Transparent
Inloggen
Sluiten

'Harde kern Ajax op uitnodiging van John Heitinga bij wedstrijd tegen Feyenoord O19'

8 juni 2019 10:43 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Harde kern Ajax op uitnodiging van John Heitinga bij wedstrijd tegen Feyenoord O19"; image source: Pro Shots

De harde kern van Ajax was op uitnodiging van John Heitinga aanwezig bij de Mini-klassieker tegen Feyenoord 019. Dat weet het Parool te melden. Ajax omarmde het idee van de trainer om enkele honderden fanatieke supporters toe te laten die voor sfeer zouden zorgen. Voorwaarde was wel dat ze zich zouden gedragen.

Nadat Feyenoord een paar dagen voor de wedstrijd vernomen had dat ook de harde kern van Ajax naar de wedstrijd zou komen, besloot de club dat alleen familieleden en vrienden van de spelers en begeleiders naar Amsterdam konden afreizen. Ook algemeen directeur Jan de Jong en technisch directeur Martin van Geel bleven in Rotterdam. Na een provocerend gebaar vanuit het Feyenoord-publiek sloeg de vlam in de pan en stormden hooligans op hen af.

Al voor de aftrap ging het mis toen er intimiderend werd geslagen op de dug-out waarin de spelers en technische staf van Feyenoord O19 zaten en werd er geschreeuwd. Stewards grepen hierbij ook niet in. Nadat de vlam in de pan sloeg werd ook de politie niet gealarmeerd.

Feyenoord wilde alleen verder spelen als de hooligans zouden vertrekken, maar aan die eis kon Ajax niet voldoen. Nadat de wedstrijd definitief werd gestaakt, wilden de ongeveer 150 meegereisde Feyenoord-toeschouwers snel de bussen in, waar tientallen hooligans dreigen rondhingen. Eén of twee hooligans probeerden zelfs om een bus in te komen, maar dat kon door de stewards ternauwernood worden voorkomen.

Meer op Het Parool


Tags

hooligans kern heitinga pan vlam aftrap begeleiders dreigen dug familieleden fanatieke gealarmeerd geschreeuwd gestaakt grepen intimiderend jong klassieker mini omarmde provocerend rondhingen ternauwernood toeschouwers vernomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
En Kuyt mocht het op de tribune oplossen voor John H...... Voorwaarde was wel dat ze zich zouden gedragen. Hahaha briljante grap. Met deze info had de wedstrijd nooit op de toekomst hervat mogen worden uiteraard. We wachten nog steeds op de straf voor ajakkes.
+2/-0

1 jaar geleden
Waarom reageert die Jan de Jong niet? Waarom zwijgt Feyenoord?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Onbegrijpelijk. Waarschijnlijk uit ‘voorzorg’ voor een ‘tegenactie’.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jan de Jong heeft gereageerd; de club is uit het overleg gestapt over het toelaten van uitsupporters bij de Klassieker. Een overleg geinitieerd door de directie van Ajax, waarschijnlijk op aandringen van die 'harde kern'. En dat geeft direct ook het probleem aan daar; de directie (van een beursgenoteerd bedrijf nota bene) en trainers hebben innig contact met supporters, en dan ook nog met een deel dat ronduit crimineel is. Wat ik zeg; zware criminelen.

Feyenoord houdt die figuren veel meer op afstand, dat levert binnen een deel van het Legioen constant onvrede maar als je deze situatie bekijkt kun je alleen maar stellen dat het verstandig is dat de club en haar directie probeert minimaal contact te hebben met het gedeelte van de supporters dat losgeslagen, gewelddadige recidivisten zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Die mutanten proberen er natuurlijk onderuit te komen door te zeggen dat het allemaal wel mee viel en dat Feyenoord van alles op de hoogte was,het begon gelijk al met te schoppen en te slaan tegen de dugout waar de Feyenoorders zaten en waarom zwijgt dat verrote knjb hierover,ajakkes en de knjb zijn een pot nat blijkt maar weer, had het andersom geweest dan hadden ze gelijk met de nodige straffen en maatregelingen gekomen.En nu is dat pleurisvolk verontwaardigt dat Feyenoord niet meer wil praten over uitsupporters en terrecht.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heitinga is en was nu eenmaal niet het slimste jongetje van de klas.Zo een achterlijk idee om de harde kern maar ''uit te nodigen'' is een sterk staaltje onkunde,dommigheid en iets wat een volwassenne met een iq van 50 nog niet in zijn hoofd zou halen.Nog ergerlijker is dat de beleidsbepalers van die club dit hebben toegestaan.Of was er geen sprake van overleg?Dat de KNVB dit wederom zal wegwuiven is een vaststaand gegeven,het begint nu toch wel erg op te vallen dat de support uit Zeist jegens 020 wel erg gul is.Kortom,ze komen er weer goed vanaf.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een ergernis. Ajax deugt niet, wat een apen. Nota bene de harde kern uitnodigen. Dat is toch vragen om moeilijkheden? En wat doet Ajax? Niks. En wat doet de KNVB? Niks
Oo als het Feyenoord was geweest...., maar zo zijn wij gelukkig niet.
En van der Sar (naam klopt) nog eigenwijzer met de kop in de hoogte Bah
+2/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.301 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat azarkan baseer behoudend berghuis bestlander botteghin bozenik compact diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop senesi sinisterra teixeira toornstra twente vleugel