Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon van Bodegom: 'Je moet veel meer doen dan alleen wachten op een nieuw stadion'

20 juli 2019 09:19 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Toon van Bodegom: "Je moet veel meer doen dan alleen wachten op een nieuw stadion"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft president-commissaris Toon van Bodegom aan dat er een hoop moet gebeuren bij Feyenoord. Het doel voor komend seizoen is wel duidelijk. "Meedoen om het kampioenschap en niet denken dat we moeten wachten op een nieuw stadion om de strijd aan te gaan met Ajax en PSV", aldus Van Bodegom. "Je moet veel meer doen dan alleen wachten op een nieuw stadion en het toegezegde spelersbudget van 25 miljoen euro. We moeten andere bronnen vinden, investeringen doen, Feyenoord over de hele linie verder professionaliseren."

Feyenoord is en blijft afhankelijk van de eigen jeugdopleiding, maar dat is niet het enige. "Ajax heeft zijn successen ook niet met alleen de eigen jeugd behaald. De talenten van Ajax hadden zich niet kunnen ontwikkelen zonder Hakim Ziyech, Dusan Tadic of Lasse Schöne aan hun zijde. Die combi heb je altijd nodig. En die mix zoeken wij ook", zo geeft hij aan. "Dat betekent niet dat we iets willen kopiëren, want die filosofie heeft altijd bestaan bij Feyenoord. Je weet dat je moet blijven investeren."

Meerdere serieuze investeerders zien Feyenoord als een meer dan interessante club. Onder de eigen achterban is er echter een afkeer tegen de Russen en Arabieren. "Er zijn ook andere investeerders. Feyenoord zal nooit een meerderheidsaandeel verkopen. Zolang wij hier zitten, gaat dat niet gebeuren. Feyenoord blijft van Feyenoord", zegt Van Bodegom daarover. "Vergeet niet dat we met de Vrienden van Feyenoord in feite ook al investeerders hebben. Die hebben er voor gezorgd dat de club weer gezond is geworden. Met die Vrienden praten we op dit moment ook. Zij zijn een belangrijke partij bij de uitvoering van onze visie. Als er een investeerder komt, zal dat ook in samenspraak met de Vrienden van Feyenoord zijn. Wij, de rvc, hebben een heel goede relatie met de Vrienden. Er zijn totaal geen issues."

Van Bodegom gaat verder: "Wat we voor ogen hebben is wel degelijk realistisch. Met de waarde die deze club heeft en met de enorme supportersschare van Feyenoord zijn er dingen mogelijk. Ajax ging destijds naar de beurs, PSV haalde een stunt uit met de verkoop van grond onder en naast het stadion, en wij hebben ook een impuls voor ogen. We gaan geen bedragen noemen. We zijn met iets bezig. Geef ons nog even de tijd."
Tags

bodegom afkeer arabieren beurs combi feite issues kopieren meerderheidsaandeel professionaliseren russen rvc schone supportersschare tadic telegraaf toegezegde uitvoering ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Tijd geven is niet iets dat supporters graag horen, er is al veel tijd verloren gegaan en zie hoe de club er nu voorstaat.
Niet al te best, dus meer actie is zeer zeker nodig en vooral snel.
+1/-1

 
Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
@Blaak, daarom heeft de RVC van de week ook zo hard ingegrepen. Je hoort overal dat ze dit al van plan waren, maar ze hadden een stok nodig om mee te kunnen slaan en die heeft de Jong ze zelf gegeven met die brief. Toen is het heel snel gegaan. Als het verhaal nu klopt, dan zullen we de de komende periode echt wel stappen gaan maken. Geef de RVC ook steun en vertrouwen. De rotte appels zijn weg, we moeten nu gaan bouwen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
De Jong zat misschien niet op 1-lijn met de huidige RvC, of hij het helemaal verkeerd zag valt nog te betwijfelen.
Uiteraard moet de RvC gelegenheid krijgen om zaken naar hun hand te zetten, ik laat me graag verrassen in deze en kijk uit naar de plannen en vooral de directe acties want die zijn nodig om de kwaliteit van de selectie op peil te brengen.
+1/-0

Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Eindelijk spreekt de RVC zich uit en eindelijk spreekt eens iemand die verstand van zaken heeft. Mijn zegen hebben ze, ik heb er vertrouwen in dat ze Feyenoord verder willen en gaan helpen.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal eens
Na v geel had ik al het idee dat er wat aan kwam .
Helaas op een raar moment ,maar goed is er ooit een goed moment!?.
De mensen zijn weg het aansluiten kan beginnen .
De jong was gewoon te veel supporter en in de npo wereld gaat het er heel anders aan toe .
Nu komen er echte zakenlui die denk ik er veel meer uit kunnen halen .
+2/-0

4 jaar geleden
Heb best veel vertouwen in deze man. Hij is er nog niet zolang maar pakt wel door. Heeft een idee tenminste
+4/-1

4 jaar geleden
Dit is gewoon heel goed nieuws. De Jong snapte niet hoe de voetbal wereld in elkaar zit. Deze mannen zitten al jaren en jaren bij de club, weten wat er nodig is. Ik geloof absoluut niet dat de Feyenoorders het erg vinden als er een investeerder of meerdere investeerders komen die even € 100 mil in de club steken. Feyenoord is de club van de toekomst met het nieuwe stadion dus nu is het moment om erin te stappen als investeerder, over PSV heen te wippen en jaarlijks proberen CL te spelen. Ga maar na: Je hoeft je salaris plafond alleen maar met € 10 mil te verhogen en je zit boven Ajax kwa salarisen. Dat is niks voor een miljardair. Dan koop je spelers van € 15-20 mil en deel je mee als ze weer worden verkocht.
+2/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Prima verhaal van van Bodegom. Sta totaal achter zijn verhaal en goeie waarnemingen bij de concurrentie. Dat is inderdaad de realiteit.

