Feyenoord in eigen huis onderuit na wanvertoning tegen Willem II

16 maart 2019 21:38

Feyenoord in eigen huis onderuit na wanvertoning tegen Willem II; image source: Pro Shots

Feyenoord is zaterdagavond tegen een nieuwe blamage angelopen. In eigen huis werd namelijk met 2-3 verloren van Willem II. Via Orkun Kökcü en Eric Botteghin kwam de ploeg tot twee maal op voorsprong, maar door defensieve blunders werd dat verspeeld en hield Feyenoord zelfs geen punt over aan het duel.

Vanaf het begin was het vrij chaotisch. Beide ploegen drongen aan, waardoor er voor beide ploegen ook voldoende ruimte lag om aan te vallen. Via Orkun Kökcü was Feyenoord al snel dicht bij de voorsprong, maar het schot van de jonge middenvelder ging net naast. Willem II kon even later alleen op Kenneth Vermeer na een fout van Jan-Arie van der Heijden, maar de doelman redde uitstekend.

Nadat Robin van Persie ook dicht bij een treffer was nadat hij spectaculair uit de draai net over het doel schoot, was het een paar minuten later alsnog raak. Een hoekschop van Willem II werd weggewerkt waarna Steven Berghuis de counter opzette. De aanvaller kreeg de bal terug van Sam Larsson en zorgde vervolgens met een schitterende stift voor de voorsprong van Feyenoord.

Lang kon Feyenoord echter niet genieten van die voorsprong. Een paar minuten na de treffer kregen de Tilburgers opnieuw een corner. Dit keer kreeg Eric Botteghin de bal niet weggewerkt, waardoor Heerkens hard kon binnen schieten. Weer een paar minuten later leek Feyenoord opnieuw op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Tonny Vilhena werd vanwege buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust werd Feyenoord nog gevaarlijk via kopballen van Van Persie en Botteghin, maar met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen richting de kleedkamers.

Ook na rust golfde het spel op en neer. Tien minuten in de tweede helft kreeg Feyenoord opnieuw een hoekschop en dit keer ging een kopbal van Botteghin wel in het doel, waardoor de nieuwe voorsprong een feit was. Ook nu was het snel weer gelijk. Lewis kon na een uur spelen het strafschopgebied inlopen zonder aangepakt te worden en kon vervolgens de bal eenvoudig in de verre hoek schieten, die door Vermeer helemaal open gelaten werd.

Nog geen tien minuten later maakte de defensie van Feyenoord opnieuw een belabberde indruk. Isak kreeg aan de zijlijn de bal en kon eenvoudig langs vier Feyenoorders lopen. De Zweed schoot vervolgens de bal langs Vermeer, waardoor de Tilburgers op voorsprong kwamen. De onvrede vanuit het publiek nam steeds verder toe. Fluitconcerten en spreekkoren aan het adres van technisch directeur Martin van Geel werden steeds massaler.

Voor Giovanni van Bronckhorst was de maat vol. Hij greep in door een kwartier voor tijd Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra in de ploeg te brengen. Feyenoord probeerde ten aanval te trekken, maar het was Willem II dat al snel de wedstrijd leek te beslissen door de vierde treffer binnen te schieten. Tot opluchting van iedereen in De Kuip werd de treffer vanwege buitenspel echter afgekeurd.

Vier minuten voor tijd leek Feyenoord dan toch op gelijke hoogte te komen toen Jørgensen de bal in het doel kopte na een vrije trap. Terwijl iedereen klaar tond voor de aftrap, kwam de VAR in actie. Heel licht en minimaal vasthouden van de Deense spits werd bestraft, waardoor de treffer werd afgekeurd. In de allerlaatste seconde kreeg Feyenoord nog een grote kans, maar een schot van Van Persie ging net naast het doel. Scheidsrechter Pol van Boekel floot direct na dat schot af, waardoor de nederlaag een feit was. Een groot deel van het publiek maakte dat echter niet mee, omdat de weg naar de uitgang al lang en breed was opgezocht.