationaliteiten moeten afschaffen. Daar komt het op neer. Een beetje het pleidooi waar Geert Wilders voor staat zeg maar.
Maar zolang de dubbele nationaliteit wel bestaat , zullen ze massaal blijven kiezen voor hun 2e 'thuisland'. Ik stoor me er allang niet meer aan,jij zal dat over een tijdje ook niet meer doen.

En het is geen grap als ik beweer dat in hun 2e 'thuisland' niets fatsoenlijks rondloopt. Zullen we de proef op de som nemen ?

Noem 5 internationaal bekende Turkse of Marokkaanse voetballers ? ?

Juist , je kwam waarschijnlijk niet verder dan 1 of zelfs 0. Hakim Ziyech telt niet mee , wie kent hem nou in Italie of Duitsland ? En kan je er geen 5 opnoemen betekent dat volgens de regels dat ze een chronisch tekort aan goede voetballers hebben in die landen.

We kunnen ze makkelijk missen. Ik zou het zelfs aanmoedigen.Ze voegen niets toe.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ow wat de spelers van hun eigen bodem betreft ben ik het met je eens. Gaf ik ook al aan in mij vorige tekst.

Het stoort mij dat we gewoon onze schouders ophalen dat dit gebeurt. En uit onmacht eigenlijk denkt ben ze toch liever kwijt dan rijk. We doen dat al met veel te veel zaken in de maatschappij daarom gaat het steeds meer berg afwaards. Niet alleen over dit onderwerp ook met andere zaken. Pensioen word gekort we halen onze schouders op, werken tot je 67ste ach vervelend maar slikken het, meer btw betalen nou ja moet maar, tbsers die op verlof gaan en weer mensen vermoorden even boos stille tocht en weer over tot de orde van de dag. enz, enz.

Dit wat hier gebeurt is onrechtvaardig en ondankbaar en is geprofiteer van demogelijkheden die de nederlandse samenleving bied. Aanpakken dus net als al die andere zaken die mis gaan. Ik pleit juist wel voor burgerlijke ergernis en actie ondernemen om misstanden aan te pakken en op te lossen mss komt er dan eens wat nodige verandering.
+1/-0

9 maanden geleden
Even terzijde, die jongen begrijpt donders goed dat hij never in aanmerking gaat komen voor het Ned.Elftal. Hij heeft zegge en schrijve 1 goeie wedstrijd gespeeld, is omhoog geschreven en raakt op dit moment geen knikker. Aardige speler, daar is alles mee gezegd.
+3/-0

Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat anderlecht arnesen bazoer bekerfinale besmettingen bestlander corona dirkteur elia feyenoordopnummer fosu herik immuun inhoud janmaat jong jorien karsdorp luckassen mensah narsingh nederland ongeschikt optiek promes ramesoe renderen roma toornstra