Transparent
Inloggen
Sluiten

Bart Latuheru: 'We nemen straks afscheid van een icoon'

23 april 2019 09:23

Bart Latuheru was als rapporteur van De Telegraaf aanwezig bij Feyenoord - AZ. Hij is vol lof over wat Robin van Persie nog altijd weet te brengen. "De klasse druipt er nog steeds af bij Robin. We nemen straks afscheid van een icoon", aldus Latuheru. "Dat Van Persie nog steeds zo goed is, komt omdat hij veel situaties beter en sneller ziet dan de rest."

Latuheru gaat verder: "Zijn manier van vrijlopen, zichzelf aanbieden en bewegen in de ruimte blijft ongekend goed. Soms heb ik het idee dat het zelfs voor zijn eigen teamgenoten te snel gaat. Anders hadden ze nog meer rendement uit zijn acties kunnen halen. Voor de liefhebber is het echt genieten om Van Persie aan het werk te zien en daarbij moeten we ons beseffen dat hij zijn hoogtijdagen in het buitenland heeft beleefd. Bij Arsenal en Manchester United."

De eenmalig international van het Nederlands elftal vond het veelzeggend hoe Van Persie voor de 2-1 wist te zorgen. "Uit de voorzet van Jeremiah St. Juste zouden negen van de tien spelers de bal met rechts hebben geschoten. Van Persie koos ervoor om het met links te doen en dan ook nog buitenkant schoen. Dat dit zo in zijn hoofd zit is echt een talent, een instinct", zo geeft hij aan.

Daarnaast zorgt de aanwezigheid van Van Persie dat tegenstanders anders gaan spelen. "Kijk bijvoorbeeld naar Adam Maher. Die is nauwelijks op de helft van de tegenstander geweest. Hij speelde voornamelijk vlak voor zijn eigen centrale duo, met als doel de aanvoerlijn naar Van Persie eruit te halen. Daardoor kwam Maher niet in zijn kracht", zegt hij daarover. "Op deze leeftijd heeft hij niet meer de pure snelheid, maar als spits functioneert hij nog altijd perfect. Robin creëert ruimte voor zichzelf en voor anderen, hij coacht zijn medespelers en is sterk in het combinatievoetbal. Zijn eerste aanname is eigenlijk altijd goed."




Tags

persie latuheru maher aanvoerlijn aanwezigheid arsenal coacht combinatievoetbal druipt hoogtijdagen instinct jeremiah juste rapporteur schoen telegraaf vrijlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo nederland oosting peeters persie ron schreuder slot stengs stuivenberg timber twente yoda zeroukki