Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord werkt niet meer mee aan mogelijk maken uitsupporters bij Klassieker

4 juni 2019 14:19 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord werkt niet meer mee aan mogelijk maken uitsupporters bij Klassieker; image source: Pro Shots

Via een verklaring op de officiële website heeft Feyenoord laten weten niet meer mee te willen werken aan het mogelijk maken van uitsupporters bij de Klassieker. Reden hiervoor zijn meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs. Feyenoord sprak afgelopen jaren en met name de laatste maanden met Ajax, de supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten om vanaf komend seizoen weer te beginnen met het toe laten van uitsupporters.

Afgelopen weken ging het echter meerdere malen mis. Anderhalve week geleden werden familieleden van Feyenoord-spelers belaagd in Amsterdam tijden Ajax O19 - Feyenoord O19. Een week daarvoor waren er incidenten bij een wedstrijd tussen Swift en SC Feyenoord. Er was onder meer sprake van ernstige spreekkoren en de ruiten van de Feyenoord-bus werden ingegooid.

Op basis van deze incidenten heeft Feyenoord geconcludeerd dat het nog niet mogelijk is om wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden te laten verlopen als er ook uitsupporters aanwezig is. De club heeft daarom de andere betrokkenen laten weten geen verdere medewerking meer te verlenen.

Tegenover RTV Rijnmond heeft de supportersvereniging van Feyenoord aangegeven begrip te hebben voor de beslissing van Feyenoord. "De afgelopen maanden is er gewerkt aan het tot stand komen van uit-publiek bij de Klassiekers. Onder een deel van de supporters leeft deze wens nadrukkelijk", zo geven ze aan. "De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben er toe geleid dat er nog meer spanning op het toelaten van uit-fans is komen te staan. Dat is op dit moment niet te verantwoorden."
Tags

uitsupporters klassieker belaagd familieleden ingegooid jeugdwedstrijden klassiekers malen rijnmond ruiten spreekkoren supportersvereniging supportersverenigingen swift verantwoorden verlenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
10 jaar verlengen deze regeling met de uitsupporters. Je mist werkelijk niets aan de vernielzucht van de Amsterdamse supporters en hetzelfde geldt voor de Feyenoord supporters.

Het zou zooooooo 1997 zijn om uitsupporters over en weer te ontvangen. Nooit meer doen.
+1/-0

reactie verwijderd

5 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad de eerste 25 jaar never ( ik zie ze er voor aan om in het nieuwe stadion alles kort en klein te slaan)
+2/-0

5 jaar geleden
Lekker makkelijk. Om 49800 man in een stadion te straffen voor 200 debielen. Strafmaat moet gewoon hoger. Zo hoog dat niemand een ander meer zelfs boos durft aan te kijken. Bij wijze van spreken dan.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Plus melden bij de politie (tweemaal voor en na rust), tijdens wedstrijden
+1/-0

 
5 jaar geleden
Van die 49800 kan sowieso maar een fractie mee naar de uitwedstrijd in Amsterdam, daar het uitvak maar een kleine hoeveelheid supporters toelaat. En ik voel mezelf er niet de dupe van dat er bij de thuiswedstrijd geen Ajax-supporters aanwezig zijn. Uitsupporters zou de sfeer ten goede komen. Nou, tijdens Feyenoord - Ajax vind ik de sfeer er niet veel minder op geworden sinds er geen bezoekende fans meer aanwezig zijn. En een voordeel is wel dat ik over het voorplein kan lopen zonder dat de bakstenen mij om de oren vliegen...
+1/-0

5 jaar geleden
Goede daadkrachtige beslissing van Feyenoord. Waar de klacht op dit moment geregeld is dat de club een slappe indruk maakt, is dit een duidelijke actie die geen twijfel laat bestaan.

Naar aanleiding van een zoveelste incident waarbij de supporters van Ajax zich op eigen terrein misdragen hebben, stopt de club besprekingen die ertoe hadden moeten leiden dat deze figuren onze club en ons stadion in de toekomst weer hadden mogen bezoeken.

Laat Ajax eerst maar eens bewijzen dat ze haar zaken op de Toekomst op het gebied van veiligheid op orde heeft. Tot die tijd wordt er niet gepraat. En zou je zelfs moeten overwegen de eigen (jeugd)teams geen uitwedstrijden daar te laten spelen. En de reglementaire nederlaag te accepteren. Dat zou nog eens een duidelijk signaal zijn, ook naar de KNVB.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk laat het bestuur zijn tanden zien. Ajax-supporters moet je nooit in je stadion toelaten. Men zou inderdaad heimwee naar GKL krijgen.
+1/-0

5 jaar geleden
Prima beslissing. En die eikels uit Amsterdam het maar teleurstellend vinden.
Nou, ze hebben het er zelf naar gemaakt. Nu Feyenoord de schuld geven, belachelijk.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment