Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord overweegt toch deelname aan voetbalpiramide'

27 maart 2019 20:34 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

"Feyenoord overweegt toch deelname aan voetbalpiramide"; image source: Pro Shots

In gesprek met Fox Sports heeft algemeen directeur Jan de Jong aangegeven dat het niet uit te sluiten is dat Feyenoord alsnog wil toetreden tot de voetbalpiramide. "De keuze om niet mee te doen aan de voetbalpiramide is gemaakt voordat ik er was", aldus De Jong. "Nu deelnemen aan de voetbalpiramide betekent niet dat je morgen in de Keuken Kampioen Divisie kan spelen. De vraag is nu wat we moeten doen in die situatie. Daar gaan we rustig over nadenken."

Technisch directeur Martin van Geel, die woensdag bekend maakte na dit seizoen te vertrekken bij Feyenoord, was altijd fel tegenstander van de voetbalpiramide. "Het is niet zo dat het allemaal onzin was wat Martin zei. Ook daar zat een kern van waarheid in. Feyenoord had toen kennelijk niet de middelen om mee te doen", zo geeft De Jong aan.

De algemeen directeur van Feyenoord gaat verder: "De vraag is uiteindelijk als je voor Jong Feyenoord meerdere contracten gaat afsluiten en je budget niet groeit, of je dan betere spelers hebt voor het eerste elftal. Dat is een heel ingewikkelde vraag. Daar zijn verschillende theorieën over en ze zijn misschien ook allemaal waar. Maar daar gaan we een keer rustig over nadenken. Maar voorlopig is het geen optie."

Meer op Fox Sports




Tags

voetbalpiramide jong fox kern onzin theorieen toetreden waarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Gelukkig eindelijk...
Van geel is weg en men word meteen wijs. Van geel hield het duidelijk tegen.

Ik vraag me af of het budget niet zal groeien... Hou de kaartjes prijs laag en vind een leuke shirt sponsor mss hou je er met onze trouwe fan base dan zelfs geld aan over.

Overweeg deze suggestie:
Combineer een jong feyenoord met een jong fc Dordrecht in de voetbal pyramide.

Het duurt toch seizoenen voor je naar de eerste divisie kruipt. Mss kan je jeugd delen of fc Dordrecht hun stadion lenen bij die wedstrijden wat kosten drukt.

Je geeft zo ook je talenten meer mogelijkheden door je samen werking met fc dordrecht. Als je talenten goed presteren in jong feyenoord/jong fc Dordrecht kunnen ze mss toch doorstromen naar een eerste divisie ploeg (fc Dordrecht) in de eerste divisie.

Kijk of het juridisch mogelijk blijft (we hebben toch een goeie huis jurist) in het contract van jeugd op te nemen dat bij overgang fc dordrecht feyenoord jeugd ten aller tijden voor een aantal jaar transfervrij kunnen worden overgenomen door feyenoord of weer terug kunnen vloeien naar jong feyenoord/ jong fc dordrecht zodat ze vanuit daar ook weer voor feyenoord kunnen spelen.

Eigenlijk creëer je zo een betere constructie voor feyenoord dan de huidige constructie van belofte teams bij andere clubs omdat je jeugd op meerdere niveaus kan laten klaar stomen voor feyenoord 1.
+1/-0

5 jaar geleden
Zou een wijs maar laat besluit zijn.
De redenen om het bij de start niet direct te doen, financieel, blijken minder op te wegen dan het ontbreken van tegenstand en speelritme bij het 2e elftal in de huidige situatie.
Feyenoord zal het hoe dan ook moeten hebben van vooral de jeugd en doorstroming vanuit het 2e elftal.
+1/-0

5 jaar geleden
Beter laat dan nooit..... Altijd doen. Mooie analyse Milan bij fox voetbalpraat normaal gesproken vertegenwoordigende elftallen oranje o15,o17 etc ca 5 spelers feyenoord en jong oranje ook en laatste 3 jaar maar 1 feyenoorder in jong oranje, komt waarschijnlijk door jong elftallen andere clubs (maar wel ook door meer jonge spelers al in het buitenland). SC Feyenoord kan helaas geen kampioen meer worden in de hoofdklasse A met zoon van Obiku :-). Dan hadden we daar tegen kunnen spelen we in de 3e divisie, zou grappig zijn geweest.
+1/-0

4 jaar geleden
Jaren te laat. Wat een wanbeleid bij onze club. Hoe heeft het zo vervkunnen komen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg