Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Troost: 'Jaar RKC is goed geweest voor de ontwikkeling van Emil Hansson'

13 juni 2019 08:42 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Sjaak Troost: "Jaar RKC is goed geweest voor de ontwikkeling van Emil Hansson"; image source: Pro Shots

Nadat hij als huurling voor RKC Waalwijk afgelopen seizoen veel indruk wist te maken met dertien goals en twaalf assists zal Emil Hansson in de voorbereiding aansluiten bij Feyenoord. Of hij komend seizoen ook daadwerkelijk in Rotterdam zal gaan spelen is nog onduidelijk. "Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat hij moet voetballen", aldus Sjaak Troost in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft de leeftijd om iedere week te spelen. Idealiter bij Feyenoord en anders een jaar elders op Eredivisie-niveau. Op basis daarvan moeten we straks samen rond of na de voorbereiding de juiste afweging gaan maken."

Hansson heeft zich in Waalwijk uiteindelijk goed weten te ontwikkelen. "Je hebt verschillende soorten talenten. Sommigen moet je bij de oren pakken en sommigen moet je geleidelijker brengen. Die hebben meer tijd nodig, die moeten zich lekker in de luwte kunnen ontwikkelen. Hansson behoort tot die laatste groep", zegt Troost daarover. "Gewoon zonder druk en veel minuten maken. Uiteindelijk moet zo’n speler dan klaar zijn om in een heksenketel te spelen, om in een elftal te spelen dat moet winnen. We zullen zien hoe Emil dat oppakt. Feit is dat het jaar RKC in de Eerste Divisie goed is geweest voor zijn ontwikkeling."

Troost is zeer te spreken over Hansson. "Ik vind het een bijzondere jongen. Hij weet wat hij wil en heeft de juiste mentaliteit. Eigenlijk verraste het me niet dat hij het zo goed heeft gedaan bij RKC. We hebben hem bewust ook gewoon losgelaten. Er zijn tal van voorbeelden van spelers die zo’n stap nodig hebben om daar later profijt van te hebben. Het past ook bij zijn karakter. Het heeft vooral met leeftijd te maken. Als je twintig bent, moet je wekelijks spelen, anders loop je een achterstand op", geeft hij aan. "Emil is zeker aan de bal, dat is voor een jonge speler echt een specifieke kwaliteit. Hij heeft een beetje een luie steekbal die Simon Gustafson ook heeft. Als 10 is dat een wapen, maar in de vrije rol vanaf links ook. Voor ons was het zeker ook een bevestiging dat voor deze categorie talenten zo’n tussenstap prima is. Voor iedere speler hebben we een plan, ook voor Emil."

Meer op Voetbal International


Tags

emil hansson rkc troost achterhoofd eredivisie geleidelijker gustafson heksenketel idealiter losgelaten luie luwte oppakt simon soorten tal tussenstap verraste wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Waarom niet in het 1e spelen? Zoveel goede spelers zullen er niet blijven en geld voor betere dan deze is er niet.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Hij moet zich natuurlijk wel eerst bewijzen op het hoogste niveau. Anders heeft het geen zin.
+1/-0

12 maanden geleden
Goede zaak dat Hansson een kans krijgt bij Feyenoord, hij heeft zichzelf afgelopen seizoen goed kunnen ontwikkelen door veel te spelen. Ik ben het met Troost eens dat 'spelen' op dit moment het allerbelangrijkste is gezien de fase van de carriere waar Hansson in zit, maar eigenlijk is dat het altijd voor spelers, ongeacht hun leeftijd en loopbaan. Van 'spelen' leer je het meest.

Ik snap dat er nu geen in steen gehouwen planning staat voor Hansson, hij krijgt een kans en we moeten zien of hij kan aanhaken en zich in het elftal kan spelen. Maar ik krijg van het 'we zien wel' wel een beetje een slecht gevoel. Is er al een optie/scenario als hij het niet redt? Aan welke club kan Hansson weer verhuurd worden?

Die structuur en zekerheid, duidelijkheid over mogelijke paden die een talent kan bewandelen moet je mijn inziens kunnen bieden/schetsen. En dat mis ik bij Feyenoord.
+1/-0

12 maanden geleden
Te vaak worden spelers gehaald, zonder dat echt duidelijk is wat ze met een speler willen. Tapia, Amrabat en Ayoub zijn daar goede voorbeelden van. Hansson lijkt me een prima speler om links voorin te spelen. Dan is die positie met Larsson en hij goed bezet.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Misschien dat Ayoub nog wat wordt.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Links voorin hierdoor dubbel bezet en hij zal echt wel aan zijn minuten komen. Ook met Sommerville - voor de andere kant die dan ook dubbel bezet is.

GERUCHT????
Apparently Arsenal looking at Feyenoord defender Jeremiah St Juste for 9.5m, anyone heard of him ???????????? @FTransferNews
+1/-0

 
12 maanden geleden
St. Juste zou ik proberen te houden, hij kan de komende seizoenen uitgroeien tot vaste waarde centraal achterin en de (jonge) defensie gaan leiden. Als centrale verdediger vind ik hem de beste optie die Feyenoord heeft. Het wordt zo onderhand tijd dat er van een Botteghin en van der Heijden afscheid genomen wordt.

Maar iedereen heeft een prijs. Voor meer dan 10M kun je de defensie met meerdere goede spelers versterken, daarmee kan je het vertrek van St. Juste rechtvaardigen.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Inderdaad afscheid nemen van Botteghin, Jan Arie en van Beek. Geen top verdediging centraal.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Er moeten verdedigers bijkomen zodat genoemde spelers vervangen kunnen worden. Botteghin en Van der Heijden hebben hun sporen wel verdiend zodat je ze ook op de bank kunt houden. Van Beek vind ik een ander verhaal. Een enthousiaste jongen, maar hij komt te kort voor Feyenoord. Van hem moet je sowieso afscheid nemen anders geef je een verkeerd signaal af.
+2/-0

reactie verwijderd


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe