Transparent
Inloggen
Sluiten

'AZ hoopt op komst Jordy Clasie, Feyenoord heeft niet de middelen om middenvelder te halen'

14 juni 2019 01:18 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"AZ hoopt op komst Jordy Clasie, Feyenoord heeft niet de middelen om middenvelder te halen"; image source: Pro Shots

Jordy Clasie speelt komend seizoen mogelijk toch in Nederland. Dat weet De Telegraaf te melden. De middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd van Southampton, maar Feyenoord heeft niet de middelen om hem definitief vast te leggen. Bovendien heeft hij ook te weinig indruk op Jaap Stam weten te maken. AZ hoopt echter dat het lukt om Clasie over te nemen of te huren, terwijl hij zelf ook hoopt langer in Nederland te kunnen blijven.

Clasie heeft inmiddels al een uitgebreid gesprek gehad met Arne Slot, de nieuwe trainer van AZ. Het is nog wel de vraag of de Alkmaarders Southampton weten te overtuigen om de middenvelder af te staan nu hij nog een contract voor een jaar heeft.


Tags

clasie nederland southampton arne slot stam telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De Clasie in de vorm zoals hij naar Southampton vertrok zou zonder meer een aanwinst zijn voor Feyenoord, de Clasie van afgelopen seizoen was dat slechts bij vlagen helaas.
Zal bij AZ wellicht weer opbloeien en dan is het een zeer nuttige speler voor de Alkmaarders.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik neem aan dat Troost een andere speler op het oog heeft om de spaarzame knaken aan te besteden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ga ik ook vanuit inderdaad, middenveld is niet direct de eerste linie die versterking behoeft. Verdediging heeft wat mij betreft prioriteit en de aanval als Berghuis vertrekt.
+2/-0

1 jaar geleden
Clasie N A A S T Karim el Ahmadi was TOP(!), Clasie Z O N D E R Karim was flop(!) Daarmee is exact alles mee gezgd
+2/-0

1 jaar geleden
Met het vertrek van Clasie en Vilhena valt 2/3 van het middenveld weg. Je houdt alleen Toornstra/Kokcu op 10 over maar je hele controlerende blok, de machinekamer van je team moet je nieuw inpassen. Dat is nogal wat. Wie gaan op die posities spelen? Wat wordt je nieuwe tandem in het midden? Tapia-Ayoub?

Clasie was dit seizoen slechts in enkele wedstrijden en op een paar momenten zo goed als hij in zijn eerste periode bij Feyenoord was. Maar dat lag niet alleen aan hem, het gehele elftal speelde minder en de andere linies waren ook niet top. Ik had gesnapt als Feyenoord hem had geprobeerd binnen te houden, omdat met het vertrek van Vilhena en mogelijk ook andere middenvelders al veel nieuwe spelers ingepast moeten worden.

Er is echter anders besloten. Stam gaat écht aan een compleet nieuw elftal bouwen, lijkt het. Ik hoop dat hij de tijd krijgt om dat te doen. Gaat hij daarnaast ook anders spelen? Een andere veldbezetting? We gaan het zien.

En hopelijk krijgt hij ook een behoorlijke spelersgroep. Alle spelers waar nu 'wat' rond speelt, zijn van enige (meer)waarde. Ik hoop voor Stam niet dat hij met de rest blijft zitten, met de gasten die eigenlijk écht niet meer kunnen. En dat men raad weet met het transferbudget.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tapia keert niet meer terug. Nog één jaar contract en een topclub in Mexico wil hem vastleggen. Ayoub....weet ik niet in ieder geval geen nummer 6
+1/-0

1 jaar geleden
Clasie kan je missen. Ben er alleen bang voor dat je de blessure gevoelige Fer voor terug krijg.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Fer is een compleet ander type. Die zie ik meer als vervanger van Vilhena.

Ik heb geen idee hoe Stam wil gaan spelen, en wat voor type spelers hij zoekt op het middenveld voor het spelletje dat hij wil spelen. Maar je wil denk ik naast een 'powerhouse' met dynamiek en diepgang ook nog een middenvelder die overzicht houdt en meer controlerend speelt.
+1/-0

1 jaar geleden
Gespeculeer van de media we gaan het wel zien
+1/-0

1 jaar geleden
Bovendien heeft hij ook te weinig indruk op Jaap Stam weten te maken.


Ik denk/hoop dat dit de belangrijkste rede is, niet dat Feyenoord geen middelen heeft
+1/-0

1 jaar geleden
Hij hoeft voor mij niet overgenomen te worden maar het is toch intriest dat AZ hem wel kan halen en wij niet. Onze eigen speler die we verkocht hebben!
+1/-0

1 jaar geleden
Er moet in ieder geval wel een vervanger voor Clasie komen, een 6, een controlerende middenvelder.
+1/-0

1 jaar geleden
Hier staat het toch heel anders
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/882620/-az-gaat-vol-voor-topdoelwit-clasie-feyenoord-laat-middenvelder-gaan-.htmllink

Dat meldt De Telegraaf. Feyenoord huurde Clasie het afgelopen seizoen van Southampton, maar de speler heeft onvoldoende indruk kunnen maken op de technische staf van de Rotterdammers.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat azarkan baseer behoudend berghuis bestlander botteghin bozenik compact diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop senesi sinisterra teixeira toornstra twente vleugel