Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Uiteindelijk hebben we het na 90 minuten heel goed gedaan'

20 april 2019 23:05

In gesprek met Fox Sports kreeg Giovanni van Bronckhorst de vraag of het behalen van de derde plek een felicitatie waard is. "De wedstrijd op zich wel, de drie punten. We wisten hoe belangrijk het vandaag was en wat voor stap we konden maken vandaag. Uiteindelijk hebben we dat na 90 minuten heel goed gedaan", aldus Van Bronckhorst. "Ik ben blij met de punten en blij voor de jongens dat we nu een gat hebben geslagen van zeven punten. We hebben onszelf in een heel goede positie gebracht om die derde plek misschien aanstaande woensdag te veroveren."

Van Bronckhorst was het eens met de opmerking dat het verschil in beide helften groot was. "In de eerste helft hadden we met name wat moeite met rol van Stengs in de wisselwerking met Seuntjens. Daardoor waren Malacia en Van Beek aan het twijfelen, waardoor we een man te kort kwamen op het middenveld", zo gaf hij aan. "We probeerden dat in de eerste helft al te repareren. In de rust hebben we daar duidelijke afspraken over gemaakt en haalden we daarna het gevaar weg. In de tweede helft hebben we AZ vastgezet en niet meer los gelaten."

De noodgedwongen wissel van Cuco Martina voor Jeremiah St. Juste zorgde ook voor beter spel. "We weten de kwaliteiten van Cuco en van Jerry. Jerry is wat aanvallender en daar kwam heel veel gevaar. Uiteindelijk is het maar één assist voor Jerry, maar het hadden er ook drie kunnen zijn. Hij bracht het team wel iets extra", zei hij daarover.

De trainer van Feyenoord was enthousiast over de treffer van Tyrell Malacia. "Hij pakte hem geweldig op techniek. Zo'n bal moet je vaak op techniek nemen en niet op kracht. Tyrell deed dat geweldig", aldus Van Bronckhorst. "Hij helpt ons daar in die fase de wedstrijd in. Uiteindelijk een hele mooie goal voor Tyrell en een heel belangrijk doelpunt voor ons."




Tags

bronckhorst jerry tyrell cuco malacia beek felicitatie fox jeremiah juste martina noodgedwongen repareren seuntjens stengs wisselwerking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.338 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda