Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil opnieuw competitieschema overhoop gooien door Europese wedstrijden Ajax'

18 april 2019 06:54 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB wil opnieuw competitieschema overhoop gooien door Europese wedstrijden Ajax"; image source: Pro Shots

De KNVB overweegt om het hele competitieschema op de schop te gooien. Dat weet Voetbal International te melden. Reden hiervoor is het Europese programma van Ajax. De voetbalbond wil Ajax tegemoet komen zodat ze zo optimaal mogelijk in de Champions League voor de dag kunnen komen. Aanvankelijk wilde het alleen De Graafschap - Ajax verzetten naar vrijdag 26 april, maar dit bleek om meerdere redenen niet mogelijk. Nu wil de KNVB de laatste twee competitierondes gaan verplaatsen.

De voetbalbond voert hier donderdag overleg over met alle clubs. De 33ste speelronde die over anderhalve week op de planning staat zou dan op zondag 12 mei gespeeld moeten worden, terwijl de laatste speelronde dan op zondag 19 mei wordt gespeeld. De KNVB hoopt hierbij op de medewerking van de overige clubs.

Meer op VI.nl
Tags

knvb competitieschema overhoop competitierondes graafschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Uiteraard moet je AJAX alle ruimte geven om optimaal Europees te kunnen presteren. Het gebeurt bijna nooit dat een Nederlandse club de halve finale Champions League haalt , of misschien wel de finale. Dat het toevallig de aartsrivaal uit Amsterdam is doet niet ter zake want je denkt in het algemeen belang.

Bovendien levert een goede prestatie van Ajax weer de broodnodige punten op voor de coefficientenlijst , waardoor de toekomstige landskampioen van Holland weer een rechtstreeks ticket krijgt voor het miljoenenbal.

Ook al is de kans wat groter dan te verwaarlozen gezien de afgelopen 40 jaar,Feyenoord kan door een kampioenschap baat hebben als Ajax dit jaar de CL wint. Laten ze dat dan ook maar doen.
+2/-0

5 jaar geleden
Het is (ook) een van de regels van de UEFA. Daar heeft de KNVB mee te maken.
Heb inderdaad genoten van het spel van Ajax, terwijl ik helemaal, maar dan ook helemaal niets heb met Ajax. Speelt Feyenoord maar op deze wijze. In ieder geval Feyenoord is en blijft mijn club. Heb gisteren mijn seizoen kaart weer verlengd. Volgens mij voor de 25e keer. Eigenlijk zou die dus nu gratis moeten zijn, maar ik denk, dat dat niet gaat gebeuren. Maar zou wel chique zijn van Feyenoord.
+1/-0

5 jaar geleden
Er wordt vanuit de KNVB bijna nooit iets gedaan voor de clubs en dan nu opeens heel veel is een beetje krom natuurlijk en dan druk ik me nog eufemistisch uit..... En toen aan hun directeur werd gevraagd of ze misschien eventueel iets meer dan andere clubs konden bijdragen aan het kunstgras probleem was het antwoord nou in principe niet we hebben onze eigen problemen. LOL pffff ze gaan 300 miljoen binnen harken. Vraagje, als ajakkes nou de CL wint dan is nr 1 van seizoen 2019-2020 (daar maken wij toch zeker 5% kans op) niet direct geplaatst denk ik voor CL? Want daarvoor moest de winnaar zich dit jaar (of is dat volgend jaar) ook via de competitie voor de CL plaatsen, maar dat is niet zo dan toch? Voorronde zoals pisv en ajakkes gaan halen is geen plaatsing dan denk ik?
+1/-0

5 jaar geleden
Voor het Nederlands voetbal is het natuurlijk prachtig wat Ajax presteert. Maar als je een Feyenoord hart hebt dan is het afzien wat zij presteren en ze zwemmen daar in de miljoenen. Natuurlijk wordt het leegloop na dit seizoen, maar ze hebben zoveel poen dat er snel weer iets goeds op het veld staat en dat is wat wij Feyenoorders kunnen vergeten. Het wordt voor Feyenoord onmogelijk om ooit weer aan te klampen en dat is wat bij mij enorm veel pijn doet.
+1/-0

5 jaar geleden
Dit heet competitievervalsing. We zijn bezig met topsport en niet met de onderklasse KNVB.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave