Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jaap Stam heeft vetorecht bij inkomende transfers'

3 juli 2019 10:12 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

"Jaap Stam heeft vetorecht bij inkomende transfers"; image source: Pro Shots

Tijdens zijn contractonderhandelingen heeft Jaap Stam afgedwongen dat hij bij inkomende transfers een vetorecht heeft. Dat meldt Voetbal International in een uitgebreid artikel. Als de trainer een speler niet wil, zal hij niet naar Feyenoord komen. Zo zei hij 'nee' tegen de komst van Leroy Fer en Bram Nuytinck, al is er voor Fer wellicht nog een openining in de toekomst. Volgens VI is het andersom overigens ook precies hetzelfde. Indien Stam een speler wil, maar de overige leden van het technisch hart niet achter zijn komst staan, zal die speler ook niet naar De Kuip vertrekken.

VI kwam bovendien met nog een opmerkelijk gegeven. De raad van commissarissen en de Vrienden van Feyenoord wilden zó graag af van technisch directeur Martin van Geel dat ze voor lief hebben genomen dat de club niet direct een opvolger wist te vinden en Sjaak Troost de functie op ad-interim basis vervult. Omdat hij het spel van wheelen en dealen> niet kent en ook geen netwerk heeft, krijg hij daarbij hulp van Rob Jansen.

Bij de gesprekken met FK Krasnodar over een transfer van Tonny Vilhena was het ook niet Troost die aanschoof, maar Jansen die samen met algemeen directeur Jan de Jong en jurist Joris van Benthum Feyenoord vertegenwoordigde. Een paar dagen eerder had hij als zaakwaarnemer van Jens Toornstra nog contact opgenomen met Troost over een mogelijke contractverlenging. De middenvelder kon direct bijtekenen, terwijl hij zelf rekende op een traject van enkele weken.

Daarnaast kwam met Nick Marsman nog een speler uit de stal van Jansen naar Feyenoord als vervanger van derde doelman Joris Delle. Volgens de club is dit echter toeval. Keeperstrainer Khalid Benlahsen noemde de naam van Marsman als opvolger van Delle. De werkzaamheden die Jansen voor de club doet zijn niet verboden, maar zorgt wel voor geroddel. Jansen is beste vrienden met Dirk Kuyt, terwijl Troost bestuurslid is van de Dirk Kuyt Foundation. Collega-zaakwaarnemers noemen Feyenoord daarom ook al FC Rob & Dirk.

Meer op Voetbal International


Discussieer mee op de forums


Tags

jansen stam troost inkomende vetorecht delle fer joris kuyt marsman aanschoof afgedwongen benlahsen benthum bestuurslid bijtekenen bram contractonderhandelingen dealen geroddel jong jurist krasnodar kuip lief nuytinck openining opmerkelijk toeval toornstra verboden vertegenwoordigde vervult vilhena wheelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Zodra de naam valt van VI, Rijnmond, AD of Krabbelul stop ik met lezen. Zij spreken niemand hebben 0.0. inside info, maar de pagina;s moeten worden gevuld.
Dus is deze discussie zinloos. Ktrabbelul optiefeten met je pure negativiteit. Ga naar je cluppie Sparta of je moeder pesten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
deels mee eens echter blijkt later dat er altijd wel iets van waar is.
We gaan het afwachten.
+3/-0

8 maanden geleden
Inderdaad boycot VI en Martijn Krabbendam
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Echt ongelofelijk!!! En bedankt van Geel dat je het totale voetbal beleid kan laten afhangen van een passant... de coach... Wat een enorme.... Is van Geel ook. Ik zie weer hele trauma's uit hetverleden opdoemen a la rutte die ziyech weg joeg... Bosz bij 020 wou ook geen Ziyech maar daar zijn ze er nu maar wat blij mee en Bosz is er al een tijdje niet meer.

Geen fer??? Doe normaaal in dit Feyenoord is het een aanwinst. Mss niet voor he middenveld maar zeker als moderne centrale verdediger. Mss wil stam dat niet omdat hij in zijn tyd als top verdediger enkel een man kon uitschakelen xD lol. Ok ik overdijf maar je moet als coach wel de potentie in spelers kunnen zien... Nu stroomt stam ook in bij een selectie waar hij part nog deel aan had en moet hij er een team van smeden.

Ik heb zo'n vermoede dat stam graag werkt met jeugd die nog luisteren en wat aannemen. Maar je behaald aan het begin succes met een mix van transfervrije en huur spelers als fer om je niveau op peil te houden. Daarna ruil je die de seizoenen er na in voor je eigen opgeleidde jeugd.

Nu word het de eerste jaren dus weer niks en opbouwen... dat gaat je geld en sportief succes kosten en is maar de vraag of stam dat overleeft...

Onverstandig van stam... Maar heb er wel vertrouwen in dat stam een goeie trainer is alleen het is duidelijk geen td.

Bij nuytinck zag hij het trouwens wel goed xD Daar heb je niks aan. Maar een transfer vrije Fer moet je altyd halen!

Een veto geven aan het technische hart en de coach is een interessant concept maar werkt niet op deze manier. Je geeft coach en hoofd jeugd opleidingen een stem wie er kan worden aangetrokken. En bij verschil van mening geeft het bevoegde rvc lid de doorslag ofeen speler komt of niet. Bij aan trekken jeugd speler het bevoegd rvc lid voor jeugd beleid en bij het eerste het bevoegd rvc lid van het eerste. De coach geef je wel de mogelijkheid om transfervrije buitenkansjes aan te trekken zonder rvc of hoofd jeugd opleiding goedkeuring die binnen het salarishuis vallen en het contract niet langer loopt dan het contract van de coach. Het rvc lid zou dit mss ook moeten kunnen en de coach zijn nee kunnen over rulen om flaters zoals nu met fer te voorkomen en oud feyenoorders en oud nederlands elftal spelers en oud spelers van een top/sub top eredivisie ploeg die transfe vrij zijn wel weer met open armen bij de club kunnen worden ontvangen.

Ik vind het echt jammer dat Fer niet word gehaalt zie daar echt potentieel in... Jammer dat stam dat niet ziet. Valt me van hem tegen...


Er waait duidelijk een andere wind bij Feyenoord. Het concept zonder td vind ik prima. Maar aub graag een onafhankelijke onderhandelaar in dienst van feyenoord om belangen verstrengeling te voorkomen. Marsman vind ik niks een transfer vrije Room na psv was beter geweest maar zit vast niet in rob zijn stal...
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het in zoverre met je eens dat een trainer een passant is en nooit beslissend mag zijn op transfergebied. Het gaat om het kapitaal op het veld. Dat zijn lange termijn belangen. Een trainer heeft altijd een korte termijn doel. Ik weet niet hoe Fer er op dit moment aan toe is, maar Stam heeft wel wat uit te leggen als hij Fer niet wil halen. Fer, mits op niveau, zal natuurlijk bij Feyenoord passen. Een TD vind ik belangrijk om het lange termijn belang in de gaten te houden. Je moet in de voetballerij alleen nooit met vaste contracten werken. Een veto constructie vind ik onbegrijpelijk. Dat is vragen om problemen.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
We zijn het een keer eens ;) ook leuk om mee te maken. Trouwens wel goed dat je hier vaak je mening geeft zo krijg je een levendige discusse :)

En je hebt gelijk ik overdrijf wel om mijn punt te maken ;) en je hebt gelijk je moet er op toe zien dat fer goed terug kwam van zijn zware blessure. Maar van wat ik weet is hij weer fit transfervrij en met zijn kwaliteiten een goedkope aanwinst.

Ik vind dat een td niet nodig is alle taken zijn aan professinals op te delen. En maak je een team manager die de kwaliteit van trainers en selectie en staf en faciliteiten in de gaten houd. Een rvc lid met verstand van zaken kan toezien op de lange termijn. Onderhandelen kan je een professional voor inhuren. Voor het netwerk neem je een directeur spelers beleid aan die ook leiding geeft aan de scouting.
Aankopen doen door unaniem besluit hoofd jeugdopleidingen en coach samen te laten beslissen wat nodig is. Daar de scouting op aan sturen. Transfervrije toppers met oranje ervaring, eigen oud club spelers en dragende spelers uit eredivisie bij top en subtop mogen worden toegevoegd aan de selectie door coach (voor zolang zijn contract loopt) en verantwoordelijk rvc lid (geadviseerd door de team manager) zolang ze binnen de begroting van het salarishuis passen.

Dit word nog leuk met die veto's... Stam wijst mogelijke aankopen af en het technisch hart (wie dat ook mogen zijn) wijzen zijn suggesties af xD en gaan we door met een uitgeholde selectie zonder van persie, clasie, martina, vilhena, en mss berghuis.

Ik heb waardering voor de moed van stam om met de jeugd er wat van poberen te maken. Maar of het verstandig is...

Je bespaart zo wel lekker veel salaris budget ik zeg meteen met die besparing een jong feyenoord starten in de voetbal pyramide. Kan je mss combineren met fc Dordrecht.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Oud nieuws vetorecht stam maar blijft belachelijk natuurlijk. Als je zegt bij de helft van de aankopen okay dan kan het of de staf mag altijd 1 speler halen (voor de lange termijn) die Stam niet wil. Fer blijft interessant uiteraard. De overige berichten zijn zwaar overdreven. Waarom wil men Feyenoord kapot maken als prachtige volksclub met trouw publiek en wordt dat kut ajakkes gehypt incl de spelers die volledig opgehemeld worden en waarbij geholpen wordt met hogere bedragen? VI: voor Frenkie is 85 miljoen te weinig betaald....pffff. Ik had Jerdy Schouten graag gezien is nu waarschijnlijk naar Italië. Onze jeugd Wehrmann, Burger en El B zijn nog niet zover. Of Vlap die nu naar Anderlecht gaat.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Simpel 020 behaalt europees succes. Je zag aan van geel hoe hij de championsleague in ging... Dat ging op zijn zachts gezegd wat minder met zijn gehaalde spelers... Maar dit fenomeen van slecht europees presteren zag je bij ons ieder seizoen omdat de selectie te vaak laat of nog niet af was. We stellen europees niks voor dus zijn onze spelers goedkoop. Daarom vind ik het van Geel beleid van de afgelopen jaren echt desastreus.
+1/-0

8 maanden geleden
IK kan er maar 1 ding op zeggen: VOLGENS VI. Dat zegt al alles
+2/-0

8 maanden geleden
Een trainer hoort een belangrijke stem te hebben als het gaat om nieuwe spelers. Het kan niet zo zijn dat er spelers komen die een trainer niet wil. Stam heeft ook gezegd dat een speler moet passen in het systeem dat hij wil spelen. Dat is een prima uitgangspunt. Onder van Bronckhorst was er geen duidelijk systeem. Het zag er rommelig uit wat er op het veld gebeurde.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Kom op kees592 dat zijn gewoon excuses van een coach om zijn zin te krijgen. Goeie spelers passen in ieder systeem. Bosz wou bij 020 eerst ook geen ziyech maar maakte hem toch bijna kampioen. En nu heeft 020 er nog plezier van. Soms zien coaches het gewoon niet goed. Bij fer maakt stam gewoon een domme fout. Bij nuytinck zag hij het overigens wel goed daar heb je niks aan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ook al is de trainer een passant, op dit moment is hij de belangrijkste man binnen de organisatie. Hij moet kunnen werken zoals hij wil en met welke spelers.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ook als zijn wil je club ruineerd en benadeeld?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Stam heeft in de top gespeeld. Enig vertrouwen in hem moet je wel hebben en doet hij het niet goed, dan moet er een ander komen.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ow ik heb ook wel vertrouwen in zijn trainer capaciteiten alleen geen vertrouwen om van buiten af spelers te kunnen beoordelen op kwaliteiten en het in het oog houden van de lange termijn.

Als goed coach kan je mss nog wel een belabberd slechte scout zijn.

Je moet een beginnend coach ook tegen zichzelf beschermen. De boer cocu etc etc denken ook in het buitenland lekker op hun manier te kunnen werken en halen het eind van het seizoen niet eens. Dat scenario kan ook voorkomen bij stam en een top club. Je moet er meteen presteren stam lijkt te willen bouwen... Maar krijgt hij die tyd?

kwaliteit spelers als fer kunnen het niveau de eerste seizoenen van het team net zo opkrikken dat stam wel overleeft zodat hij blijft om zijn volle potentieel waar te kunnen maken.

Trouwens een fer na een paar jaar zou ook weer miljoenen kunnen opleveren. Ook niet onbelangrijk gezien de financiele positie van feyenoord.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Denk dat Stam het type trainer is dat meteen wil presteren. De Boer en Cocu gingen de mist in in het buitenland. Stam kent het Nederlandse voetbal.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Stam kan veel willen maar gaat dat lukken met deze selectie??? Ik hoop het echt het is een goeie coach maar vrees met grote vrees... Hij heeft trouwens meer in het buitenland gespeelt en in engeland gecoached als hoofd coach. Dus hoe kent hij dan als coach het nedelandse voetbal? Zo via 1 seizoen pec bedoel je?

Cocu en de boer gingen de mist in in het buitenland omdat ze meteen moesten presteren en geen tyd kregen om te bouwen en het team naar hun hand te zetten qua speelstyl. Dus kan wel eens net zo gaan bij stam bij feyenoord mss heeft hij door zijn naam iets meer krediet.

En denk nog altyd dat fer met zijn kwaliteiten een aanwinst was geweest.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hij heeft een aantal jaren in de nederlandse competitie gespeeld voordat hij naar het buitenland ging. Zelf denk ik ook dat er zeker nog een goede middenvelder bij moet komen. Heb er wel vertrouwen in dat er nog een of twee spelers bij komen.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt maar is maar de vraag hoeveel tactisch vernuft je mee neemt in je bagage als speler waar je later wat aan hebt als coach Zo'n dirigent was hij nooit in het veld. En hoe lang was dat geleden dat hij in nl speelde? Voor het laatst toen bij 020 toen het ook niet zo geweldig ging met 020 en hij zelf vroegtydig stopte...

