Transparent
Inloggen
Sluiten

Tahith Chong: 'Ik ben niet voor het geld weggegaan bij Feyenoord'

25 maart 2019 08:53 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Tahith Chong: "Ik ben niet voor het geld weggegaan bij Feyenoord"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Tahith Chong terug op zijn beslissing om Feyenoord in 2016 te verlaten voor de jeugdopleiding van Manchester United. "Ik ben niet voor het geld weggegaan. Het was gewoon tijd voor iets anders," aldus Chong. " United is één van de grootste clubs ter wereld. Als die categorie aanklopt dan moet je dat zien als een unieke kans. Ik blijf Feyenoord dankbaar. Die club gaf mij de kans, dat zal ik nooit vergeten."

De vleugelaanvaller van Jong Oranje hoefde niet lang na te denken toen de Engelse grootmacht zich meldde. " Ik wilde gewoon naar United. Ik wilde op Old Trafford spelen", zo geeft hij aan. "Ik heb het met mijn ouders besproken en we waren het met elkaar eens. Deze kans moesten we pakken."

Chong heeft inmiddels al zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Manchester United. Zo kwam hij afgelopen maand nog als invaller in de ploeg toen de Engelsen in Parijs PSG wisten te verslaan. "Dat was een droom, in zo'n grote wedstrijd op het veld staan. Natuurlijk verliep niet alles wat ik daar in Parijs deed meteen zoals ik het had gehoopt. Maar ik zie het als een geweldige leerschool op het allerhoogste podium", zegt hij daarover. "Het was schitterend dat we de kwartfinales haalden. Ik heb er altijd van gedroomd om prof te worden, om heel grote wedstrijden te spelen. Daar was het moment. Onbeschrijfelijk."




Tags

chong tahith parijs aanklopt allerhoogste gedroomd jong kwartfinales leerschool old oranje prof psg trafford

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
United fans zijn niet onder de indruk van Chong. Maakte veel fouten in the wedstrijd tegen PSG. Hij is nog niet klaar voor het eerste elftal en zal net als alle andere jonge spelers die naar de PL vertrokken zijn het ook niet gaan redden. v Persie is de enige 'jeugd' speler die het gemaakt heeft in de PL.
+1/-0

5 jaar geleden
Mooi kom volgend seizoen maar bij ons ballen. Prima speler.
+2/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Wanbeleid van de td. Top jeugd loopt weg geen jong feyenoord in de voetbal piramide maar wel sinisterra kopen voor 2 miljoen...
Het is maar waar je voor kiest...
Tot hoe lang heeft chong nog een contract bij man u?
Loopt zijn contract af inderdaad gewoon weer terug laten komen bij feyenoord.
+2/-0

 
5 jaar geleden
"Gewoon terug laten komen" - Dit moet toch een grap zijn. Alleen voetbakkers die aan het afbouwen zijn kun je "gewoon terug laten komen", omdat niemand buiten Feyenoord ze nog willen hebben.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Hoezo? Ligt er aan of chong veel aan voetballen toe wil komen. Bij man u moet hij het doen met invalbeurten. Als hij echt een feyenoord hart heeft kan hij bij einde contract terug keren naar feyenoord. En hier echt de kans krijgen op een basis plaats zie vilhena. Aan spelen toe komen is veel beter voor je ontwikkeling en cariere.

Ik zou het eigenlijk enorm verstandig vinden je begin jeugd jaren te doorlopen bij feyenoord. Dan na je 16/17de 3 jaar tekenen bij een top club. Omdat de aansluitings fase bij feyenoord van jeugdopleiding naar het eerste zeer en zeer slecht is. (Zie voorbeeld en verklaring schuurman over het huidige jong feyenoord). En na de 3 jaar top club ervaring terug keert bij feyenoord. Zie het als een slimme verhuur van de speler zelf. Slaagt hij bij de top club helemaal mooi voor hem. Krijg je geen basis plaats terug gaan naar je oude club en daar een serieuze kans op een basis plaats bedingen.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Die jongen heeft al in het 1e van MU gespeeld en zelfs in de Ch.League. Daarnaast is hij jeugdinternational. Als hij al weg zou willen staan de andere Engelse clubs waarschijnlijk voor hem in de rij. Feyenoord, zonder Europees voetbal, zou drie stappen achteruit betekenen.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Zonder europees voetbal?
Als 020 de beker wint geeft plek 4 toch ook al meteen recht op europees voetbal? Dus dat zal wel lukken hoop ik.
Verder staan de engelse clubs mss wel voor hem in de rij maar hoeveel kans heb je daar op een basis plek? Trouwens je krijgt er ook weinig krediet je moet er meteen staan.
Bij Feyenoord heeft chong veel meer krediet als oud jeugd speler en nederlander. En komt meteen in een goed blaadje bij de nieuwe club leiding bij een terug keer.

En komt te spelen bij een coach die het engelse voetbal kent dus weet wat hij nodig heeft om daar te slagen. Dus voor zijn cariere een prima stap.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg