Transparent
Inloggen
Sluiten

Eredivisie op de schop, twee directe degradanten en meer rekening met clubs in Europa

22 mei 2019 10:46 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

Eredivisie op de schop, twee directe degradanten en meer rekening met clubs in Europa; image source: Pro Shots

De Eredivisie heeft bekend gemaakt dat vanaf komend seizoen enkele grote veranderingen zullen gaan optreden in de competitie. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit over een jaar pas in te voeren, maar alle clubs zijn maandag in een vergadering akkoord gegaan dat de veranderagenda per 1 juli van dit jaar al ingevoerd gaat worden.

Zo zullen er vanaf komend seizoen twee clubs rechtstreeks gaan degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie en speelt alleen de nummer zestien nog play-offs voor promotie en degradatie.

Clubs die de groepsfase van de Champions League of Europa League bereiken stromen pas in bij de laatste 32 van de TOTO KNVB Bekertoernooi en die ronde zal bovendien pas gespeeld gaan worden als de Europese groepsfases zijn afgerond. Daarnaast zal er in het competitieschema ook meer rekening gaan worden gehouden met de clubs met Europese verplichtingen.

Ook de mediagelden zullen evenwichtiger worden verdeeld, terwijl clubs die Europees in actie komen een deel van de inkomsten af zullen staan aan de overige clubs in de Eredivisie. Clubs die deelnemen aan een van de groepsfases zullen 5% afstaan, terwijl van de inkomsten uit de eventuele knock-out fase 3,75% zal worden verdeeld onder de clubs die niet in Europa in actie komen. Dat geld gaat voornamelijk naar clubs die op natuurgras spelen om clubs met kunstgras te overtuigen daar afstand van te doen.

Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse en AZ hebben afgesproken in principe geen jeugdspelers meer van elkaar over te nemen. Indien dit toch gebeurt, moet twee keer de afgesproken vergoeding worden betaald.

De ingevoerde veranderingen gelden voor een periode van drie seizoenen. Daarna zal een evaluatie volgen.

Meer op Eredivisie CV


Tags

eredivisie groepsfases competitieschema degradatie knvb mediagelden promotie utrecht veranderagenda vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Als dit betekent dat de nummer 2 van de Eerste Divisie direct promoveert, lijkt mij dat ze 'daar' minder spanning tijdens de competitie krijgen. Je moet die tweede, gegarandeerde promotieplek ook in een soort playoff-systeem gieten.

Daarnast moet je gewoon stoppen met de playoffs voor Europees voetbal.

Dat ploegen die in Europa actief zijn niet een bye geven; goed plan.

Die dubbele vergoeding voor het aantrekken van elkaars jeugdspelers is een loos gebaar. Ajax (en ook PSV) lacht nog steeds om zulke bedragen.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.342 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bazoer beek bestlander botteghin burger conteh diepgang donald edirin feyenoordopnummer geheid hanegem haps hecke jong linssen mbuyamba middelmaat narsingh nieuwkoop post rcv scandinavie senesi sinisterra socrates ulligan