Transparent
Inloggen
Sluiten

Bijna twee jaar na kampioensfeest is winst tegen Heracles opnieuw noodzakelijk

12 april 2019 10:57

In de strijd om de derde plaats komt zaterdagavond Heracles Almelo op bezoek in Rotterdam, de huidige nummer zes van de competitie. Een cruciale wedstrijd aangezien volgende week concurrent AZ naar De Kuip komt. Eerder dit seizoen kende Feyenoord veel moeite met Heracles op het kunstgras in Almelo, maar werd er dankzij een uitstekende fase na rust wel met 0-2 gewonnen.

Normaal gesproken kent Feyenoord weinig problemen met de Almeloërs. Van de voorgaande 18 Eredivisie wedstrijden in De Kuip werden er 14 gewonnen. 3 keer werd gelijk gespeeld en Heracles wist 1 keer te winnen in Rotterdam, in het seizoen 2013/2014. Feyenoord heeft meerdere keren met grote cijfers weten te winnen. In 2005/2006 werd met 7-1 gewonnen, terwijl in de seizoenen 2007/2008 en 2012/2013 een 6-0 overwinning het resultaat was.

De mooiste herinneringen zullen echter terug gaan naar 14 mei 2017. Feyenoord wist die middag met 3-1 te winnen van Heracles en werden daardoor kampioen van Nederland. Dirk Kuyt opende toen binnen een minuut al de score en wist vervolgens ook de andere Feyenoord doelpunten te maken.

Feyenoord zal aan de kant van Heracles Almelo een bekende tegenkomen. Mats Knoester maakte afgelopen winterstop de overstap van Feyenoord richting Overijssel en keert dus zaterdag terug naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Voor Feyenoord speelde hij nooit een officieel duel, terwijl hij bij Heracles tot nu toe 1x mocht invallen in blessuretijd.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws