Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Het sportieve bankroet van een technisch directeur

18 maart 2019 09:53
Foto: Pro Shots

COLUMN: Het sportieve bankroet van een technisch directeur; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Als scorende middenvelder bij Feyenoord heb ik Martin van Geel altijd ten zeerste kunnen waarderen. Hij scoorde in zijn loopbaan maar liefst 129 doelpunten, waarvan 127 in de Eredivisie. Weliswaar ook een aantal daarvan als spits, maar de meeste toch als aanvallende middenvelder. Bij Feyenoord scoorde hij in anderhalf seizoen maar liefst 24 keer vanuit de tweede linie en dat zullen niet veel andere middenvelders bij ons dierbare Feyenoord hem hebben voor- of nagedaan. Bovendien speelde hij in De Kuip tijdens de magere jaren tachtig, een uitermate armetierige episode uit de geschiedenis van het roemruchte Feyenoord die nu weer dreigt aan te breken, maar daarover later meer. In het seizoen 1989/1990 werd hij als nota bene toenmalig topscorer van de ploeg betrokken in een spelersruil met Ulrich van Gobbel, welke financieel gezien uiterst voordelig uitpakte voor Willem II. En hoe blij ik ook was met de komst van de even robuuste als razendsnelle Van Gobbel, ik zag de makkelijk scorende Martin van Geel toch met lede ogen naar de tricolores vertrekken.

Toen Van Geel als technisch directeur zijn opwachting maakte bij Feyenoord, heb ik in mijn wekelijkse column gerefereerd aan zijn opmerkelijk trefzekere verdiensten als doelpuntenmachine vanuit de tweede linie. Nu leert een spreekwoord ons dat een goed paard nog geen goede ruiter is, maar Van Geel deed het in de beginfase als technisch directeur zeker niet slecht bij Feyenoord. Hij verkocht Wijnaldum en Fer, wier beider contracten relatief snel zouden expireren en die alle twee niet wilden bijtekenen, voor prima transferbedragen aan achtereenvolgens PSV en FC Twente. In zekere zin was Van Geel succesvoller bij het verkopen dan bij het aankopen van spelers. De komst van Guidetti en Pelle werd hem min of meer in de schoot geworpen maar juist na het vertrek van die beide bij het Legioen uiterst populaire aanvallers brak voor Van Geel zijn meest succesvolle periode aan als technisch directeur van Feyenoord. Want vanaf het seizoen 2015/2016 tot heden werden dus vijf prijzen op rij gewonnen, waarbij ook een landstitel. Die trofeeën mocht Van Geel als technisch hoogst verantwoordelijk functionaris op zijn portfolio bijschrijven.

Maar nadat het in redelijkheid en naar eigentijdse maatstaven hoogst haalbare in de wacht was gesleept (de landstitel 2017), begon meteen de geleidelijke neergang. Van de vele extra miljoenen die dankzij de enkelvoudige deelname van Nederlandse clubs aan de Champions League (Ajax miste de boot in de voorrondes hetgeen Feyenoord extra miljoenen opleverde) heeft Martin van Geel als verantwoordelijk technisch directeur faliekante miskopen op zijn conto staan. De meest in het oog springende is die van Sofyan Amrabat, een transferdrama waarop in no time een miljoenenverlies werd geleden. Wie onderstaande link opent kan constateren dat vijf van de acht seizoenen waarin Van Geel nu de technische scepter zwaait als minstens onvoldoende kunnen worden beoordeeld. En dat is voor een TD met pluchekleefstof aan zijn zitvlak te veel van “het goede”.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/860163/doorgaan-of-vertrekken-acht-jaar-feyenoord-transfers-onder-martin-van-geel.html

Slechts kunnen roeien met de riemen die je hebt dan wel slechts kunnen springen zo ver als je polsstok lang is zijn waarheden als een koe. Maar in plaats van met oud geld nieuw geld te genereren verdampten de CL- en transfermiljoenen in ijltempo met als resultaat dat Feyenoord financieel weer helemaal aan zijn broodmagere taks zit. Weliswaar schuldenvrij maar nagenoeg zonder buffers, een nu al weer fors terug gezakte begroting en qua financiële armslag dus weer op zeer ruime afstand van Ajax en PSV. En ook nog eens met een momenteel weinig renderende jeugdopleiding. Dat laatste is ook wel eens veel beter geweest! Valt de TD evenzeer aan te rekenen!

Een nieuw stadion zou redding moeten brengen maar daar heb je geen technisch directeur bij nodig. Daar gaan heel andere specialisten over. En dan hebben we het wel over een uiterst controversieel en risicovol project, waarover de meningen rondom Feyenoord zeer verdeeld zijn en dat gepaard gaat met enorme risico’s, zowel qua investering annex financiering als qua exploitatieopzet. Martin van Geel kan als technisch directeur van Feyenoord in sportieve zin gerust bankroet worden verklaard. Dat zag je zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer op zeer pijnlijke wijze terug op het smetteloos groene laken van De Kuip. Feyenoord beschikt thans over een zeer matige selectie, die weliswaar af en toe uit haar slof kan schieten maar doorgaans uiterst pover tot ronduit slecht presteert. Waar de dieptepunten de hoogtepunten verre overtreffen. En een spelerscollectief dat dit seizoen alweer zijn zevende competitienederlaag incasseren moest. Waarvan twee in eigen huis tegen op de ranglijst veel lager gepositioneerde tegenstanders. Een selectie waarin de bezieling dikwijls ver te zoeken is en waar men te vaak niet verder komt dat wat obligaat en risicoloos heen en weer schuiven van de bal naar een vrijstaande medespeler.

En dat valt de man, die naar verluidt bij het Fox-programma “De tafel van Kees” zijn ellenlange tenen nauwelijks onder die tafel kon verbergen, ernstig te verwijten. Zijn opmerking “Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt” is ronduit een zwaktebod. Alsof hij zich als een bescheiden Jan Modaal opoffert voor het belang van Feyenoord.. Of als onbezoldigd kaderlid voor een vakbond. Liefdewerk oud papier. Maar neen, mijnheer toucheert ieder seizoen een buitengewoon riant jaarsalaris. Daar passen heel wat salarissen in van Jantjes Modaal die zich tweewekelijks veel te vaak groen en geel (sic!) ergeren aan het vertoonde spel. Ik ben benieuwd hoe lang hij de almaar toenemende druk op zijn positie kan weerstaan. Het Legioen heeft het helemaal met hem gehad en scandeerde ook zaterdagavond tijdens de ergerlijke wanprestatie tegen Willem II weer luid en duidelijk dat hij moest “oprotten”. Weinig parlementair uitgedrukt natuurlijk, hoewel het taalgebruik in met name de Tweede Kamer inmiddels ook aardig ie verloederd.

Wat gisteren net als tegen Emmen opviel waren de lege stoelen, een fenomeen dat we de laatste jaren ietwat waren ontwend. Het zal best zo zijn wat zij die het nog voor de gekwelde TD opnemen benadrukken dat hij niet valt te benijden. Maar met het salaris dat periodiek op diens bankrekening wordt bijgeschreven zou menigeen zich ook graag willen laten uitkafferen. Geld verzoet niet alles, maar wel veel. Daar verlegt een mens doorgaans graag zijn acceptatiegrenzen voor. Zolang de beste man niet inziet dat zijn houdbaarheidsdatum is verstreken zal het verbaal en via sociale media schofferen en bruuskeren naar ik vrees gewoon doorgaan, tenzij de prestatiecurve gelijk de hockeystickgrafiek van Michael Mann ineens bijna loodrecht omhoog zou buigen. Maar hij weet zelf ook wel dat iets dergelijks niet gaat gebeuren. En hij geeft ook proactief aan dat de mogelijkheden van Feyenoord veel beperkter zijn dan die van Ajax en PSV. Dat zou op zich niet verwijtbaar zijn, mits hem niet veel onrendabele aankopen konden worden aangewreven. En een schrijnend gebrek aan daadkracht in meerdere opzichten.

Hij kan zijn handen echter niet gelijk Pontius Pilatus in onschuld wassen, ook al nadert Goede Vrijdag weer met rasse schreden. Hij doet er net als destijds bij Ajax verstandig aan de eer aan zichzelf te houden nu het nog kan. De geest is uit de fles, de doos van Pandora voor hem geopend en het naderend onheil lijkt voor hem niet meer te keren. Het worden woelige tijden in De Kuip, nu na dit voetbalweekend ook de derde plaats uiterst wankel is geworden. Die hangt nu echt aan een zijden draadje en berust nog slechts op het meerdere aantal goals vóór bij een verder gelijk doelsaldo. Nog acht wedstrijden te gaan, Parijs is nog ver en de Goalsingel voorlopig weer helemaal uit zicht en onbereikbaar. Tel uit je winst maar Martin vooral zijn knopen.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

bankroet column kuip gobbel landstitel legioen modaal scorende aangewreven acceptatiegrenzen almaar amrabat annex armetierige armslag bankrekening beginfase beider benijden beperkter berust bezieling bijgeschreven bijschrijven bijtekenen broodmagere bruuskeren buffers buigen conto controversieel daadkracht dieptepunten dikwijls doos draadje eer eigentijdse ellenlange emmen enkelvoudige episode eredivisie ergerlijke evenzeer expireren exploitatieopzet faliekante fer financiering fles fox functionaris geest gekwelde genereren gepositioneerde gerefereerd gesleept gezakte goalsingel groen guidetti hockeystickgrafiek hoogtepunten houdbaarheidsdatum ijltempo inziet jaarsalaris jantjes kaderlid knopen koe laken lede liefdewerk loodrecht maatstaven magere mann medespeler menigeen michael mijnheer miljoenenverlies naderend nagedaan neen neergang nota obligaat onbezoldigd onheil onrendabele onschuld ontwend opmerkelijk opoffert oprotten opwachting paard pandora parijs parlementair pelle periodiek pilatus pluchekleefstof polsstok pontius portfolio pover prestatiecurve proactief project rasse redelijkheid renderende riant riemen risicoloos robuuste roemruchte ruiter scandeerde scepter schofferen schreden schrijnend schuldenvrij sic slof smetteloos sofyan spelerscollectief spelersruil spreekwoord taalgebruik taks tenen thans time toenemende topscorer toucheert transferbedragen transferdrama transfermiljoenen trefzekere tricolores trofeeen twente uitgedrukt uitkafferen ulrich vakbond verbaal verbergen verdampten verdiensten verlegt verloederd verstreken verwijtbaar verzoet voetbalprimeur voetbalweekend voordelig vrijstaande waarheden wankel wanprestatie wassen weerstaan wijnaldum woelige zeerste zijden zitvlak zwaktebod

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Amrabat is voor een prikkie weggegaan en hij is nog steeds maar 22 jaar. Ik ga niet beweren dat hij het goed gedaan heeft bij ons, maar iets meer geduld was op zijn plaats geweest. Ik blijf het een van de betere aankopen vinden.

Dure huurspelers als Clasie en Martina dat is gewoon weggegooid geld, dure aankopen als Larsson, Haps, St. Juste zijn simpelweg de transfersom niet waard.
Laten we zeggen dat de eerste twee samen zo'n 1,5 miljoen verdienen, ze gaan nu hopelijk aan het eind van het seizoen weg en we zijn er niks mee opgeschoten.
De transfersommen bij elkaar opgeteld van de laatste 3 is voorzichtig geschat zo'n 14 miljoen euro, dat is dus 10 miljoen voor voor de verdediging.

Je gaat mij niet wijs maken, dat er met een goede scouting betere spelers te halen waren. Je had kunnen cashen voor St.Juste en kunnen investeren in jonge talenten en een vervanger voor St.Juste. Er had een pendelbusje gekocht kunnen worden voor talenten die nog thuis wonen in de provincie. Nee joh dat doen wij bij Feyenoord niet, dat kost teveel geld en dus raak je talenten kwijt.

Willem heeft gewoon gelijk, er moet wat gebeuren!
+2/-0

5 jaar geleden
Van Geel M O E T nu doorpakken, want weg gaat hij niet dus:

- Botteghin, Jan Arie en Sven proberen te slijten. Zij kunnen niet (modern) verdedigen en vallen keer op keer door de mand.
- St. Juste (alsnog) verkopen is een man-van-glas
- Clasie terug en niet huren
- Tonny, Berghuis en Nicolai verkopen
+1/-0

5 jaar geleden
Conclusie van dit feitenrelaas is dat er iets moet gebeuren bij ons geliefde Feyenoord.

Martin van Geel is niet te handhaven, te lang falen mag niet beloond worden met de functie TD met bijhorend salaris.
In het “ normale” bedrijfsleven worden wanprestaties bestraft met ontslag, al dan niet in onderling overleg zoals men dat dan mooi noemt.
Van Geel zou er wijs aan doen zijn conclusies te trekken en zelf op te stappen, er komt namelijk een moment dat een gedwongen ontslag onvermijdelijk is.

Voor de rest heeft Feyenoord momenteel een zeer matige selectie met Gio als trainer die de mannen niet meer tot grotere hoogten kan leiden.
Komende 8 resterende wedstrijden wordt afzien met wellicht niet eens de troostprijs, 3e plaats, als resultaat.
Directie en RvC kom in actie a.u.b.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Men heeft van Geel al veel te lang in het zadel gehouden. Je zag al jaren dat het beleid van van Geel hier op uit draaide en niemand greep in. Ook de rvc leden die daar voor verantwoordelijk zijn moeten weg.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is simpel zeker vergeleken met een hele goede periode, maar vergeet de goede recente contracten met jeugdspelers niet, is het nu dramatisch en staat hij zwaar onder druk extern. Dan moet het gewoon klaar zijn, opvolging lastig misschien max huiberts of ted van leeuwen. Een TD bij ons moet elk jaar ALTIJD voor 10 a 20 verkopen. Dat doel heeft hij niet gehaald en had hij met st juste makkelijk alsnog kunnen halen (of nico maar die kon ik wel volgen zie goals en ook nog veel assists 1e seizoen). Zelfs bij 8 voor st juste had hij de 10 gehaald voor dit lopende seizoen. Willem jij wil 8 basisspelers verkopen en dan tegen een nieuwe TD zeggen succes? Dat is wel een hele zware klus incl de verkoop zelf en dan 8 vervangers (of minder en jeugd erin). Het verkoopdoel van minimaal 10 moet er zijn vind ik en dus moet hij weg. Aan de andere kant voor dit seizoen vond bijna iedereen de aankopen redelijk tot goed en als gio en het team nu gewoon goed spelen en makkelijk 3e waren geworden en de bekerfinale hadden gehaald dan was de kritiek veel en veel minder. Maar de doorslag geeft het slechte pyramideplan. Lijkt leuk maandagavond met meer cachet en tv uitzendingen maar dat is GEEN goede etalage voor spelers en ze krijgen dan NIET de goede kkd weerstand dus een keer vernieuwen qua TD en niet dezelfde plaat MvG blijven draaien.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Kuytebijter, vind dat je het prima verwoord. Maar mijns inzien ging het eerder mis met talenten. Je had de toppers moeten houden chong, zirkzee, lang. Dat is van geel niet gelukt en dan raar opkijken dat feyenoord geen grote talenten heeft. Chong ging weg omdat we geen jong feyenoord in de voetbal piramide hadden. En waarom we hen niet binden voor die 2 mil van sinesterra is mij een raadsel. Ze leveren je later veel meer op en zijn eigen kweek dus wellicht heb je later bij een terugkeer a la van Persie weer wat aan. Niet meedoen aan de voetbal piramide met jong feyenoord blijft een olie domme zet. Als je schuurman hoorde hoe triest het ging bij jong feyenoord is het nog een wonder dat talent blijft bij feyenoord.

Persoonlijk vond ik dat je en een samenwerking moet hebben met en fc Dordrecht voor de oudere spelers en een jong feyenoord in de vetbal piramide voor onder 23 talenten.

Ik vind ook dat de selectie rigoureus moet worden verbouwt. Afscheid nemen van ouder speles en speles die je niet helpen naar een top niveau.

Botteghin, van Beek, sinisterra, larsson, toornstra, van der heijden moet je nog zien te verkopen tegen minimaal aankoop prijzen.

Haps, tapia, mogen ook weg tegen aankoop prijzen maar mogen ook blijven om zich in de kijker te spelen of gebrek aan goeie vervanging.

Jorgensen, st. Juste mogen ook weg voor grote bedragen.

En van persie gaat helaas weg.
Vilhena wil mss ook weg.

Ik denk niet dat je haps en jorgensen kan verkopen voor de gewenste prijs dus hou die nog een jaar.
Tapia is mss door stam meer uit te halen.
Als martina teveel kost hem niet meer huren.

Ik zou cashen en 1 tussenjaar de boel opbouwen en transfervrije en huur spelers halen die uit contracten lopen.
Huur: fosu-mensah/janmaat, pieters, clasie
Transfer vrij: donk, drenthe, afellay, maher, fer, narsingh, boussoufa, assaidi, chery, kishna.

Voor de laatste 2 chong, kuwas (heeft een 1 jarige optie maar geen idee of heracles die optie kan of wil ligten doen ze dat niet hem transfer vrij halen voor kishna of chery) adekanye of lang gratis proberen binnen te hengelen maar geef feyenoord weinig kans.

Verhuur of naar fc dordrecht: vente, nieuwkoop, verdonk, wherman, el hankouri, toure.

Krijg je dit team:
Doel: vermeer, bijlow
Rb: janmaat/fosu-mensah, geertruida (wildschut zie ik als prima mogelijke rechts back ook transfervrij maar nu een buitenspeler)
Rcv: donk, tapia
Lcv: pieters, burger
Lb: haps, drenthe, malacia
Rm: afellay, maher, kokcu
Cdm: fer, clasie
Lm: berghuis, ayoub
Rva: boussoufa, narsingh
Spits: jorgensen, assaidi
Lva: chery, kishna (of de andere mogelijkheden die ik aan gaf)

Redelijk team. Zeker gelijkwaardig aan het huidige team qua kwaliteit en kost niks aan transfersommen. Je spaart geld uit en bouwt het seizoen er na naar een beter team en neemt afscheid of verkoopt de spelers die niet het gewenste niveau hebben.

Veel spelers kunnen ook op andere posities uit de voeten. Orden spelers nu vooral op positie en links of rechts poot.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Wat moet Feyenoord met al deze flutspelers? Daar schieten we helemaal niks mee op.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat die flut spelers zoals jij ze noemt soms meevallen en je weer door kan verkopen of je verrassen en het gewenste niveau hebben. Zie voorbeelden janmaat, van der heijden en ayoub die behoorlijk bruikbaar zijn gebleken als transfer vrije spelers. Mijns inziens zijn het juist spelers die hebben bewezen in de top van de nederlandse competitie mee te kunnen.

Je kan niet opeens van zero een hero worden in 1 seizoen. Je moet bouwen stapje voor stapje seizoen na seizoen.

op deze manier creëer je vermogen door de verkoop van spelers waar je toch nooit verder mee komt. Trek je transfervrije spelers aan en kijk je of ze het gewenste niveau aankunnen. Daarna moet je ieder jaar door selecteren en overbodige spelers verkopen.

Vergelijk mijn voorbeeld selectie met de huidige selectie dan zie je dat die minimaal gelijkwaardig is terwijl je er 0 euro aan uit geeft en toch voor miljoenen verkoopt. Zo creëer je weer vermogen om echt een topper te kopen ter versterking als die kans zich voor doet.

En kan je met deze kwaliteit op het veld toch nog mee draaien in de competitie om europees voetbal te halen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Heb je ook rekening gehouden, dat deze spelers ook tekengeld en bijbehorend salaris dienen te ontvangen. Plus het feit dat de meeste van de door jouw gekozen spelers helemaal niks toevoegen aan Feyenoord en dat ze een blok aan het been worden?
Je kunt ze nergens slijten en van het salaris dat ze bij Feyenoord krijgen blijven ze ook lekker op de bank zitten.

Spelers die overal mislukt zijn en de meeste zijn ook nog een lastige ventjes. Laat deze gasten maar lekker ergens anders hun pensioen bij elkaar schrapen.

Als je persee een tussenjaar wilt, dan moet je het met jeugdspelers, huurspelers en 1 of 2 gerichte aankopen doen. Scheelt je gelijk weer een hoop geld ;)
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Salarissen vind ik prima als ze in het salaris huis passen omdat je ook mee moet doen voor eurpees voetbal en hoog wil eindigen in de competitie. Een lege kuip door matige prestaties kost je namelijk ook geld. Ik denk creatiever ik ga niet voor tekengeld en bonussen ik geef de transfervrije spelers deze deal 1derde van hun transfer in de toekomst gaat naar de speler zelf. Meestal gaat van het transfer bedrag 1 derde op aan kosten dus heeft de club ook 1derde winst. Dat zorgt er voor dat je spelers actief blijven en zich in de kijker willen spelen en progressie willen maken en dat ze verkocht willen worden want daar worden ze zelf ook beter van. Zo vormen ze geen blok aan je been.

Enkel Donk, drenthe, afellay en boussoufa zijn redelijk op leeftijd. Dus geef je korte contracten met eenzeidige opties. Zo krijgen ze niet eens de tijd lang pensioen te trekken.

Ik verwacht dat een paar van mijn genoemde spelers je gaan verrassen en beter zijn dan je denkt.

Ik vind lastige ventjes niet erg die hebben tenminste een mening en stam kan daar vast mee omgaan met zijn verschijning lijkt het me niet verstandig als je het daar te bond maakt.

Huur spelers kosten ook geld en zijn na een seizoen weer weg. Gerichte aankopen hebben we het geld niet voor. En jeugd in het diepe gooien gaat je punten kosten. Kan je het jaar met coach Mario nog herinneren... Toen eindigde de club bedroevend laag.

Ik ben bang dat jouw manier de club juist meer geld gaat kosten... Europees voetbal missen kost namelijk geld. Aankopen kosten geld zonder de garantie dat het echt versterkingen zijn. huur spelers kosten geld aan salaris en de plek die ze in je team innemen waar een eigen speler ontwikkeling door kon maken of zich in de kijker kon spelen. Daarom ga ik enkel voor huur spelers die uit hun contract lopen in de hoop dat ze blijven. En door jeugd in te zetten heb je de kans dat je niet met de top mee kan in de competitie. Dat kost ook geld. Matige prestaties door jeugd zorgt voor een legere kuip. Dat kost je ook weer geld. Wat je ook van mijn suggesties vind ze zijn van beter niveau dan het huidige niveau van jeugd bij Feyenoord.

Mocht je geld verdienen met verkopen aub enkel investeren in top talenten. Bijv. van Drongelen of hoogma en stengs.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Donk en Bousouffa zijn niet beter wat we nu hebben lopen. Drenthe alsjeblieft niet, laat maar rappen..
Affelay is chronisch geblesseerd, dus valt per definitie af. Fer zou wel een versterking kunnen zijn.
De rest is gewoon niet goed genoeg en gaan ook niet beter worden.

Gokken doe je maar in het casino.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Dus donk en boussoufa zijn al een verbetering want kan je sinisterra, larsson en botteghin en van beek verkopen.

Drenthe wil echt geen flater slaan bij zijn club als sparta hem kan betalen zal hij niet te duur zijn qua salaris. En faalt hij wel dan heb je malacia achter de hand.

Afellay kan je een punt hebben gewoon goed medisch keuren voor je hem een contract geeft en is het niks heb je kokcu.

Wat de rest beterft je moet redelijk niveau spelers hebben als reserve.
Fosu-mensah, pieters deden het prima in de premier league en assaidi is een prima speler. Dat zijn zeker ook versterkingen. De andere verrassen je wellicht. Zo niet ben je er niet veel loon aan kwijt.

Onze jeugd is te zwak om meteen mee te draaien op niveau en we hebben geen geld voor versterkingen. Mijn transfervrije spelers zijn minimaal nederlandse subtop dus kan je er europees voetbal mee halen én mee blijven draaien voor het kampioenschap.

Waar denk je dat je naar zit te kijken?
Er word bij voetbalclubs alleen maar gegokt...
Je gokt op aankopen van spelers. Je gokt op verkopen van spelers. Je gokt op jeugd spelers in je opleiding hopende dat ze je team beter maken.
Je gokt op coaches die je aan stelt.
Etc. etc.

Je probeert enkel zoveel mogelijk risico's af te dekken. Enkel met jeugd door gaan is op dit moment zonder een jong feyenoord in de voetbal piramide een veel te groot risico. Nogmaals een te zwak team kost je geld. Een lage stand kost je geld aan tv rechten en winst bonussen en europees voetbal. Minder animo door slechtere prestaties in de kuip kost je ook geld.
+1/-0

5 jaar geleden
Veel aanmerkingen maar op nr 1 staat Clasie. Een dure middenvelder huren terwijl je er net een paar (betere?)voor veel geld gekocht hebt die je daarna op de bank laat zitten is volgens mij pure kapitaalvernietiging.
+3/-0

5 jaar geleden
Er zijn momenteel maar pakweg drie of nauwelijks vier spelers op het totaal die volgens mij door kunnen : Berghuis, van Persie, De Vilhena, Ayoub. Daarnaast heb je nog een paar spelers die doodgewoon verpest worden onder het mis-coachen van Gio van Bronckhorst : Toornstra,Kökçü, Sinesterra. Gio van Bronckhorst lijdt aan een soort faalangst. Hij coached niet, hij kijkt het maar aan. Martin van Geel doet nagenoeg hetzelfde, het is maar aanzien en aanzien, alsof er een wonder valt te gebeuren.
Clasie, Martina, Larsson, St.Juste, Haps : Onbegrijpelijke aanwervingen.
+2/-1

5 jaar geleden
Deze man word echt niet meer serieus genomen bij het legioen.
Net als zijn vriendje Jan de Jong ( Loeki de Leeuw ) algemeen directeur van Feyenoord.

Deze TD heeft bewezen niet capabel te zijn om een topclub te leiden.
Bij Ajax is hij gefaald en nu ook bij Feyenoord.
Natuurlijk , hij heeft Feyenoord weer uit de goot getrokken toen de club richting riool dreef , maar deze TD heeft ook Feyenoord weer naar diezelfde goot gebracht op sportief en zelfs financieel vlak.
En dat pikken we niet.
Hij heeft het DNA en het hart van Feyenoord laten verpieteren ( de Jeugdopleiding en heeft het allerbelangrijkste ( de voetbalpiramide ) genegeerd.
Nu probeerd hij zieltjes te vinden voor een volstrekt belachelijk idee om een nieuwe beloftencompetitie op te zetten voor clubs die blij zijn dat ze in de KKD spelen , dus dat gaat niet gebeuren .
Het is eigenlijk je nieuwe auto inleveren voor een oude bij Van Geel .
Zo probeerd hij zijn zoveelste misstap te verbloemen.
Natuurlijk weet hij dat zijn tijd is afgelopen bij Feyenoord.
Alleen hij zal pas gaan bij een dikke portomonee als afkoopsom.
Dan heb je dus geen Feyenoord hart en zit je dus duidelijk wel voor jezelf bij deze club.

Hij is een misbaksel van jewelste en is uitgekotst door het legioen.
Wanneer ziet de RVC het licht.
+1/-0

5 jaar geleden
Wat een onzin allemaal.
Totdat de hetze/gedoe rondom gio begon ging het best prima gezien onze mogelijkheden tov ajax en psv.
We stonden gewoon vlakbij .
Daarna is het nooit meer rustig geweest en heeft gio besloten te stoppen .
Bij b v marwijk en rutten hebben we gezien wat dat vaak met een club doet .
Het kan zo maar zijn dat straks met stam en misschien een paar nieuwe spelers het weer gaat draaien .
Een team smeden dan komen de kwaliteiten vanzelf weer boven drijven .
Want de wedstrijden tegen psv en ajax thuis hebben dat bewezen.
Het is echt jammer dat veel mensen zich laten leiden door de media die er van smult..
Kritiek prima maar het gezeik gaat veelste ver
Zeker nu op de forums waar iedereen denkt alles van het td schap te beheersen .
Gio is al weggepest v geel de volgende is het motto.
Ik schaam me !
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is geen onzin. Het zijn een op 1 stapeling van fouten en daar niet van leren. Dus word het tijd voor wat anders.

Als je vond dat het prima ging heb je geen oog gehad voor de continuiteit van de club. Het ging goed door de extra kwaliteiten van kuyt, elia. Beide bleven niet langer dan 2 seizoenen en leverde salaris in om hier te spelen. Daarna zagen we de oude van geel weer middelmaat halen voor veel geld en niet mee kunnen met de top.

Het team heeft kwaliteiten maar is totaal in disbalans en heeft ook veel manco's en niet genoeg creativiteit en het veld spel is al seizoenen bar slecht.
Tegen topploegen spelen we prima doordat feyenoord er ruime krijgt en dan van persie en berghuis kan berijken.

Gio faalde om het team goed te laten voetballen.
Van geel faalt al jaren als td. Moet geholpen worden door terugkerende oud feyenoorders en spelers met een feyenoord hart om te komen tot prijzen. En leunend op de eigen jeugd opleiding voor verkopen.

Tijd dat van geel gaat. In deze jaren moest hij stap voor stap feyenoord beter maken. Door de salaris plafons van psv en 020 kon je dichter bij komen en had je altijd mee moeten doen om de prijzen. Dat is nauwelijks gelukt. Nu 020 het salaris plafont heeft vaarwel gezegt kan je het vergeten snel qua kwaliteit bij 020 in de buurt te komen.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Als je jouw hoort lullen kun je met emmen de cl winnen.
Man ga eens realistisch doen.
Verder ga eens eerst lezen wat er staat
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
En zet jij je roze bril over van geel eens af.

Als je jouw hoort lullen overwint club liefde, blind vertrouwen en het maar rustig houden alles.

Oprecht onzin.
Jij vind dat het met wat spelers weer kan draaien? Dan moet de trainer capabel genoeg zijn om het aan de gang te krijgen en de td capabel zijn die goeie spelers aan te trekken.

De feiten in de link in de collum zeggen voldoende. De juiste spelers aantrekken is van geel zelde gelukt.

Hou onder he het mom van zogenaamde clubliefde niet de hand boven het hoofd bij mensen die falen bij de club. Dat je bij feyenoord werkt en dus onderdeel bent van de club moet nooit als excuus worden gezien om iemand te beschermen. Dat je onderdeel bent van deze club geeft je niet het recht te falen. Het is een voorrecht er een onderdeel van te zijn dus moet je kritisch kijken naar hun functioneren om de club verder te helpen.

Ik gaf seizoenen geleden al aan dat dit onder van geel weer ging gebeuren. Dat weet je maar al te goed. Mijn "gelul" zoals jij het stelt bleek dus realistischer dan jouw bijdrage.

Nogmaals gio faalde om positie spel in feyenoord 1 te krijgen.
Van geel faalde jaren om aantoonbare redenen en mensen als jij bagataliseren dat en dekken het toe met de mantel der liefde om ze te laten zitten.

Dat doet de club pas pijn als inapte mensen te lang op hun positie blijven en de mooie club kapot maken.

Leer jij maar begrijpen wat er staat en betere conclusies trekken uit feiten geleverd door werkzaamheden coach en td. Dan lul (praat) je mss minder onzin.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nee met jouw ideetjes gaan we veel sneller ten onder, 10 spelers willen halen en ze dan nog 1/3 van de toekomstige transfersom beloven :D Ga toch weg met al die c-garnituur spelers!
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt tijd voor een grote schoonmaak en spelers die op leeftijd raken of het niveau niet hebben verkopen nu je er nog geld voor kan krijgen.

Na het halen van de 10 nieuwe transfervrije spelers beoordeel je een seizoen wie het niveau aan kan. Die niet mee kan of niet goed genoeg is verkoop je.
Daarna selecteer je ieder seizoen op dezelfde manier door en haal je weer transfervrije spelers binnen op dezelfde manier. Op ten duur word je team dan enkel sterker op iedere positie. En heb je geld voor gerichte aankopen en kan je jeugd na een verhuur periode klaar stomen om op niveau terug te keren bij feyenoord.

En zeker lijkt me een prima idee om het toekomstige transfer bedrag met een gehaalde transfer vrije speler te delen. 1/3 toekomstige transfer bedrag aan de speler 1/3 voor de kosten en 1/3 aan de club. Omdat je dan samen investeert in elkaar en als de speler dan presteert heb je er samen (club en speler) profeit van en betaal je pas achteraf een bedrag door de deling van de transfer som en koop je niet vooraf een kat in de zak met bonussen of teken geld. Op de bank blijven ze dan ook niet hun contract uitdienen maar zetten hun makelaar aan het werk voor een goeie koper want daar verdienen ze dan zelf aan.

Met Elia was een beetje zo'n zelfde afspraak.

Jij zei zelf gokken doe je maar in een casino toch? Vind jij het geen gokken als je een speler voor veel geld koopt zonder garantie dat hij zal presteren? Dat is de huidige praktijk van een td.

We hebben nu c garnituur spelers waar we miljoenen voor betaalde. Dat is pas dramatisch beleid.

Als je geen geld hebt moet je het wel proberen met transfervrije spelers met een krasje of waar je over twijfelt. Beggars can't be choosers. Ze zijn namelijk nog altijd van beter niveau dan je jeugd. Want je wil toch mee blijven draaien in de top van de competitie toch? Met enkel deze feyenoord jeugd gaat dat niet lukken.

Je lacht maar ondebouwt niet waarom jouw idee van door gaan met jeugd en je weinige geld besteden aan gerichte aankopen en spelers huren beter zou zijn dan mijn voorstel. Je bent het enkel niet met me eens en wint het niet op argumenten.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Je lult heel veel(veel lappen tekst) maar zegt niks .
Het zijn alleen maar aannames en je eigen negatief gevoel en frustratie wat je roept .
Gevoerd door de media .
Ik zeg nergens dat het geweldig gaat en dat er geen werk aan de winkel is.
Maar dat gezeik wat er nu mede dankzij figuren zoals jij rond zingt is zo overdreven .
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn geen aannames. Zijn conclusies getrokken uit feiten.
Leer het verschil kennen!
Sommige mensen (zoals jij) willen of kunnen de realiteit niet onder ogen zien.
Jij zegt nu gelukkig weinig maar in mijn ogen nog teveel met je uitspraken die het vergif zijn voor de club om echt een top ploeg te kunnen worden. Uitspraken als het valt wel mee het is de schuld van de media. Altijd maar met een vingertje wijzen naar een ander. Zorgen er voor dat er niks veranderd en je altijd achterop blijft. Wil je dat soms? Het lijkt er namelijk wel op. Want dit regime houd dat in stand. En met jouw uitspraken steun je een falend beleid. Je moet kritisch naar jezelf durven kijken. En dat doet men totaal niet. Of men is niet capabel en ziet niet of doet niet wat beter moet.
Mensen in de media zijn vaak ook feyenoord liefhebbers met een hart voor de club die kijk hebben op voetbal zoals willem van hanegem. Mss moet je juist eens naar die personen luisteren en hun bedenkingen ter harte nemen in plaats zoals van geel doet regeren vanuit zijn ivoren toren en steeds dezelfde fouten maken die de club schaden.
Er is zeker werk aan de winkel maar van Geel heeft duidelijk met feiten en handelingen laten zien die job niet aan te kunnen. Tijd voor een ander.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment