Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord krijgt tik van Panathinaikos

17 juli 2019 23:24
Foto: Pro Shots

Feyenoord krijgt tik van Panathinaikos; image source: Pro Shots

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen in de Kuip is voor Feyenoord geen succes geworden. De Rotterdammers verloren met 0-3 van het Griekse Panathinaikos. Na een vroege achterstand maakte Feyenoord nooit meer aanspraak op een goed resultaat. Nog voor het halfuur was het al 0-2. Daarmee straften de Grieken uitstekend de fouten van Feyenoord af en werden andersom kansen niet afgemaakt.

Panathinaikos startte de tweede helft met een flink gewijzigd elftal. Stam wisselde pas in een later stadium enkele spelers. Een weinig verheffende tweede helft ontspon zich, waarin Panathinaikos nog éénmaal scoorde uit een snelle omschakeling.

De jarige Jaap Stam was niet blij met het resultaat en zag vooral leerpunten voor zijn ploeg. "We hadden veel balbezit, maar dan is het wel letten op de omschakeling. De restverdediging moet dan goed staan. Dat was een paar keer niet het geval", aldus Stam.

Opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste (80 Hall), Botteghin (C), Van der Heijden, Malacia, Kelly (64 Burger), Toornstra, Kökcü (80 Summerville), Berghuis, Vente, Hansson (64 Azarkan).
Tags

panathinaikos stam omschakeling aanspraak azarkan berghuis botteghin burger grieken halfuur hall hansson heijden juste kelly kokcu kuip leerpunten malacia ontspon straften summerville toornstra vente verheffende vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Panathinaikos heeft gewoon een goed team , want onlangs in 1971 nog stonden ze in de Europacup 1 finale tegen Ajax. Ik heb de hele wedstrijd vanavond gezien en het is absoluut geen schande om van deze topclub te verliezen !
+2/-1

 
2 jaar geleden
En dan volgende week tegen Southampton, dat in 1976 nog de FA Cup heeft gewonnen. Je ziet de bui al hangen…
+1/-0

2 jaar geleden
In 1971, onlangs ? Oef. Tja dan zijn ze goed. Ik denk eerder dat PAOK ons terechtgewezen heeft waar we ons aan kunnen verwachten. Ik voorspel : wederom een zeer moeilijk seizoen. Arme Stam.
+1/-0

 
2 jaar geleden
We mogen van geluk spreken dat Biseswar bij PAOK speelt. Als we deze wereldtopper vanavond hadden getroffen waren we er met dubbele cijfers vanaf gegaan.
+1/-1

2 jaar geleden
Ik hoop maar dat van Bodegom achter de schermen bezig is met spectaculaire ingrepen, want met dit team, geen leiding, onervaren trainer (en zwaar irritante assistant) breekt na 5 wedstrijden de pleuris uit.... Kan de jongens van dit team niet veel verwijten; ze zijn niet beter. Als ik dan die grijnzende Tapia op de tribune zie zitten en verderop Fer dan word ik niet vrolijker. Naast Fer zat vriend Narsingh, die gaat de ploeg ook niet bij de hand nemen. In het veld Berghuis waar het ongenoegen van het gezicht geschept kan worden. Nicolai voorlopig weer met een vage blessure (eerst onverwacht bijtekenen en dan geblesseerd blijken te zijn..) afwezig. Kelly die echt schijnt te denken dat hij Xavi is en Malacia die blijft voetballen als een junior blij ei. Kökcu zal een groot talent zijn, maar ik zie hem meer fout dan goed doen. Pfoeh een slechte avond en slecht geslapen. Bijna leeg stadion. Zoals ik schreef, hopelijk is de voorzitter van de RvC met grote mooie dingen bezig, als daar maar niet een arrogante honkballer in voorkomt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zelfde reactie hier, van alles wat ik gezien heb deze wedstrijd kan je niet vrolijk worden.
Wijsheid aan de beleidsbepalers de komende tijd, als er geen herstel en stabiliteit komt dan zal Feyenoord verder afglijden naar een bedenkelijk niveau.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden
Tja... Vele hier bekritiseren mijn visie op beleid... Maar mijn gekozen transfervrije opties zouden echt niet minder zijn tegen panathinaikos. Je had tenminste de kans dat er wat bruikbaars tussen zat nu lijkt bijna de hele selectie brandhout.

Nogmaals met deze selectie en deze jeugd alleen red je het niet!!!

Heel snel acteren op de transfermarkt voor het te laat is...
Er moet een goeie spits en minimaal 1 goeie centrale verdediger met een linker been bij.
Een betere linker vleugel speler is ook geen overbodige luxe...
Kelly op het middenveld bekoord me ook nog niet daar moet kwaliteit bij. Haal honda aub transfevrij op.
En je kan lachen om drenthe maar die is niet meer zo'n wisselvallige junior als malacia.

Haal huur en transfervrije spelers als reserve laat je jeugd bij andere clubs door verhuur rijpen.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Roemen met de riemen die je hebt, maar niet alles wat transfervrij is is goed natuurlijk. De selectie is natuurlijk totaal niet op orde. Maar om te roepen dat Honda (33) en Drenthe moeten komen is volgens mij ook niet de oplossing.
Met ex-spelers terug halen heb ik geen moeite.
Achterin missen we kwaliteit Kongolo en JanMaat/karsdorp??
Middenvelders hebben we genoeg, maar bezitten ze ook de juiste kwaliteit??
Toornstra hoeven we het niet over te hebben, die doet wat die kan. Kelly is gehaald en zal dus ook zijn kans krijgen, heb te weinig van hem gezien om daar over te oordelen. Kocku zal het moeten laten zien maar persoonlijk twijfel ik aan zijn capaciteit. Als Berghuis echt weg wil moet feyenoord hem laten gaan (tegen de juiste prijs) aan een ongemotiveerde Berghuis hebben we echt niets!
Linksvoor: Hansson of Larsson, Rechtsvor: Narssingh of Sinistera spits Jorgensen (niet fit) of Vente
Janssen huren??
Fer contracteren??
El Khayati?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Een goede rechtsback zodat st Juste naar het centrum kan lost al iets op, verder Haps op links achter.
Fer contracteren zou ik, mits fit, altijd doen heeft in ieder geval ervaring en ook Vincent Janssen huren zou perfect zijn.
Jorgensen is teveel geblesseerd helaas en Vente nog te licht voor een heel seizoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vermeer;
Janmaat, St. Juste, Kongolo, Haps;
Kelly, Kocku, Fer;
Narsing, Janssen, Hansson

wissels:
Toornstra
Jorgensen
Nieuwkoop
Larsson
Burger
v Beek
Marsman

verhuren:
Bijlow, Burger, Geertruida, Vente
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden
Vind kongolo ook top maar die heeft pas een transfer gemaakt en speelt gewoon in de premierleague. Dus lijkt me totaal onhaalbaar helaas...
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja eens lost iets op maar helaas nog niet alles :s
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn zeker wel aamwinsten. Als honda en drenthe maar over meer kwaliteit beschikken dan wat er nu speelt aan basis of back up. Honda en drenthe bezitten zeker meer kwaliteiten dan je back up. Kan je je jeugd tenminste verhuren en elders laten rijpen tot ze klaar zijn voor feyenoord 1. Van persie was 35 en ook een aanwinst kijk niet naar leeftijd bij transfervrij enkel naar kwaliteit

Kongolo vind ik ook top maar heeft een transfer gemaakt naar een premier league team en speelt daar. Dus totaal onhaalbaar voor ons.

Het huidige middenveld mist te veel met berghuis, toornstra en kelly. Dan mis je kracht een loper en een bal afpakker.

En vaste waardes zijn te vaak geblesseerd. Zonder hen is je aanval tandeloos en je back posities uiterst zwak.
De huidige verdedigers kunnen niet in de speel stijl visie van stam. Zijn te zwak opbouwend en te traag.

Stam moet echt ophouden met van der heijden botteghin en van beek in de defensie te zetten...

Als nood oplossing zou nu deze defensie oplossing kunnen bieden: haps/malacia, tapia, st juste, toornstra. Of als een malle burger opleiden tot linker centrale verdediger dan kan tapia naar met middenveld verhuizen voor kracht en als bal afpakker.
Berghuis in de spiits bij afwezigheid jorgensen. Narsingh op rechts azarkan op links.
Middenveld helaas zwak en mis je kracht en bal afpakkers en loopvermogen maar ja die hebben we niet in de selectie... Dus maar aanmodderen tot fer word gecontracteerd: Ayoub, kelly, larsson/kokcu of tapia als je burger als linker centrale verdediger gebruikt.
+1/-1

 
2 jaar geleden
@ Feyenoordopnummer1 Ik ben het 100 % eens ! Deze selectie heeft, ik zeg het nogmaals ten overvloede " het " Feyenoord - gevoel " niet ! Ik zie, met respect, pakweg FC Dordrecht lopen. Nee jongens, ga als de sodemieter zoeken en aanwerven : flikker al wat als een nul op het veld staat te dromen er uit.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Bedankt voor je reactie.

Daarom moet je ook niet ouderwets je beste spelers verkopen wat er voor terug komt is enkel nog slechter. Verkoop allleen je mindere spelers.
Enige die vorig jaar blijk gaven je team naar een hoger niveau te tillen waren van persie, berghuis, een fitte jorgensen en een niet blind rennende vilhena.
50% is weggevallen van persie, vilhena.
Dat vervang je echt niet met de respectievelijk kelly's en narsing's van deze wereld.

We missen nu klasse voorin en kracht, bal afpakker en loopbermogen op het middemveld door vertrek van persie en vilhena. We miste al snelle opbouwend goede verdedgers en snelheid op de flanken en creativiteit op het middemveld.

Enkel de snelheid op de flanken is gerepareerd als narsingh een sprankje van zijn oude vorm laat zien. En mss creativiteit op het middenveld als je berghuis naar het middenveld verhuist.

Probleen in het huidige team is dus:
Klasse voorin, met berghuis op het middenveld creativiteit voorin, kracht en bal afpakker op het middenveld, centraal in de verdedeging mensen met snelheid en opbouwende kwaliteiten en eigenlijk ook backs die niet continue geblesseerd zijn.

Ik had de kracht en het loopvermogen op het middenveld opgelost met bazoer... Maar speelt nu bij vitesse zucht...

Wil je nog wat van het seizoen maken moet je echt die posities verbeteren in de selectie.

Hoe je deze problemen in de slectie mijns inziens nog kan repareren:
Spits, huur janssen of orrigi of halen transfervrije bony mss is jonathan calleri ook transfervrij...
Linker vleugel, huur elia en voor de breedte chong en assaidi transfervrij halen.
Mdddenveld, breedte creativiteit en evaring honda transfervrij halen, voor kracht en lopvermogen creatieve oplossing zoeken of fitte jorgensen, mss fer of een gehuurde karsdorp.
Centraal in de defensie: koop van drongelen, opleiden burger als back up. Halen transfervrije fer en sloper douglas.
Rechts back: huur janmaat en/of karsdorp
Links back: voor de breedte halen transfer vrije drenthe.

Denk ook dat aypub gaat muiten dus verhuur hem en haal transfervrij chery als reserve.
Zeker verkoop: van der heijden, botteghin, van beek, sinisterra.
Zeker vekoop of verhuur: verdonk en nieuwkoop.
Deze spelers mogen verkocht worden tegen minimaal aankoop prijzen want er is beter te vinden: tapia vooral omdat hij nog maar een 1 jarig cntract heeft, larsson, haps, toornstra vooral omdat hij anders nooit meer verkocht word voor een redelijke prijs op zijn leeftyd.

Uiteraard krijgt dit weer veel weerstand maar is naar mijn mening de enige manier om de huidige selectie betaalbaar te repareren.
+1/-1

2 jaar geleden
Ik zie wat Stam probeert in het elftal te slijpen. Ik heb gisteren directe, korte combinaties gezien die ik al lang niet gezien heb.

Het probleem ligt achterin. Zolang Botteghin en van der Heijden spelen ben je ontzettend kwetsbaar in de omschakeling. Zeker als dan middenvelders ook nog verzaken ('Berghuis').

Begin dan echt opnieuw en zet er talenten in. Nu lijkt het 'hinken' op twee gedachten; veel routiniers die niet overtuigen proberen bepalende spelers te maken en talenten niet het volledige vertrouwen geven wat ze wel nodig hebben. Keuzes maken; ik denk dat het Stam wel toevertrouwd is maar tot op heden komt het er nog niet uit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee het probleem is het niet tekenen van 10-15 net niet spelers, die en overal gefaald zijn of een te hoge salaris eis hebben.

Er is indd iets zichtbaar wat we gemist hebben de afgelopen jaren, lekker Stam de tijd geven lijkt me de beste optie en het liefst zoveel mogelijk met eigen jeugd die je makkelijker dingen aan kunt leren dan gefaalde middelmaat spelers
+1/-0

2 jaar geleden
Een weinig verheffende tweede helft? Heb een heel behoorlijke tweede helft gezien. Er zat lijn in het spel. Ook Burger viel goed in. Feyenoord verdiende zeker 1 of 2 goals. Dat het nog niet allemaal perfect gaat is logisch. Een team moet groeien. Spelers moeten aan elkaar wennen. Zo slecht was het allemaal niet.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat ontbreekt is een goede spits, Vente is toch echt te licht.
+2/-0

2 jaar geleden
Het is gewoon puzzelen voor Stam veel jeugd probeert hij in te passen en dat gaat niet over een nacht ijs natuurlijk een beetje spits is nodig en in de verdediging,het kost tijd en deze oefenpartijtjes zijn gewoon erg belangrijk winnen en verliezen zeggen niks,je moet spelers bezig zien en kijken wat je in huis hebt,er zullen heus wel wat versterkingen bijkomen maar met een zero budget is het gewoon moeilijker en met een vracht jeugdspelers is het wennen aan elkaar.Wat ik al zei een hoop gepuzzel voor Jaap.
+1/-0

2 jaar geleden
Beter nu 3-0 verliezen dan straks. Dit was gewoon nuttig. Omschakelen naar verdedigen is dus iets waar ze op moeten gaan trainen. Wat wel goed ging was Azarkan die Hanson verving. Iemand met diepte in zijn spel. Wat mij betreft zet je hem in de basis. Gewoon durven. Hanson heeft ook dit jaar geen kans. Larson is er ook nog en ook beter. Bottegin lijkt mij van de 3 het beste. Zeker bij dode spel momenten. Voor de rest stond de spelopvatting mij wel aan, maar mis je gewoon een hoop kwaliteit.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderdFeyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane balverlies bestlander body capaciteiten danall dessers haifa handelingssnelheid hanegem haps kokcu leiderstalent linssen maccabi malacia nelson noor noorwegen opgelegd senesi slap slot til toornstra trage turk uefa utrecht willykment