Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stelt Sjaak Troost aan als technisch directeur ad interim

24 mei 2019 09:30 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord stelt Sjaak Troost aan als technisch directeur ad interim; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft via de officiële website bekend gemaakt dat Sjaak Troost is aangesteld als de nieuwe technisch directeur. De voormalig verdediger van Feyenoord zal dit op interimbasis gaan doen tot en met 31 januari 2020. Als speler speelde hij 397 wedstrijden voor Feyenoord, terwijl hij ook veertien jaar commercieel directeur van de club was.

Algemeen directeur Jan de Jong is blij dat Troost nu tijdelijk als technisch directeur aan de slag zal gaan. "Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden", aldus De Jong. "Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft."

Troost kijkt zelf met veel vertrouwen richting de komende periode. "Omdat ik de club goed ken natuurlijk", zo geeft hij aan. "En dus weet dat er - bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuyt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen - genoeg collega’s met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen."

Meer op Feyenoord.nl


Tags

sjaak interim jong tijdelijk aankomen beroep besluiten betaamt brard dirk geinventariseerd interimbasis jaap jan kennis kuyt mededirecteuren opstaat ras specifieke stam stanley talloze vaardigheden veertien verdediger voorhanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Gefeliciteerd Sjaak, Ik hoop dat je het beter doet dan Martin van Geel. Moet wel lukken dacht ik zo.
Eerst puinruimen en dan dan opnieuw opbouwen.
4 maanden geleden
Ik ben benieuwd , eerst Van Geel wegsturen en het daarna zelf doen getuigd in ieder geval van karakter n.
 
4 maanden geleden
Van Geel is niet weggestuurd maar heeft de eer aan zichzelf gehouden door de buiten proportionele negatieve uitingen van supporters.
4 maanden geleden
Troost kent de club, de organisatie en de voetballerij. Of hij de specifieke kennis en contacten heeft om de rol van Technisch Directeur op zich te nemen weet ik niet, de ervaring op dat vlak ontbeert hij in ieder geval.

Het is prijzenswaardig dat hij deze rol (tijdelijk) op zich wil nemen, gezien het feit dat er naar verluidt al vijf kandidaten hebben afgezegd. Dat geeft te denken over hoe de club er voorstaat, wat er mogelijk is en welk beeld men heeft kunnen schetsen van de (nabije) toekomst.

Hopelijk kan de extra tijd die de directie nu krijgt om te zoeken naar een oplossing, ook gebruikt worden om de organisatie zo te structureren dat technisch verantwoordelijken van mindere clubs nooit meer massaal afzeggen wanneer zij de kans geboden wordt voor Feyenoord te komen werken.

Jan de Jong krijgt vooralsnog geen voldoende voor de wijze waarop hij dit probleem (tijdelijk) heeft opgelost.
4 maanden geleden
Zwaktebod, niemand anders wil z'n hoofd uitsteken, Troost kan weer terug naar RvC. Beter dan Van Geel zal hij het zeker nooit doen, hooguit wat afgedankte ex-Feyenoorders terughalen, hoop dat die ook weten waar ze aan beginnen, er hangen nu al gitzwarte wolken boven het komende seizoen.
4 maanden geleden
Hij kent de club heeft met Kuyt en Brard een gigantisch netwerk en zijn allemaal echte Feyenoord voetbal kenners. Dan volgend jaar Jordi Cruyff strikken. Priam oplossing ook omdat het management van Japie ( Henk Timmer) een groot netwerk heeft in Zuid Amerika. Dus...niet zomaar afknallen als er eentje de club kent....
 
4 maanden geleden
Wat hebben we aan een groot netwerk in Zuid-Amerika er is toch geen geld beschikbaar.
 
4 maanden geleden
Afwachten als Tonny, Nicoali en Berghuis zijn verkocht en ook de verdedigers van Beek, Botteghin en Jan Arie
 
4 maanden geleden
Proest, enig idee wat die aan salaris opstrijkt?
4 maanden geleden
Lijkt mij een goede oplossing, kent de club als geen ander en zo heeft men tijd gecreëerd voor een meer definitieve oplossing.
En misschien doet Sjaak het wel zo goed dat voorlopig geen nieuwe TD nodig is.
4 maanden geleden
Het doet mij denken aan de periode van het HCS drama. Ik ben blij dat het Mario Been niet is geworden.
4 maanden geleden
Niks ten nadele van Sjaak Troost,maar het is meer dan bedenkelijk dat na vele afzeggingen het bestuur onder leiding van de Jong,compleet ongeschikt als eindverantwoordelijke,niet in staat is om zelfs mindere TD-ers binnen te halen die het niet zo zagen zitten.Ik snak terug naar van de Herik,in ieder geval iemand met ballen...Jantje,in examenvorm gemeten,niet geslaagd!!!In niet nader te noemen steden,lachen ze zich het welbekende lichaamsdeel uit de broek.Naar de kapper en per direct retour naar wat dan ook.Succes man!Het zal hem niet deren,enige affiniteit met voetbal,en supporters is hem totaal vreemd,laat me maar stoppen voordat ik boos word...
 
4 maanden geleden
Feyenoord gaat echt niet voor Ferry de haan en Matthijssen. Ik verwacht dat ze echt voor Cruyff gaan en dat volgend jaar er betere kansen zijn om hem vast te leggen. VI, Rijnmond + Ad = No echte info!!
 
4 maanden geleden
Ferry de Haan zal denk ik wel een goede kandidaat zijn om Koevermans te vervangen.

Laatste nieuws