Transparent
Inloggen
Sluiten

Twijfels fracties gemeenteraad nemen toe: 'Geen meerderheid meer voor plan Feyenoord City'

10 mei 2019 10:12 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Twijfels fracties gemeenteraad nemen toe: "Geen meerderheid meer voor plan Feyenoord City"; image source: Pro Shots

Donderdagavond werd in een lange commissievergadering van de Rotterdamse gemeenteraad gesproken over de nieuwe business-case van Feyenoord voor het nieuwe stadion. Een aantal fracties twijfelen echter flink aan de haalbaarheid van de voorwaarden die zijn gesteld. In gesprek met RTV Rijnmond geeft Dennis Tak van de PvdA aan dat zijn partij zich grote zorgen maakt. "Voor de gemeente ziet het er niet goed uit. Het is slechter geworden omdat het geld dat de gemeente krijgt uitgekeerd vanuit het stadion ieder jaar omlaag gaat", aldus Tak.

Volgens Gerben Vreugdenhil van Leefbaar Rotterdam is er ook een kentering zichtbaar in de gemeenteraad over Feyenoord City. "De PvdA heeft zich bij onze kritiek aangesloten. Als je dat bij de oppositie optelt, dan heb je geen meerderheid meer voor dit plan", zo geeft hij aan.

Wethouder Arjan van Gils van D66 erkent dat er wordt afgeweken van enkele eerder gemaakte afspraken met de gemeente, maar geeft daarbij aan dat het geen definitieve business-case is. "Het is een proces dat al een tijdje loopt en nog een tijdje doorloopt. Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Maar het lijkt erop dat we daar wel uit komen", zegt hij daarover.

Volgens RTV Rijnmond is de verwachting dat in juni 2020 de gemeenteraad het definitieve besluit zal gaan nemen of het stadion er wel of niet zal komen.

Meer op RTV Rijnmond


Tags

gemeente business pvda rijnmond afgeweken commissievergadering doorloopt gemaakte gerben gils haalbaarheid kentering leefbaar oppositie optelt vreugdenhil

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben benieuwd , hoe zich dat uitpakt.
+1/-0

1 jaar geleden
De sneltrein 'Het Nieuwe Stadion ' lijkt nu toch gestopt te zijn bij zijn eindhalte in de gemeenteraad. Logisch ook , want als het maximaal haalbare is om de financiele nummer 2 van Nederland te worden , kan je net zo goed de huidige Kuip verbouwen naar moderne maatstaven voor de helft van het geld.

Binnenkort zal er wel een berichtje verschijnen van Feyenoord dat de bouw weeeer een jaartje opgeschoven is , naar 2034.
+1/-1

1 jaar geleden
Dat nieuwe stadion is nu al veel te lang misbruikt als ijkpunt aan de horizon waarná alles beter wordt, een excuus voor teveel personen binnen de organisatie waarachter verscholen wordt bij kritische vragen over prestaties en beleidskeuzes.

Ik houd m'n hart vast wat er gaat gebeuren als de kogel uiteindelijk door de kerk gaat en er daadwerkelijk een datum/jaar komt waarop het stadion er moet staan, of de eerste paal de grond in gaat.

Dan hoeft men op het technische vlak helemaal geen creatieve initiatieven meer te ontplooien om financiele kloven te overbruggen, en met een vaste visie/structuur te werken want die kan toch na oplevering op de schop. Toch?

En waarom zou je op het commerciele vlak nog sponsors benaderen met plannen, als je over een paar jaar veel betere faciliteiten kan bieden?

Dat nieuwe stadion houdt de club nu al tegen, dat we op basis daarvan stappen gaan maken als we er uiteindelijk spelen is in dat opzicht minder verrassend dan wanneer Feyenoord écht alles uit haar huidige (on)mogelijkheden haalt.

Daarnaast, als we straks met dezelfde riemen roeien in het nieuwe stadion vrees ik eerder een nieuw ijkpunt aan de horizon die steeds maar verschuift en als excuus dient dan een daadwerkelijk verandering in de organisatie waarin men er opeens wel het maximale van elkaar eist en dat vermaledijde 'topsportklimaat' er plots stáát.
+1/-0

1 jaar geleden
Stadion zoals nu ontworpen gaat het echt niet worden, de gemeente Rotterdam vindt het risico gewoon te groot.
Het beleid van Feyenoord, inclusief het technische beleid, lijkt volledig afgestemd en ingericht te worden naar een nieuw stadion.
Gaan zoals het er nu uitziet met dit beleid magere sportieve jaren worden denk ik zo.

Gewoon de huidige Kuip opknappen en moderniseren dan kan de focus weer naar het voetbal i.p.v. de commercie.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom een nieuw groot stadion, het oude past precies bij de huidige ambities van de club.
+2/-0

1 jaar geleden
Het blijft een zielig verhaal voor zowel Feyenoord als de nieuwe stadion. Als je geen lef hebt is het heel moeilijk om iets te bereiken. Ik ben bang dat Feyenoord de komende jaren alleen maar verder zakt en dat Ajax alleen maar meer macht krijgt. Waar moet je dan nog voor voetballen vraag ik mij af en heeft het dan nog nut om te gaan voetballen als je altijd maar achter de feiten aanloopt. Ik zal Feyenoorder blijven tot mijn dood maar wat is het soms moeilijk om dit te verkroppen. Steeds regelmatiger komt het gevoel bij mij op dat de enige redding is dat de club verkocht wordt aan iemand die er echt wat van kan maken. Wat heb je eraan als je geen kampioen kan worden. Het lampje gaat zo zoetjes aan uit helaas.
+2/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony arsenaal arsenal beek benig bestlander brandon chobyong dribbel elia fer filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip lulring nac paspoort ramesoe