Feyenoord haalt uit tegen NAC en is zeker van Europees voetbal

24 april 2019 22:37

Feyenoord haalt uit tegen NAC en is zeker van Europees voetbal; image source: Pro Shots

Feyenoord is na woensdagavond verzekerd van Europees voetbal komend seizoen. De uitwedstrijd tegen NAC Breda werd overtuigend met 0-4 gewonnen. Voor rust scoorden Jeremiah St. Juste en Dylan Vente, terwijl na rust Jens Toornstra twee doelpunten maakte.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Tonny Vilhena raakte binnen drie minuten al de lat, terwijl Dylan Vente maar net naast het doel schoot. Feyeneoord bleef maar ten aanval trekken en na elf minuten kwam dan ook de volkomen terechte voorsprong. Orkun Kökcü veroverde de bal goed, waardoor Jeremiah St. Juste de bal kon meenemen en op die manier Feyenoord op 0-1 kon zetten.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst bleef maar doorgaan. Tyrell Malacia schoot twee minuten na de treffer van St. Juste vol op de lat en dat leidde tot grote woede op de tribune. Voor NAC was winst tegen Feyenoord noodzakelijk om nog kans te maken om ook volgend seizoen in de Eredivisie actief te kunnen zijn. De Bredanaars werden in de beginfase echter volledig van de mat gespeeld door Feyenoord.

Feyenoord liet het tempo daarna flink vieren en werd nauwelijks nog gevaarlijk. Omdat NAC er aanvallend helemaal niets tegenover kon stellen, leek de ruststand 0-1 te worden. In de laatste minuut schoot Dylan Vente van afstand echter nogmaals op doel. Het schot leek makkelijk houdbaar voor doelman Van Leer. Hij ging echter flink in de fout, waardoor beide ploegen met 0-2 richting de kleedkamers gingen.

In de tweede helft deed Feyenoord het flink rustiger aan. NAC kwam er zelfs een paar keer gevaarlijk uit. Het was echter toch Feyenoord dat halverwege de tweede helft op schitterende wijze opnieuw wist te scoren. Sam Larsson gaf een verre bal op Vilhena, die vervolgens direct voorgaf op Jens Toornstra. Met een knappe kopbal zorgde hij voor de 0-3 en een paar minuten later zou Toornstra met een prachtige vrije trap ook voor de 0-4 zorgen.

Het duel was na die twee treffers van Toornstra helemaal gespeeld. Feyenoord probeerde af en toe nog wel aan te zetten, maar het tempo was te laag om tot veel kansen te komen. Toornstra was vlak voor tijd wel vlakbij zijn hattrick, maar zijn schot ging tegen de paal. De rebound van Vente kon door Van Leer gestopt worden. Gescoord werd er niet meer, waardoor met een overtuigende 0-4 overwinning Europees voetbal werd veilig gesteld.