Transparent
Inloggen
Sluiten

Joop Hiele: 'Ik zou persoonlijk meer gaan kiezen voor de jeugd in de goal'

28 april 2019 20:46 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Joop Hiele: "Ik zou persoonlijk meer gaan kiezen voor de jeugd in de goal"; image source: Pro Shots

In gesprek met RTV Rijnmond geeft Joop Hiele aan een voorkeur te hebben voor Justin Bijlow onder de lat bij Feyenoord. "Als hij in de voorbereiding weer gelijk is aan Vermeer, zou ik persoonlijk meer gaan kiezen voor de jeugd", aldus Hiele. "Mede ook omdat ze op andere posities daar ook op in moeten zetten. Maar dan moet je ook verwachten dat er best wel eens een bal in gaat of een situatie in gaat waarbij je denkt dat hij dat anders had kunnen doen."

De voormalig doelman is kritisch op het aankoopbeleid van Martin van Geel. "Alle aankopen die gedaan zijn functioneren niet zo als we denken. En dan bedoel ik de aankopen van afgelopen jaren", zo geeft hij aan.

Gevraagd werd aan Hiele of Giovanni van Bronckhorst meer uit deze selectie had moeten kunnen halen. "Om daar een oordeel over te kunnen vellen, moet je vaak aanwezig zijn bij trainingen", zegt hij daarover. "Hoe doen de coaches het? Hoe pakken ze spelers aan? Hoe doen ze het met jeugdige spelers? Ik kan er moeilijk over oordelen."

Hiele gaat verder: "In het verleden was het beleid wel altijd dat we eerst in de eigen jeugd keken en daarna pas mensen van buitenaf gingen aantrekken. Dat hebben ze sowieso een beetje overhoop gegooid. Maar misschien was het nu wel een noodzaak, omdat er niet voldoende kwaliteit uit de eigen jeugd was."

Meer op RTV Rijnmond
Discussieer mee op de forums


Tags

hiele joop bijlow bronckhorst buitenaf jeugdige keken overhoop rijnmond vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Groot gelijk Joop! Gewoon met Justin beginnen volgend seizoen.
+1/-1

2 jaar geleden
"In het verleden was het beleid wel altijd dat we eerst in de eigen jeugd keken en daarna pas mensen van buitenaf gingen aantrekken. Dat hebben ze sowieso een beetje overhoop gegooid. Maar misschien was het nu wel een noodzaak, omdat er niet voldoende kwaliteit uit de eigen jeugd was."

Wellicht noodzaak, maar in dat geval geen gebrek aan talent/kwaliteit. De kloof tussen jeugd en eerste elftal is te groot, en dat is inherent aan- en gevolg van de beslissing (en kruistocht) van Martin van Geel tegen de tweede elftallen in de Jupiler League.

Feyenoord heeft daarin de boot gemist en de kans gehad alsnog aan boord te springen. Maar toen wilde van Geel geen gezichtsverlies lijden en wilde hij er niet aan. Van Geel gaat weg, Feyenoord moet zo snel mogelijk met haar tweede elftal de voetbalpyramide in. En alle jaren dat het vanaf nu duurt voordat Jong Feyenoord in de Jupiler League speelt, omdat we op een lager niveau dienen in te stromen; daarvoor kunnen van Geel ha(r)telijk bedanken...
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Goede jeugdspelers is voor een belangrijk deel een kwestie van geluk.
Een huisschilder zal nooit een Rembrandt worden, net zo min als Van Beek een Messi wordt. Als de eerste divisie alleen maar uit tweede elftallen bestaat is daar de lol snel vanaf. Dat is slecht voor het Nederlandse voetbal omdat provincieclubs zich niet meer normaal kunnen ontwikkelen. Je moet je ook afvragen of al dat kunstgras wel zo goed is. Bijna elke eerste divisieclub speelt op kunstgras. Op het moment dat MVG moest kiezen voor de voetbalpiramide was er bovendien geen geld. Ook nu vraag ik mij af hoe je een representatief jong Feyenoord op de been krijgt en een waardig elftal.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat kost een miljoen aldus van Geel en dat geld had Feyenoord toen niet , nu wel?
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika arne balde berghuis bestlander bijlow boer bozenik brad conteh destructief edirin hanegem herik instortingsgevaar jones jorien kermit kuijt kuip marwijk mischien nederland onzin oranje ramesoe tno visuele willykment