Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin van Geel: 'Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan'

16 maart 2019 08:22 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Martin van Geel: "Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan"; image source: Pro Shots

Technisch directeur Martin van Geel legt in gesprek met De Telegraaf uit waarom de keuze op Jaap Stam is gevallen. Van Geel werkt bij de benoeming van een trainer al jaren met dertien criteria waar een trainer aan moet voldoen. Stam voldoet daar aan elf van. "Idealiter vind je iemand die aan alle dertien voldoet, maar dat is natuurlijk niet de praktijk", aldus Van Geel.

Volgens Van Geel kan er wel een punt worden gemaakt van de ervaring van Stam. "Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt, omdat tijdens de gesprekken het gevoel kwam dat hij het kon. Ik zag zijn ontwikkelingsmogelijkheden als coach", zegt hij daarover. "Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan. Hij heeft een EK en een WK in zijn zak, en met de top van de wereld gewerkt. Met hele grote coaches als Sir Alex Ferguson en Carlo Ancelotti. En hij heeft, na twee jaar Jong Ajax coachen, ook Reading bijna naar de Premier League gebracht."

Voor Stam is het ook zaak dat hij de onmogelijkheden van de club erkent. "Hij moet een korte lijn met Stanley Brard, hoofd van de jeugdopleiding, hebben. Daar moet een trainer van Feyenoord zich aan conformeren. Dat heeft Ronald Koeman vóór Giovanni ook gedaan", zegt hij daarover. "Wat de onmogelijkheden zijn? Je moet hier normaal zaken doen, Jaap weet dat hij na twee verloren wedstrijden hier niet hoeft te komen voor een nieuwe rechtsback of een nieuwe linksbuiten. Tegelijkertijd moet hij weten dat hij ook na twee of drie nederlagen onze steun blijft houden."

Van Geel had een shortlist van drie man, waarop ook Louis van Gaal stond. De oud-bondscoach zei echter weer nee. "Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord. Hij stond er voor open om Feyenoord te doen in het jaar dat hij naar AZ kon", aldus Van Geel. "Maar toen werd hij niet door Feyenoord gevraagd en zat ik daar niet. Ik was technisch directeur bij AZ en haalde hem toen naar Alkmaar."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Wat een verhaal joh, zeg gewoon dat toen Advocaat nee zei je het gewoon niet meer wist. Jij bent niet eens zelf met Stam aangekomen, daar kwamen de Vrienden van Feyenoord mee..

Laatste nieuws