Transparent
Inloggen
Sluiten

Stichting De Verre Bergen ondersteunt nieuwe stadion met financiële injectie

5 juni 2019 19:09 - Stichting De Verre Bergen
Foto: Pro Shots

Stichting De Verre Bergen ondersteunt nieuwe stadion met financiële injectie; image source: Pro Shots

Stichting De Verre Bergen gaat de bouw van het nieuwe stadion financieel ondersteunen. De stichting heeft bekend gemaakt dat het een principeovereenkomst heeft gesloten met Stadion Feijenoord. Iedere wedstrijd kunnen 3884 kinderen tussen 10 en 15 jaar gratis naar thuiswedstrijden in een speciaal vak. Stichting De Verre Bergen stelt € 24,5 miljoen euro daarvoor beschikbaar.

Volgens algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord gaat het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa. "Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam Zuid", aldus De Jong. "Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen. Dit is een mooie vorm van (alternatieve) financiering. Grote stappen maken en tegelijkertijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervan zullen we nog meer moois gaan zien."

Ook Cees de Bruin, President-commissaris van Stadion Feijenoord N.V. is blij met de overeenkomst met Stichting De Verre Bergen: “Dit is een mooi voorbeeld van de kansen die ontstaan met een nieuw stadion. Ik verheug me op het Vak van Zuid, vol met jonge supporters. Met de financiële bijdrage van Stichting De Verre Bergen krijgt de realisatie van het nieuwe stadion een nog steviger basis.”

Meer op Stichting De Verre Bergen


Tags

bergen kinderen jong bruin cohesie financiering inwoners jaarbasis maatschappelijk nauwer ondernemen principeovereenkomst realisatie steviger wedstrijdbezoek wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Geweldig van de stichting, het stadion komt steeds dichterbij.
+4/-1

9 maanden geleden
24,5 miljoen. Nou, nou. Wat moet dat nieuwe stadion wel niet kosten. 365 miljoen volgens het NRC, die ook de gemeente 137 miljoen euro laat bijdragen. Feyenoord moet hier heel blij mee zijn. (NOT)
+1/-5

 
9 maanden geleden
Achter de stichting De Verre Bergen zit de familie van der Vorm, die met het investeren van het geld wat ze verdient hebben met de verkoop van de Holland-Amerika Lijn een vermogen van naar verluidt 9 miljard -9.000.000.000 (!!)- euro hebben opgebouwd. In verhouding daarmee is 24.5 miljoen een schijntje.

Hopelijk gaat de familie van der Vorm, net als andere zeer vermogende Rotterdammers ook nog via een andere weg financieel bijdragen aan het nieuwe stadion. Zoals Daniël George van Beuningen in de jaren '30 de bouw van de Kuip financierde, en daarna zelfs een lening verstrekte aan de gemeente Rotterdam toen deze hun afspraken wat betreft de noodzadelijke aanleg van infrastructuur rond het nieuwe stadion niet kon nakomen.

Dan denk ik aan ook aan Cees de Bruin (die ook nog voorzitter is van de RvC van stadion Feyenoord), Michel Perridon, Pieter Zwart, Aat van Herk, Peter Goedvolk, etc.

Via de stichting is deze bijdrage maatschappelijk verantwoord. Mooi gebaar, goodwill en positieve exposure voor club, stichting en familie van Der Vorm. De business case voor het nieuwe stadion moet echter zodanig zijn, dat een familie van der Vorm en andere vermogenden vanuit zakelijk oogpunt ook willen investeren. Dat hun clubliefde en hun zakelijk instinct wordt getriggerd.

Als het alleen bij dit soort initiatieven blijft, gaat de club de financiering niet rond krijgen...
+1/-0

EiffelTorenstra (geschorst)
9 maanden geleden
Mooi gebaar van die stichting.

Wat ook mooi is, is mijn nieuwe blog.
Komen jullie m lezen?

https://redlov82.wordpress.com/2019/06/06/morgen-zal-t/link
+1/-1

 
9 maanden geleden
Gelezen, ik had het stil gehouden, wat slecht.
+3/-1

Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.215 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat akzekup arkazan assaidi azarkan berghuis botteghin bozenik bryan eredivisie fer feyenoordminded feyenoordopnummer fortuna geheid guzzie hanegem haps jong karsdorp kokcu kuytebijter larsson linssen narsingh realist sinisterra socrates toornstra