Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB wil Feyenoord hard straffen vanwege vuurwerk tegen Ajax

8 mei 2019 14:13 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

KNVB wil Feyenoord hard straffen vanwege vuurwerk tegen Ajax; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft bekend gemaakt dat de aanklager van de KNVB de club hard wil straffen vanwege vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax in februari. Feyenoord heeft een schikkingsvoorstel gekregen van een competitie- of bekerwedstrijd waarbij de vakken R, S en T leeg blijven. Daarnaast is in het voorstel ook een boete van 15.000 euro opgenomen. Feyenoord is niet akkoord gegaan met het voorstel.

Volgens de club is de straf buitenproportioneel en is het onjuist dat hele vakken gesloten worden. Daarmee worden namelijk ook supporters gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben. Het is nog niet bekend wanneer de zaak bij de tuchtcommissie zal worden behandeld en is het onduidelijk om welke wedstrijd het in het nieuwe seizoen zal gaan indien de straf gehandhaafd blijft.

In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van vorige maand moest Vak S ook al leeg blijven vanwege vuurwerk in de competitiewedstrijd tegen PSV. Feyenoord ontving bovendien enkele weken geleden een boete van 25.000 euro omdat er in het competitieduel tegen Ajax ook vuurwerk werd afgestoken. Feyenoord doet om die reden nogmaals een dringende oproep om geen vuurwerk meer af te steken. Geldboetes en bijkomende straffen zullen bij toekomstige incidenten alleen maar groter gaan worden.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

vuurwerk knvb aanklager bijkomende buitenproportioneel heerenveen onjuist schikkingsvoorstel tuchtcommissie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ach, wat hadden we anders kunnen verwachten van de gebekte snaveltjes in Zeist.
+1/-0

5 jaar geleden
Feyenoord is schijnbaar nog niet kapot genoeg en in Amsterdam kunnen ze alles maken.Zal eens aankloppen in Zeist en kijken wat ze dan te koop hebben.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nou ik zou als ik jou was vanavond maar niet reageren richting 020, ze zijn ff in de rouw denk ik.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Hahahahaha en komend weekend hebben ze de nekslag van FC Utrecht te verwerken.Als dat zo is wordt ik een week ladderzat.
+1/-0

5 jaar geleden
Gewoon een wedstrijd zonder publiek boete geven , dat zal die 'harde kern ' wel een lesje leren..
Doe maar de wedstrijd tegen PEC Zwolle , je weet wel die topclub waar Feyenoord onze nieuwe coach vandaan heeft gehaald.
+1/-0

5 jaar geleden
Heerlijke ontknoping gisteren zeg. De daders/ fans leren hier niet van helaas dus kut situatie met alleen maar verliezers.
+1/-0

5 jaar geleden
Veel te zware straf natuurlijk, al moet men gewoon kappen met dat vuurwerk. Het is afsteken van vuurwerk is verboden, iedereen weet dat Feyenoord hoge boetes krijgt en toch maar blijven afsteken.
Als je al die boetes bij elkaar optelt, dan heb je een leuk bedrag om een talentvolle speler aan te trekken.

Trouwens Jeffrey Buma moet weg bij Wolfsburg, misschien wel aardig om hem een jaartje te huren.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki