Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'De Coolsingel, als je dáár staat, ben je succesvol geweest'

15 mei 2019 09:53 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: "De Coolsingel, als je dáár staat, ben je succesvol geweest"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Giovanni van Bronckhorst terug op enkele momenten uit zijn vier jaar als hoofdtrainer van Feyenoord. Het mooiste moment was de huldiging twee jaar geleden. "De Coolsingel, als je dáár staat, ben je succesvol geweest. Kampioen van Nederland met Feyenoord, dat was het hoogst haalbare. Als speler was het mij niet gelukt", zegt hij daarover. "Het jaar na de titel van 1993 kwam ik pas bij de selectie van het eerste elftal. En het jaar voor de titel van 1999 ging ik naar Glasgow Rangers. Voor een coach is een prijs mooier dan voor een speler."

Het moeilijkste moment voor hem was misschien wel de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II twee maanden terug. "Ik zag het niet aankomen. Die avond zag ik dat we niet meer de dingen deden die we moesten doen", aldus Van Bronckhorst.

Ook de nederlaag twee jaar geleden tegen Excelsior kwam hard aan. "Oei, wat voel ik me daar slecht. Dat heeft drie uur geduurd. Toen ging de knop om", zo geeft hij aan. "Daarna gingen we terug naar de Kuip. Daar was alle familie. Er liepen huilende kinderen, want we waren geen kampioen geworden. Nog die avond heb ik al mijn spelers opgebeld. Stuk voor stuk. De teleurstelling moest worden omgezet in perspectief. Heracles thuis, dat was de kans van ons leven."

De 6-2 tegen Ajax dit seizoen was ook een hoogtepunt. "Alles wat we vooraf hadden bedacht, is die middag uitgekomen. En dan overdrijf ik niet", aldus Gio. "We sloegen toe vanuit counters. Maar inzakken en afwachten in de eigen Kuip, dat kan eigenlijk niet. Dat willen de mensen niet. Wij deden het toch en het lukte."
Tags

bronckhorst coolsingel kuip titel bedacht counters excelsior geduurd gio glasgow heracles huilende huldiging inzakken kinderen knop nederland oei opgebeld overdrijf rangers sloegen uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het is een wonder dat we kampioen zijn geworden, wat een prutser was dit zeg. Geen speler beter gemaakt, geen jeugd laten doorbreken, 3x een straatlengte achter, diep treurig.
+2/-2

 
5 jaar geleden
Al bijna in Doetinchem gearriveerd Hassel?Beetje respect lijkt me op zijn plek voor Gio!!!Foei....
+2/-1

 
5 jaar geleden
Tuurlijk, heb je kritiek ben je gelijk een neus. Simpel zieltje.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Hassel heeft 100% gelijk. De titel was een verdienste van: Jones+ Kuyt+ karim + Elia + Nicolai
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het is ook de verdienste van een trainer iets NIET te doen, spelers zelf verantwoordelijkheid te geven en 'het' te laten regelen. In het jaar dat Feyenoord kampioen werd, werkte de aanpak van van Bronckhorst. Het is zijn kampioenschap, net zo goed als het dat van de spelers, de staf, de directie en iedereen rondom de club ook is.

Daarna is het langzaam afgebrokkeld. En kennelijk was van Bronckhorst er de trainer niet naar een andere koers in te zetten. Ik weet ook niet of daar van hogerhand op gestuurd is, in die zin moet een (beginnend, laten we dat niet vergeten) hoofdtrainer ook wel een beetje bij de hand worden genomen.

Nouja, na de titel nog drie prijzen, een beker en twee supercups; er hebben hoofdtrainers van Feyenoord beter gevoetbald met hun elftal en meer structuur in het spel aangebracht die onder aan de streep minder hebben gewonnen.

Giovanni van Bronckhorst heeft fantastische prestaties geleverd in zijn tijd als hoofdtrainer. Hij laat een groep achter met erg weinig perspectief, dat is hem aan te rekenen maar mijn inziens meer op het conto van Martin van Geel te schrijven.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Wij stonden vanaf speelronde 1 bovenaan. Het kampioenschap was geen wonder maar dik verdiend.
+2/-0

5 jaar geleden
Natuurlijk zijn er dingen misgegaan onder Gio, maar we zijn kampioen geworden, 2 bekers gepakt en tweemaal de supercup. Ik ken trainers die minder hebben gewonnen de laatste 4 jaar.(en ook clubs).
Er is inderdaad verder weinig progressie geboekt en afgelopen seizoen waren een aantal wedstrijden ronduit dramatisch qua spel en resultaat. Maar om hiermee Gio, een kind van de club, direct af te branden gaat mij veel te ver en getuigt van bijzonder weinig respect voor een trainer die ten alle tijde correct bleef, misschien af en toe wel iets te correct in deze voetbaljungle
+1/-1

 
5 jaar geleden
Gelukkig bestaan er zulke mensen nog Willem,het is met recht een jungle waarvan de meeste supporters weinig van weten hoe die in elkaar zit.Alle in en outs kennen we dus niet,en ver/beoordelen van enige afstand is lastig.Zelden een ''trainer'' gezien die zo echt en oprecht was als Gio!!!Een ware clubman!!!
+1/-1

 
5 jaar geleden
Klopt, maar een zwakke coach. Winnen van de top en te veel verliezen van het rechter rijtje anders doe je gewoon mee
+1/-1

 
5 jaar geleden
De resultaten spreken voor zich. Bedankt Gio.
+3/-0

5 jaar geleden
Held! Helaas een jaar te lang gebleven, maar vooralsnog respect. ‘Supporters’ die geen respect hebben voor gio zijn namaak supporters.
+5/-1

5 jaar geleden
Totaal geen positiespel en geen plan, maar alle credist voor de prijzen. Inderdaad één jaar te lang door gegaan.
+3/-2

5 jaar geleden
Wat prijzen winnen betreft de beste coach, als mens en vertegenwoordiger van Feyenoord is er ook geen betere geweest tot nu toe op deze positie.
Voor wat betreft ontwikkeling van spelers, doorstroming vanuit de jeugd, positiespel en attractiviteit van het spel, nou daar is Feyenoord niet veel opgeschoten de laatste 4 jaar.
Al met al wel een heel positieve periode onder Gio laat dat duidelijk zijn.
+1/-0

5 jaar geleden
Succesvolste coach in tijden! Natuurlijk zag het er vaak niet uit, maar met het materiaal wat hij tot zijn beschikking had heeft hij het optimale eruit gehaald.

Die 6-2 was vooral aan van Persie en Berghuis te danken zonder deze twee gaat het heel lastig worden.
+1/-0

5 jaar geleden
Burgemeester Femke Halsema weet vanaf vandaag ook weer hoe die Amsterdammers in elkaar steken. Bier over een burgemeester heen gooien, zouden wij dat doen?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik zou geen biergooien maar wel over Halsema.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.694 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden carranza containers dahl democraten dest eredivisie fight hadj hancko kraaij kuip moussa nadje priske smal sobat socrates timber transferroom traore trump ueda vance walemark wieffer willykment