Denk ook dat er wat bij moet in de selectie maar vooral in de verdedeging (sneller en beter opbouwend centrum daar had ik fer wel willen zien) en aanval (snelheid op de vleugels) en middenveld wat kracht na het vertrek van vilhena. Egenlijk heb je er ook een top creatieve speler nodig maar dat is met ons budget totaal onhaalbaar of je zet er berghuis neer.

En dat er spelers bijkomen is leuk en aardig we moeten ook zuinig zijn met geld fer was transfervrij... Wie kan je nog halen voor zo weinig geld van minimaal gelijkwaardig niveau?
+1/-0

 
7 maanden geleden
We hebben duidelijk verschil van inzicht. Jij wilt een groot deel van de selectie vervangen. Denk niet dat dat nodig is. Onder GvB zijn spelers niet beter geworden. Terecht dat Stam de spelers zelf aan het werk wil zien.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is ook waar Gio maakte spelers nie beter en het positiespel was om te huilen.

Maar je kon wel zien waar speles in tekort kwamen.

Heb overigens wel vertrouwen in de coach stam.

En verschil mag er zijn ;)

Ik ben blij dat de nieuwe leiding van feyenoord het in iedergeval op 1 punt met me eens was want willen narsingh halen een snelle transfervrije dus goedkope buitenspeler. Die miste we echt in de selectie ik juig dit van harte toe. Hulde.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Wat te denken van en nieuw sneller centraal duo? Ik houd mij vast aan het feit dat Stam zelf op die plek gespeeld heeft en een top(!) verdediger is geweest.
Dus: exit van Beek, Jan Arie en Eric.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Eens. Die zijn niet goed genoeg.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Een trainer zou inderdaad een stem moeten hebben in de aankopen, of dit een veto moet zijn weet ik nog niet zo net.
Blijft een voorbijganger een trainer kan met de Kerst zomaar weer vertrokken zijn al dan niet gedwongen.

Ben wel benieuwd welk systeem Stam wil gaan spelen en wie hij daarvoor dan als eventuele aankopen in gedachten heeft.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ben ook benieuwt naar dat speel systeem van stam... En heel benieuwt hoe fer daar dan niet in zou passen...
Trouwens zoals ik het nu begrijp kan stam daar aankopen voor in gedachte hebben maar kan het technisch hart (wie dat ook moge zijn) die weer blokkeren dus kan nog leuk worden xD... Mss dus uitverkoop en enkel door met eigen jeugd omdat alle potentiele aankopen word geblokkeerd lol
+1/-0

 
7 maanden geleden
FEr is (nog) niet afgezegd, maar staat in de wacht....( aldus VI.....pffft)
+1/-0

7 maanden geleden
ben benieuwd wat voor zicht Stam op talenten heeft. Bij Zwolle had hij van de Berg die hij niet opstelde en die nu naar Liverpool gaat (en in belangstelling van Europese top stond)...
+1/-0

7 maanden geleden
Dat een trainer een belangrijke stem heeft is niet meer dan logisch. Je kan als TD wel een speler erdoorheen drukken omdat jij dat statutair zou mogen maar als de trainer hem toch niet opstelt heb je er geen reet aan.

Maar we weten wie het schrijft: dezelfde persoon die altijd speculeert zonder iets te weten.
+1/-0

7 maanden geleden
Tot nu toe doet Jaap niks verkeerd. Eindelijk iemand die niet spelers haalt met een naam uit het verleden. We hebben met Clasie gezien hoe dat uitpakt. Laat staan de periode met Makaay Hofland deCler enzo.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Volledig mee eens. We hebben al te vaak de rare gewoonte gehad om maar wat op naam aan te kopen. Het wordt tijd dat de functies van TD en trainer-coach beginnen samen te smelten. TD's zijn mij te vaak dromerige cassiers.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja hoor eens clasie komt gewoon fysiek tekort. En was nooit een speler die het haalde in de premier league. Fer speelde wel gewoon in veel premier league elftallen. Prima speler.

Je moet wel de kwaliteiten van speles kunnen inschatten. Als je dat niet kan koop je enkel spelers van naam en daar hebben we he geld niet voor. Fer is prima multi inzetbaar en transfervrij dus doen!
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen baker berghuis besiktas bijlow blokland bodegom bommel bosenic bozenik eredivisie fer feyenoordopnummer geertruida hanegem hassel heracles jong jorgensen karsdorp lewis macht ozyakup ramesoe rvc topper vertrouw vvf