Ik ben echter van mening dat met goed zuinig beleid je niet eens investeerders nodig hebt en je door snellere verkoop van je mindere transfervrij gehaalde spelers en verhuurde iets mindere jeugd waar intresse voor ontstaat ook aan het nodige geld kan komen.

Investeerders met een hart voor de club is verder prima als de vrienden van feyenoord er niet waren waren we al falliet en zat van geel er nog steeds. Je moet ook geen club willen waar bestuurders er hun speeltuin van maken en niks presteren en elkaar de hand bven het hoofd houden dat probleem had 020 voor de fluwele revolutie van Cruijff. Je moet elkaar kritisch blijven benaderen en scherp houden gaan voor de beste mensen innovatief denken, duidelijke taakomschrijvingen geven met targets die je moet behalen en zo de concurrentie voor blijven. Dat is de professionele slag die men ook in de feyenoord organisatie moet maken.

Ben benieuwt wat het idee is om geld te genereren de rente staat enorm laag het zou wel het ideale moment zijn om een investering te doen. Al hou ik zelf niet van de lasten die ermee gemoeid gaan dat kost de club altyd onnodig geld.

Maar van wat ik nu lees heeft van bodegom in iedergeval een visie, goeie professionele instelling en de juiste delstellingen voor ogen dat is al een verademing.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad mee eens. We moeten stilletjes afscheid nemen van de club-op-zolder mentaliteit. Feyenoord is al jaren vergeven van de spelletjes en hobbies van bestuurders. Feyenoord wordt bestuurd alsof het een knutselclub is. De laatste met visie en een plan was van Herik, hoe je verder ook over 'm denkt. Investeerders hebben geen trek in amateuristisch gedoe.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Verkoop van je minder goede spelers? Welke ploeg gaat onze types bosschaartjes, van beekjes en drenthetjes kopen? En wat doe je als team met de 16 euro die je ontvangt voor de transfer vrije spelers die je toch meer dan 16 euro salaris hebt moeten betalen?
+1/-2

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wacht maar af er zal ook interesse zijn voor verdonk en nieuwkoop. Dus verkoop lukt je ook bij vele transfevrij gehaalde spelers. Kijken wat je aan van der heijden en ayoub over gaat houden. leveren geheid meer rendement op dan je vorige transferbeleid met miljoenen aankopen die niet goed blijken te zijn.

Dat salaris was je anders ook kwijt geweest aan je reseve spelers. Als je dat niet doet en er jeugd voor gebruikt krijg je problemen bij blessures. Zie onze back en spits posities. Dan is het basis niveau van veel jeugd te laag om basis spelers te vervangen.
Ook je jeugd kun je beter verhuren of in een jong elftal zetten in de voetbal pyramide om sneller te rijpen.
Transfervrije spelers zijn er om je team het seizoen bij blessures of vorm dippen of schorsingen van basis spelers te kunnen vervangen zonder dat de psitie teveel in niveau daalt.
Is wel zo handig als je europees en nationaal iets wil presteren.

Wat wil jij dan? Besparen op het salaris huis? En basis spelers met jeugd?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mag ik ook even een lans breken voor een professionele scouting ? Want we kunnen wel de transfermarkt op gaan maar zolang we een bagger-scouting hebben zullen we nooit spelers weten halen die later het meervoudige opbrengen ! Feyenoord maakt op meerdere vlakken een zeer amateuristische indruk. Zelfs de websites voor fans lopen niet over van interactieve flair. Nee, hoog tijd voor een paar visionairs die de club kunnen optillen naar een hoger niveau en waar die visionairs of investeerders vandaan komen is mij onderhand worst.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eens. las ergens een interessant artikel dat een gerenomeede buitenlandse club de scouting liet doen door studenten bewegings wetenschappen met een check list en wat voor spelers ze zochten en moesten kunnen op bepaalde posities in hun speelstyl en voetbal visie. En filmpjes maakte en rappporten over spelers en een rode knop als ze een topper zien om meteen in te zetten. Ging enorm goed voor een fractie van de prijs.

We moeten ook niet naief zijn en er teveel geld in stoppen. Alle clubs hebben scouts. Wat is de kans dat je een topper vind die iedereen over het hoofd zag? Om die spelers te vinden moet je wel echt heel goeie scouts hebben of een enorm netwerk met verstand van zaken.
+1/-1

4 jaar geleden
Let op! Geld lenen kost geld.
+5/-0

4 jaar geleden
Voor de toppers zal er simpelweg nooit geld zijn. In A'dam zitten de diamanten en het zwarte geld, in Eindhoven de electronica en het vastgoed, in Rotterdam interesseert de havenbaronnen het geen zier wat of hoe 't met Feyenoord zal gaan. Dat is de realiteit. Bovendien is het verhaal van Boskamp dat we vol op de jeugd moeten inzetten te naïf, want niet alle talent is per definitie top-talent. Dus, moeten we 't hebben van netwerken en scouting en op die manier een selectie bijeen harken waarmee je uit de voeten kunt. Het zou geen kwaad kunnen als Feyenoord interactiever is naar Europese, Zuid-amerikaanse en (noord - ) Afrikaanse clubs.
+1/-0

4 jaar geleden
Man City is een goed voorbeeld. Ze hebben daar geld zat, maar ze hebben ook visie. Ze hebben, toen het mogelijk was, de beste trainer ter wereld gehaald, Guardiola.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.161 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola carranza dutch enz figuren gakpo geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates stengs wehave wieffer willykment