Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint komend seizoen in derde voorronde Europa League

5 mei 2019 20:27
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint komend seizoen in derde voorronde Europa League; image source: Pro Shots

Feyenoord zal komend seizoen pas in de derde voorronde van de Europa League hoeven te beginnen. Omdat Ajax de TOTO KNVB Beker wist te winnen, terwijl de Amsterdammers al verzekerd zijn van een ticket voor de Champions League is de plek voor de bekerwinnaar van Nederland gegaan naar de nummer drie van de Eredivisie: Feyenoord.

Jaap Stam zal met zijn ploeg op donderdag 8 augustus voor het eerst in actie komen in de Europa League, drie dagen voor de eerste competitiewedstrijd. De return is op donderdag 15 augustus. Indien Willem II de beker gewonnen had, had Feyenoord op donderdag 25 juli al moeten beginnen. Om de groepsfase van de Europa League te bereiken, moeten twee voorrondes overleefd worden.
Tags

voorronde eredivisie knvb nederland overleefd stam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Nou is er toch nog wat positief aan de bekerwinst van Ajax.
+1/-0

5 jaar geleden
Nu nog een behoorlijke selectie binnen de lijnen krijgen. Maar wie gaat dat regelen?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Duurt lang he..
En als je dan namen voorbij hoort komen die al niet willen dan hou ik me hart vast.
Ik kan zo ook even niemand noemen, maar er moet wat gebeuren. Er zullen spelers verkocht en gekocht moeten worden, wordt een lastige opgave.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Toch nog iets positiefs aan het vanaf nu (volgend seizoen) elk jaar derde worden en een keer de beker of ajakkes de dubbel met een dubbele begroting van pisv, DIRECT poulefase EL :-). Op termijn misschien 2e plek ook direct CL dat gaan we nog wel een keer halen denk ik. Heb wel vertrouwen in Stam!
+1/-1

5 jaar geleden
Iedereen heeft z'n best gedaan om Van Geel zwart te maken en weg te krijgen, jammer dat het bestuur van Feyenoord zich gek heeft laten maken. Nu zit Feyenoord met het probleem, goede mensen hebben geen zin meer hun nek er voor uit te steken.
Zeker gezien de onzekere samenstelling van het team voor volgend jaar.
+4/-2

 
5 jaar geleden
Niet iedereen wilde Van Geel weghebben. De bekende schreeuwers wilden dat zoals Krabbie en de rest. Nu zijn ze stil. Of ze deinzen terug om verantwoordelijkheid te nemen, ook al zou het bij FC Den Bosch zijn.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Iedereen? Je hebt mij niet gehoord, maar natuurlijk heeft ook van Geel fouten gemaakt, maar wie maakt er geen fouten. Vind maar eens een betere TD als van Geel en dan moet hij ook nog eens zo creatief zijn als van Geel,tuurlijk zijn er betere TD`s maar die zijn voor Feyenoord niet haalbaar want er is geen geld. Dus conclusie van Geel was voor Feyenoord de juiste TD.
+1/-2

5 jaar geleden
Het zou mij niet verbazen wanner er toch bijgetekend wordt door Van Geel
+1/-1

5 jaar geleden
Kunnen we vergeten. Misschien dat Stam en toverstok heeft. Maar het ontbreekt ons aan superspelers. That's a fact. Ik denk dat er echt niemand TD bij Feyenoord zal willen zijn. We gaan zwarte sneeuw tegemoet.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Vorig seizoen waren we qua spelersmateriaal superieur aan Trencin, en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Er zijn geen garanties. Stam moet heel snel een collectief smeden van de ploeg, kwaliteit is één ding; maar het gaat er niet om dat je de tegenstander in de voorronde met oogstrelend voetbal van de mat tikt.

Winnen is het enige wat telt, desnoods op z'n lelijkst. Zien we daarna wel weer verder.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Volkomen mee eens. Er zijn teveel die mooi en oogstrelend voetbal willen zien. Laat dat maar voor Ooit. Winnne moeten we. Voor ons zelfrespect, voor het collectief-gevoel van de selectie, om spelers te testen. Dus hoe we winnen maakt niet uit, als de opwaartse lijn er maar in zit. Wat we nu zien is te vaak verliezen op z'n lelijkst.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Precies.

Er zullen een aantal bepalende spelers weg gaan, jongere spelers moeten hun kans en verantwoordelijkheid pakken, nieuwelingen/jeugdspelers moeten ingepast worden; als je samen wint, ontstaat er een 'gevoel' waar je verder op kan bouwen. Europese wedstrijden zijn essentieel voor spelers van Feyenoord om zich te ontwikkelen, als team (collectief) en individueel. Eén voorronde is niet voldoende. Daarom moet je die kost wat kost winnen, dan kun je tijdens de poulefase het team en de speelwijze verder (uit)bouwen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
1) We moeten lange reeksen van overwinningen neerzetten, hoe daarover kun je twisten, maar het is oh zo goed om vooral te winnen, anders gaan de kopjes hangen,
2) We moeten het Wij-gevoel terug vinden, zo snel mogelijk, dat is na het behalen van het landskampioenschap verloren gegaan,
3) Ons middenveld kan en moet béter, daar lag altijd onze sterkte,
4) We kunnen wachten tot we een ons wegen op de terugkeer van de vorm van Jorgensen, forget it, komt niet,
5) Berghuis, Ayoub, Kökçü, Toornstra, Sinisterra, dat zijn spelers die moet je begeleiden en niet laten rondzwemmen, ook Berghuis moet gecoached worden of - ie wil of niet,
6) Onze verdediging rammelt : ik zie enkel Botteghin en J.A.v d Heijden als echte backs, de rest teert op de vorm van de dag.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind juist dat je opnieuw moet beginnen, en deze zomer van veel spelers afscheid moet nemen die jij wil 'begeleiden'.

Van der Heijden en Botteghin hebben na het kampioenschap nooit meer hun niveau gehaald en zijn ontzettend kwetsbaar met ruimte in de rug. Ik zou opteren voor een nieuw, jonger centraal duo met meer snelheid. St. Juste zou ik naar het centraal willen halen (als je hem kan behouden) en naast hem een andere meedogenloze CV.

Op de back-positie (rechts) kun je jeugd laten doorstromen, er moet toch wel een talent rondlopen die je kan omturnen tot back zoals dat ook met Karsdorp gebeurd is?

Van Toornstra en Berghuis zou ik ook afscheid nemen, die hebben bij Feyenoord hun tijd gehad. Bedankt voor alle successen, nu een kans gunnen een mooie stap te maken. Sinesterra is gewoon te slecht, die moet weg. Ayoub krijgt nog voordeel van de twijfel, net als Tapia wat mij betreft. In Kokcu moeten we investeren, hij is de toekomst.

Ik zou Clasie vastleggen, niet op basis van zijn prestaties afgelopen seizoen maar in de hoop dat hij met meer vertrouwen weer naar hte niveau van voor zijn vertrek toe groeit.

Voorin moet de grootste renovatie plaatsvinden. Jorgensen gaat weg, Berghuis zou ik bij een mooi aanbod afscheid van nemen en de vraag is of je Larsson wil behouden. Wat hiervoor moet terugkomen, weet ik niet. Daar zul je de markt voor op moeten. De namen die ik heb zien passeren (van Wolfswinkel, Jansen) vind ik teveel 'van Geel'-scouting. Ik hoop op een meer verrassende naam, en heel stiekem eigenlijk op Isak. Dat zou een sensatie zijn.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik zou just Berghuis, Toornstra, Botetghin en van der Heijden houden, anders raak je heel veel ervaring kwijt en beginnen we een zwemeendjes-selectie te krijgen.
Ik zou wel voor twee nieuwe vleugelbacks gaan. Stevige knapen liefst.
S.Juste ga je never houden.
Larsson is twijfel-geval. Jorgens is fini.
Clasie is geen echte meerwaarde. Clasie is stijl-Feyenoord van jaren terug. Geen ontwikkeling.
Aub geen namen als van Wolfswinkel of zo.
Nu moeten we gaan voor meerwaarden.
Vanuit de jeugd zal de doorstroming traag gaan. Onder Gio is het wat stilgevallen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment