Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord onderuit in afscheidswedstrijd Van Persie en Van Bronckhorst

12 mei 2019 16:29
Foto: Pro Shots

Feyenoord onderuit in afscheidswedstrijd Van Persie en Van Bronckhorst; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie niet in stijl af weten te sluiten. De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag ging namelijk met 0-2 verloren.

Met als doel om Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst het afscheid te geven wat ze horen te krijgen, begon Feyenoord vol goede moed aan de wedstrijd. Onder aanvoering van Van Persie werd jacht gezet op de openingstreffer en meerdere kansen volgden dan ook. De aanvoerder zelf was nog het dichtst bij een doelpunt met een schitterende kopbal. Hij kwam echter op de paal.

ADO Den Haag kon er aanvallend niets tegenover stellen, waardoor de voorsprong die de Hagenezen vlak voor rust pakten volledig uit het niets viel. Een inzet van Falkenburg werd door Kenneth Vermeer nog fantastisch gered, maar na de hoekschop die daarop volgde was het alsnog raak.

Na rust wist ADO de voorsprong zelfs uit te breiden na twee treffers, waardoor met Nicolai Jørgensen een extra spits werd ingebracht. De Hagenezen kregen door die aanvallende wissel echter de grootste kansen en Feyenoord ontsnapte aan een nog grotere achterstand.

Nadat vlak voor tijd Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis de paal raakten en zo niet wisten te scoren, volgde diep in blessuretijd het moment waar iedereen op wachtte. Van Persie werd onder luid applaus naar de kant gehaald en ging door een erehaag van spelers van Feyenoord én ADO buiten het veld, waarmee zijn carièrre als voetballer is afgelopen.
Tags

persie ado bronckhorst afscheidswedstrijd aanvoering applaus berghuis carierre dichtst erehaag falkenburg jeremiah juste moed stijl vermeer wachtte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza buitenspelers dwdd geertruida gimenez grachtengordel hartman ivanusec lazio middenveldert milambo minteh nieuwkerk nieuwkoop npo paixao sauer slot stengs timber ueda volendam wehave wieffer willykment woke yoda zeroukki zerrouki