Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord overtuigend voorbij sc Heerenveen

4 april 2019 22:37
Foto: Pro Shots

Feyenoord overtuigend voorbij sc Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond in de eigen Kuip weten te winnen van sc Heerenveen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de Friezen. Nicolai Jorgensen, Steven Berghuis en Tonny Vilhena maakten te doelpunten. Twee treffers van Feyenoord werden bovendien afgekeurd na tussenkomst van de VAR.

In een vrij lege Kuip begon Feyenoord moeizaam aan de wedstrijd. Door een straf vanwege het afsteken van vuurwerk moest vak S leegblijven en veel supporters hadden zich solidair verklaard en waren ook niet in het stadion. Buiten het stadion werd er geprotesteerd tegen deze straf en werden er vuurpijlen het stadion ingeschoten. Omdat ze op het veld belandden, werd het duel voor korte periode stil gelegd.

Na de stroeve start leek Feyenoord na twintig minuten op voorsprong te komen via Nicolai Jørgensen. Na tussenkomst van de VAR werd de treffer echter geannuleerd, omdat Sam Larsson in die aanval een overtreding had begaan. De Deense spits zou ruim tien minuten later alsnog toe slaan. Een kopbal van Eric Botteghin kon nog van de doellijn worden gered, maar omdat de Friezen de bal niet kregen weggewerkt kon Jørgensen genadeloos toeslaan.

Het leek er op dat Feyenoord vlak voor rust ook de 2-0 maakte nadat Jens Toornstra voorbij doelman Hahn ging en een assist gaf op Steven Berghuis. Opnieuw kwam de VAR echter in actie en werd ook dit doelpunt afgekeurd. Toornstra stond namelijk buitenspel.

Na rust kwam Feyenoord uitstekend voor de dag. Het kreeg al snel enkele goede kansen en na een paar minuten spelen zorgde Berghuis voor de 2-0. Nadat enkele grote kansen werden gemist, zorgde Tonny Vilhena na 71 minuten spelen ook voor de 3-0 en toen was het duel definitief beslist.

Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar en deed uitstekende zaken in de strijd om de derde plaats. AZ speelde afgelopen dinsdag met 2-2 gelijk tegen Vitesse, waardoor Feyenoord nu nog een punt van die derde plek af staat.




Tags

berghuis heerenveen var kuip toornstra vilhena begaan belandden botteghin bronckhorst doellijn geprotesteerd hahn ingeschoten jorgensen larsson leegblijven solidair toeslaan vitesse vuurpijlen vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda