Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Feyenoord moet dit voor de zomer oplossen, anders wordt het weer niks'

13 mei 2019 09:37 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Feyenoord moet dit voor de zomer oplossen, anders wordt het weer niks"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad heeft Willem van Hanegem geen goed woord over hoe Feyenoord afgelopen seizoen speelde. "Dan neem je afscheid van de trainer en de topscorer aller tijden van Oranje en dan verlies je in de eigen Kuip van ADO", aldus Van Hanegem. "Ik denk dat er steeds meer naar buiten zal komen over hoe het er in de kleedkamer bij Feyenoord aan toe is gegaan dit seizoen."

De Kromme gaat verder: "Winnen van PSV, ook uit die ploeg helemaal van de mat tikken en gelijkspelen. De vloer aanvegen met Ajax in de Kuip en met 6-2 winnen en dan op zo veel andere momenten niet thuis geven tegen clubs met nauwelijks een goede speler op het veld."

Volgens Van Hanegem moet er in de kleedkamer iets aan de hand zijn geweest. "Van Bronckhorst zei het ook: ik heb het niet makkelijk gehad met de spelers en hoe ze waren. Het is voor Jaap Stam te hopen dat Feyenoord dat nog voor de zomer oplost. Anders wordt het weer niks", geeft hij aan tot slot.


Tags

hanegem kuip aanvegen ado aller bronckhorst column gelijkspelen oplost oranje slot stam topscorer vloer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Tsja Willem , het seizoen is voor de meeste Feyenoordsupporters toch wel geslaagd want er is met 6 - 2 gewonnen van Ajax. Ook al is het geen echte prijs,toch wordt dat een beetje zo gezien bij velen . .

Of Japie Stam voor de echte prijzen gaat zorgen, is nog hoogst onzeker. Ik denk wel dat hij een totaal andere aanpak dan Gio heeft in de kleedkamer. Vooral meer uitgesproken dan de soms timide ogende Gio v. B.
+1/-1

 
1 jaar geleden
"...de meeste Feyenoordsupporters?" Nou, maar weinig supporters die ik spreek zijn tevreden over afgelopen seizoen. Er bestaat grote irritatie over het feit dat het team geweldige wedstrijden heeft afgewisseld met regelrechte wanprestaties; Feyenoord is dit seizoen meermaals door een ondergrens gezakt naar een niveau waar een degradatiekandidaat zich voor zou moeten schamen.

Ik denk dat de waarschuwing die van Hanegem afgeeft ("Het is voor Jaap Stam te hopen dat Feyenoord dat nog voor de zomer oplost. Anders wordt het weer niks";) één is die in het Maasgebouw heel serieus genomen moet worden. En waar vanaf woensdag keihard en razendsnel op geschakeld dient te worden.

Het afscheid van trainer en Technisch Directeur tegelijk is enerzijds ontzettend gevaarlijk, maar tegelijkertijd een kans om een nieuwe koers in te zetten. Als we de positieve kant daarvan echter benadrukken, moet er op dit moment wel serieus doorgepakt gaan worden.

Van Hanegem heeft mijn inziens gelijk; het moment waarop de spelersgroep grondig gerenoveerd dient te worden is gekomen. Er is na de titel te weinig 'doorgeselecteerd' en teveel 'voortgeborduurd'. Nu moet alles in een paar maanden tijd, opdat Stam met een nieuw groep een frisse start kan maken en vanaf juli/augustus kan beginnen met bouwen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou hier een Feyenoord supporter die allerminst tevreden is over het, bijna, afgelopen seizoen.
Ondermaatse prestaties en voetbal dat meestal niet om aan te gluren was.
Zwak positiespel en een laag tempo verontrustte maar weinig tegenstanders, alleen die met nog mindere kwaliteiten werden verrast en soms weggespeeld door Feyenoord
Er zal echt iets moeten veranderen, of dat in de sfeer problematiek in de spelersgroep ligt of elders ik vraag het me af.
Ik wens Stam heel veel succes maar op voorhand heb ik een hard hoofd in het komende seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
We moeten sowieso maar afwachten wat Stam gaat toevoegen aan Feyenoord, hij krijgt een team vol met eigen jeugd aangevuld met wat routiniers. De ene keer een uitschieter en de andere keer weer onder de maat. Het gaat een lastig seizoen worden, maar ik denk wel dat we de strijd gaan winnen van AZ voor de derde plek.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De sfeer in de groep is een gevolg van de slechte prestaties en niet andersom. Van Hanegem weet dat net zoals hij weet dat je daarom maar beter niet aan de slag kan gaan bij Fc De Bosch. Voor een groot deel hangt succes af van euro’s. Van Geel is nog niet weg en onze jeugdspelers worden al weggekaapt door Ajax. Van het verleden kun je niet eten. Er moet geld op tafel komen. Dat kan alleen door het verhogen van de omzet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
In de periode van Geel zijn er ook jeugdspelers vertrokken naar Ajax en PSV; dat gebeurt nu niet opeens omdat van Geel vertrekt.

De omstandigheden zijn niet ideaal en redelijk onzeker op de korte termijn, maar een (jeugd)speler die om deze reden vertrekt is zélf niet bezig met het kijken naar de langere termijn en een verstandige opbouw van zijn loopbaan.

Ik denk dat Feyenoord nog altijd een prima 'verhaal' kan bieden aan talent, en met het vertrek van Martin van Geel doen er zich juist kansen voor (Jong Feyenoord in de pyramide) die de club aantrekkelijker kunnen maken. Er moet echter wel serieus doorgepakt worden nu, en ik vind dat het angstvallig stil blijft.

Wat betreft omzet is het de realiteit dat je die niet opeens structureel kan laten stijgen, transferinkomsten zullen gegenereerd moeten worden om Feyenoord de ruimte te geven. En die ruimte moet vervolgens heel verstandig worden besteed. Daar is een visie voor nodig, een goed plan. En creativiteit; de club moet roeien met de riemen die het heeft.

Dat zie ik vooralsnog niet, helaas.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit is met respect zo’n oud verhaal (en wollig) dat het copy paste van het forum 2009 gehaald kan zijn. Het zijn holle frases waar je geen steek mee verder komt. Dat geldt ook voor het ontkennen van de feiten over het weghalen van onze talenten. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de koop van Berghuis door PSV deze zomer. Hoe dacht je dat op te vangen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt, zelfde verhaal als op het forum. Maar er is op directieniveau nog altijd niets gebeurd wat doet vermoeden dat club een andere koers is ingeslagen. Al is de terugkeer van Stanley Brard een (hopelijk) stap in de goede richting.

Het vertrekken van jeugdspelers naar het buitenland en naar Ajax en PSV is wel iets van alle tijden. Nu Ajax haar financiele mogelijkheden inzet om wederom een rondje langs de jeugdcomplexen van concurrenten te doen en overal talent op te pikken is dat een zeer zorgelijke ontwikkeling. En wat ik toegeef, een goede Technisch Directeur kan daarin van belang zijn spelers ervan te weerhouden de overstap te maken. Door ze vast te leggen, perspectief te bieden en in samenspraak met ze een ontwikkelingstraject te bieden,

Daarmee kun je jeugdspelers bij Feyenoord houden. Maar als Ajax écht wil en met de portemonnee rammelt, ben je kansloos. Als een jeugdspeler dáárvoor kiest, is er geen TD die hem daarvoor kan weerhouden. Zoals je terecht zegt, 'van Geel is nog niet weg'. Dus met zijn afwezigheid heeft het niet te maken, hij is er nog. En bij andere clubs gebeurt het net zo goed. AZ (Eenhoorn/Huiberts) en PSV (Gerbrands/de Jong) met directies die vooralsnog niet vertrekken en bij velen als voorbeeld worden gezien voor Feyenoord shopt Ajax ook in de jeugdopleiding, en zij verliezen ook jeugdspelers die liever op de Toekomst spelen.

Tot slot, een vertrek van Berghuis vang je niet zomaar op. Maar ik verwacht uberhaupt niet dat Feyenoord komend seizoen de renovatie van het elftal op weet te vangen en beter of evengoed zal presteren als dit seizoen. Het wordt een tussenjaar. Dat vind ik niet erg, zolang dat tussenjaar benut wordt om te bouwen aan een team wat de seizoenen erna wel perspectief heeft. En ik vraag me serieus af of het beter is dat Berghuis onderdeel van dat plan voor de iets langere termijn uitmaakt, of dat de club zijn transferwaarde beter kan benutten door te investeren in andere spelers.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.353 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony arsenaal arsenal beek benig bestlander brandon chobyong dribbel elia fer filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip lulring nac paspoort ramesoe