Forse nederlaag Feyenoord in bekerfinale

1 juni 2003 19:56

Verslaggever: K

Feyenoord is er niet in geslaag het seizoen af te sluiten met een mooie prijs. In de eigen Kuip ging Feyenoord in de Amstel Cup finale met maar liefst 4-1 onderuit tegen FC Utrecht. De ploeg die vorig jaar de bekerfinale nog ongelukkig verloor tegen Ajax, wist de finale dit jaar verdiend te winnen. Dirk Kuyt, volgend seizoen Feyenoorder, nam afscheid van FC Utrecht met de vierde goal van de wedstrijd en dus met de Amstel
Cup. Feyenoord gooide te laat voldoende aggressiviteit in de strijd om nog in aanmerking te komen voor de zege.

In de eerste helft had Feyenoord een overwicht, maar miste het de aggressiviteit om door te drukken naar een voorsprong. 6 minuten voor rust opende De Jong de
score met een verrassend schot.

In de tweede helft liet Feyenoord het eigenlijk op alle fronten afweten. FC Utrecht counterde simpel naar een 3-0 voorsprong via twee doelpunten van Gluscevic. De derde goal kwam overigens in buitenspelpositie tot stand. Pas op dat moment kwam Feyenoord qua aggressiviteit weer wat terug in de wedstrijd. Via Bonaventura Kalou hoopte Feyenoord met de 3-1 nog kansen te hebben. Daarvoor was een vrije trap van Van Hooijdonk op de lijn gered en werd een goal van Van Hooijdonk afgekeurd wegens een overtreding op Vreven. Die goal kwam echter te laat. Niet veel later schreeuwde heel Feyenoord om een strafschop. Bossen wilde daar echter niet aan tot woede van de Feyenoord spelers. Tijdens de protesten bij Bossen kreeg Paul Bosvelt de rode kaart voorgeschoteld. Daarna was het eigenlijk gebeurt. Mede doordat Feyenoord alles op de aanval gooide en Lurling en Bombarda inbracht, kreeg FC Utrecht vrij spel om de wedstrijd uit te spelen.

Via een goal van Dirk Kuyt maakte FC Utrecht aan alle hoop die er nog was op de tribunes een einde.

De Feyenoord spelers zaten na de wedstrijd volledig verslagen op de grond. In de selectie werd de Amstel Cup gezien als een echte hoofdprijs die het seizoen toch nog goed kon maken. Dat mocht echter niet zo zijn.

Voor de speler zat er niet meer in als een herinneringsmedaille voor de tweede plaats. FC Utrecht mocht de beker ophalen, onder wie Dirk Kuyt en Bosschaart (die nog steeds nadrukkelijk met Feyenoord in verband gebracht wordt).