Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Een dak is een pre, omdat je dan bij slecht weer minder kwetsbaar bent'

18 juni 2019 13:48 - AD.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Een dak is een pre, omdat je dan bij slecht weer minder kwetsbaar bent"; image source: Pro Shots

De KNVB is blij dat het nieuwe stadion van Feyenoord een vast en schuifbaar dak gaat krijgen. Dat geeft een woordvoerder van de voetbalbond aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een dak is een pre, omdat je dan bij slecht weer minder kwetsbaar bent. Dus dat heeft altijd de voorkeur", aldus de woordvoerder.

De voetbalbond hoopt dat er een stadion komt dat zal voldoen aan de normen van de UEFA voor internationale wedstrijde. "Waarin dus óók finales en interlands kunnen plaatsvinden", zo geeft de woordvoerder aan.

Het belangrijkste blijft echter de grasmat. "Daar gaat het om. De andere faciliteiten zijn ook van belang, maar aanvullend. Bijvoorbeeld dat er voldoende mogelijkheden zijn om een televisieregistratie van een wedstrijd te maken", zo geeft hij aan. "Het enige waarvoor je moet oppassen met een dak, is dat de grasmat er niet onder lijdt. Maar hiermee is inmiddels zoveel ervaring opgedaan, dat ik ervan uitga dat dit in Rotterdam wordt meegenomen. Daar zijn ze sowieso goed met het aanleggen en onderhouden van grasmatten."

Meer op AD.nl


Tags

dak knvb kwetsbaar pre aanleggen aanvullend normen schuifbaar televisieregistratie uefa uitga wedstrijde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
De voetbalbond hoopt dat er een stadion komt dat zal voldoen aan de normen van de UEFA voor internationale wedstrijden. Dat mag ik wel hopen ja voor 400 miljoen anders moet je er ook niet aan beginnen. Stichting open dak euh deur.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat afgang better blaak botthegin city come cruz easy family feel fer few finally gemeente hanegem hassel into jong kuip like living lot made marwijk nederland oranje realist socrates