Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nieuwe stadion Feyenoord krijgt vast dak en spelerstunnel'

17 juni 2019 23:49 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Nieuwe stadion Feyenoord krijgt vast dak en spelerstunnel"; image source: Pro Shots

Maandagavond heeft Feyenoord City-architect David Gianotten van OMA enkele updates gepresenteerd over het nieuwe stadion tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Zo zal het nieuwe stadion een vast dak gaan krijgen. "Feyenoord vond dat de voordelen van een vast dak ten opzichte van een regenscherm dusdanig waren dat ze daar rekening mee wilden houden", aldus Gianotten in gesprek met RTV Rijnmond.

Gianotten gaat verder: "In mijn ogen zorgt een vast dak voor een betere afsluitbaarheid, wat ook belangrijk is met betrekking tot de exploitatie van evenementen. Verder heb je geen secundaire constructie nodig om constant het regenscherm te moeten dragen. De bouw van het dak wordt opgelost binnen het stichtingskostenbudget door Feyenoord. Uiteraard zijn er aan de ene dakconstructie meer kosten verbonden dan aan de andere constructie, maar die worden in het totaal van het stichtingskostenbudget opgevangen."

Ook zal in het nieuwe stadion wederom een spelerstunnel zijn, maar daar is volgens de architect geen enkele discussie over geweest. "Er zijn geen andere opties overwogen, omdat Feyenoord heeft aangegeven dat graag op dezelfde manier als in De Kuip te behouden. Dat was een eis, omdat dat hoort bij de atmosfeer van Feyenoord", zo geeft hij aan.

OMA zit ook met veel supportersgroepen om tafel. "Het programma van eisen is ook met afvaardigingen van supporters besproken", zegt Gianotten daarover. Volgens Gianotten komen er vanuit die groepen ook heel veel positieve geluiden.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

dak gianotten spelerstunnel architect constructie oma regenscherm stichtingskostenbudget afsluitbaarheid afvaardigingen atmosfeer dakconstructie kuip rijnmond secundaire

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi om te horen dat er hard wordt gewerkt aan de toekomst van de club om het een nieuwe plek te geven waar nieuwe sportieve hoogtepunten mogelijk zijn.
+3/-0

2 jaar geleden
Bij een overdekt voetbalstadion denk ik alleen maar; als dat maar goed gaat.

Ik snap de overweging dat het stadion met overkapping/afsluiting aantrekkelijker wordt voor evenementen, maar het belang van Feyenoord zou in eerste (en enige) instantie moeten zijn dat er goed gevoetbald kan worden. Daarvoor is een goede grasmat essentieel, met écht gras.

De Kuip heeft het beste veld van Nederland, altijd zo geweest. Dat moet zo blijven. Feyenoord moet ook in het nieuwe stadion over de beste grasmat van Nederland beschikken. Ook als er veel meer evenementen worden georganiseerd (niet ideaal voor het gras), en ook als er een permanente overkapping komt.

Dat vind ik persoonlijk nog belangrijker dan een spelerstunnel.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dit is inderdaad een belangrijk punt waar weinig over gezegd wordt. Het dossier moet op deze punten beoordeeld worden.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Uit dit soort acties vanuit Feyenoord en de ontwerpers blijkt maar weer eens dat daar waar het om gaat, het voetbal, ondergeschikt is aan inkomsten te genereren door gebruik van het stadion als multi functioneel geheel.

Feyenoord is een voetbalclub, prioriteit nr. 1 moet zijn het voetballen, daar hoort een goede grasmat bij.
+1/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet of het voetbal ondergeschikt is, het is denk ik goed mogelijk commercie en voetbal te combineren, maar ik ben het met je eens dat onze ‘corebusiness’ het voetbal en de daarbij behorende gezonde grasmat is. Een nieuw stadion kan niet zonder zo’n grasmat.
+1/-0

willem van Hanegem (geschorst)
2 jaar geleden
Schuifdak dus dat kan altijd open staan, toch?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het gaat hier om een 'vast dak', dus geen schuifdak. Dat heft met kosten te maken, daar een schuifdak ergens gelaten moet worden als deze geopend is; een tweede constructie dus.
+1/-0

reactie verwijderdFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.071 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado arnesen bane bannis bijlow bozenik danall diemers fer geertruida gernot hanegem haps jahanbakhsh kokcu kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner vente willykment zirkzee