Transparent
Inloggen
Sluiten

'Forse stijging prijs seizoenkaarten bij verhuizing naar nieuw stadion'

10 april 2019 11:47 - Twitter Jos Verveen
Foto: Pro Shots

"Forse stijging prijs seizoenkaarten bij verhuizing naar nieuw stadion"; image source: Pro Shots

Op moment als Feyenoord verhuist naar een nieuw stadion zal dit direct een forse stijging betekenen van de prijs van de gemiddelde seizoenkaart. Dat heeft Jos Verveen, voormalig raadslid van de gemeente Rotterdam, gepubliceerd via Twitter. Bij een nieuw stadion zal de gemiddelde seizoenkaart in het seizoen 2024/2025 395 euro moeten gaan kosten. Naar verwachting zal dit bij Ajax en PSV gemiddeld 360 euro zijn.

Uit onderzoek van de International Stadia Group zou zijn gebleken dat de meeste seizoenkaarthouders ook in het nieuwe stadion een seizoenkaart zullen nemen. De prijsstelling is volgens ISG dan ook reëel. Op basis van dit rapport zou Feyenoord jaarlijks ongeveer 2 miljoen euro meer uit de opbrengsten halen van de seizoenkaarten als dat nu het geval is.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Meer geld uit opbrengsten van het nieuw te bouwen stadion zal Feyenoord geen enkel extra kampioenschap brengen , of ook maar een kuthaartje dichter bij AJAX en PSV brengen.

Extreem dom om dat te denken.
3 maanden geleden (gewijzigd)
Het nieuwste stadion betekent ook de beste, meest moderne faciliteiten. Daar kom je niet voor in de eerste plaats, maar dat je er voor moet betalen is niet onlogisch.

Wat ik volledig met @Jorien van den Herik eens ben, is dat extra inkomsten geen garantie zijn voor succes. Wanneer je (technische) beleid niet klopt (en daar valt afgelopen seizoenen genoeg op aan te merken), kun je miljoenen extra te besteden hebben; je flikkert het alleen maar harder over de balk. En om daar dan extra voor te moeten betalen als seizoenskaarthouder...

Anderzijds, met goed en slim beleid kun je met beperkte middelen wél het verschil maken...
 
3 maanden geleden
Dit is geen wijsheid, maar gewoon napraten wat talloze supporters hier ook menen te melden : met goed technisch beleid zou Feyenoord vaker kampioen worden of zelfs dichter bij AJAX en PSV komen.

Laten we het ontkrachte fabeltje over het schip met geld dat Feyenoord met het nieuwe stadion diverse kampioenschappen zou opleveren even achterwege.

Dan nemen we de afgelopen 20 jaar eens onder de loep . Waren het alleen maar minkukels en nietsnutten op de posities die over het technisch beleid gingen ? Konden ze dan allemaal niets ? Schoot de scouting dan altijd tekort ? Werden alle talenten dan onder de neus van Feyenoord weggekaapt ? … Het antwoord is een simpel NEE.

Vele supporters zijn gewoon kleinzielig. Menen van alles te moeten roepen,
maar brengen zelf niets tot stand. Ja , toch wel : forse boetes voor de club , geen aanzien op het Europese voetbaltoneel door rellen te veroorzaken , het aftreden van diverse markante persoonlijkheden wat leidt tot wanprestaties op het veld , slechte sponsordeals door de slechte reputatie van de supporters die de naam Feyenoord met zich meebrengt en nog vele vele vele andere randzaken waar je je de ogen uit de kop voor zou moeten schamen.
 
3 maanden geleden
Ik ben de laatste die maar wat 'na-papagaait' wat talloze supporters hier beweren.

Mijn bezwaar zit hem in de 'excuus-cultuur' die met betrekking tot het nieuwe stadion binnen de organisatie is wortel geschoten. In vrijwel ieder interview met de directie wordt er sinds een aantal jaren aan gerefereerd; we hebben een (financiele) achterstand op de andere topteams in Nederland, en het is wachten op het nieuwe stadion. Dan kunnen we een inhaalslag beginnen.


Als iets die vermaledijde 'topsportmentaliteit' is, is dat je niet zoekt naar excuses maar dat je bij jezelf te rade gaat en op wat voor manier ook probeert er het maximale uit te halen.

Als zelfs de Technisch Directeur er constant aan refereert gaat er in mijn ogen iets fout, het nieuwe stadion is namelijk zijn verantwoordelijkheid niet. Het is een (rand)voorwaarde waar hij geen enkele invloed op heeft, en daarmee niet relevant voor hem. Hij moet roeien met de riemen die hij heeft. En als deze beperkt blijken, moet je creatief zijn. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden.

Het lijkt nu een soort blindstaren op een punt in de toekomst, en 'pappen en nathouden' tot die tijd. Ik ben ervan overtuigd dat er méér uit te halen is.

Van Geel heeft aangetoond dat te kunnen, zijn beste resultaten zijn behaald in periodes waarin de middelen nog beperkter waren dan nu. Daarna de volgende stap zetten, daarin is hij tekort geschoten. Wellicht is dat zijn kracht niet. Dan moet je (ook bestuurlijk) 'doorselecteren'.
 
3 maanden geleden
Veel mensen die reageren hier vinden dat het technische beleid de oorzaak is van de sportieve wanprestatie die Feyenoord levert , vooral na het kampioensjaar. Jij meldt in je reactie dat het technische beleid niet klopt, vandaar dat je op de grote hoop werd gegooid.

Van de week werd bekend dat AJAX per jaar 55 miljoen euro aan salarissen uitbetaald. Ik had al eerder beweerd dat Feyenoord nooit ook maar in de buurt van AJAX zou komen financieel gezien. Zelfs met een nieuw stadion kom je met hangen en wurgen waarschijnlijk niet tot 40 miljoen euro. Je begint dus al met een onoverbrugbare achterstand,alle mooie verhaaltjes ten spijt.

Er wordt in Amsterdam gewoon veel te veel geld gegenereerd , daar kom je niet bij in de buurt. Dat weet Feyenoord ook maar al te goed , dus ik denk niet dat ze zoals jij denkt zich blind staren op 'dat punt in de toekomst '
3 maanden geleden
Als dit waar is, gaan veel mensen afhaken, om een seizoenkaart te nemen. Voor zover ik weet, is Feyenoord al (een van) de duurste in Nederland. Voetval is een volkssport, dus dat moet voor het gewone volk betaalbaar blijven. Alebert Heyn is groot geworden door op de kleintjes te letten en is nu een van de duurste supermarkten in Nederland. Laten we kopen dat Feyenoord hier in niet mee gaat. Aan dikke sigarenrokers en champagne drinkende supporters hebben we niets aan.
 
3 maanden geleden
AH mag dan groot geworden zijn door op de kleintjes te letten, dat ze nu tot de duurste supermarkten behoren legt ze geen windeieren.

Als "Dikke sigarenrokers en champagne drinkende supporters" straks in grotere getalen naar het nieuwe stadion komen, legt dat Feyenoord eveneens geen windeieren, helaas voor iedereen die vindt dat we aan die figuren niets hebben brengen die "supporters" de club meer op dan Jan-met-de-Pet.

Ik denk dat het wel los zal lopen. Ja, er zullen mensen afhaken. Maar in Engeland haakt men ook niet af, waar de prijzen van seizoenskaarten een veelvoud zijn van wat Feyenoord straks in het nieuwe stadion wil vragen en de lagere klassen in Engeland hebben een stuk minder te besteden dan het soortgelijke bevolkingsdeel in Nederland.

Het gaat erom dat er een gezonde mix ontstaat, zonder het Legioen kan het nieuwe stadion geen succes worden. De mogelijkheden in het nieuwe stadion om meer bedrijven en vermogende particulieren te trekken dan nu in de Kuip kan, is net zo essentieel.

Beiden zullen zich moeten schikken in een andere verhouding, als er teveel 'geld' op de tribunes plaatsneemt zal het een dooie boel worden. Als het Legioen zich gaat misdragen en een strijd gaat beginnen tegen dat 'geld', zal dat alleen maar grotere ellende voor de club betekenen. Tegelijkertijd moet de unieke 'Kuip-sfeer 2.0' onderdeel worden van de belevenis waarvoor 'zij met geld' naar het nieuwe stadion komen en de portemonnee trekken...
3 maanden geleden
Jos Verveen BAH! Laten we eerst maar afwachten wanneer dat nieuwe stadion er staat en of ze inderdaad deze prijzen gaan hanteren.

Ik snap dan ook niet dat deze natte scheet van volksmenner Verveen geplaatst word. What's next? Stadionguru Tjalle v/d Burgh?

Laatste nieuws