Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin van Geel: 'Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt'

16 maart 2019 08:15 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Martin van Geel: "Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is technisch directeur Martin van Geel duidelijk. Ook volgend seizoen zit hij nog bij Feyenoord. "Ik voel me sterk verbonden met dit team en met deze club. En ik kijk uit naar de samenwerking met Jaap", aldus Van Geel. "Ik reken erop dat die net zo goed wordt als met de andere coaches voor hem hier."

Van Geel gaat verder: "Ik ben 24 jaar technisch directeur en ik zie de uitdaging nog steeds, vooral voor Feyenoord. Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt. Want beter wordt het niet met de mogelijkheden die je bij Feyenoord hebt. Maar zo zit ik niet in elkaar."

Volgens de technisch directeur moet iedereen beseffen waar Feyenoord precies staat. "Waar komt de club vandaan en wat is er nu werkelijk mogelijk?", zo geeft hij aan. "Het salarisbudget is per seizoen één miljoen euro omhoog gegaan, maar blijft nu twee jaar hangen op 18 miljoen. Het is dit jaar opnieuw bevroren. Tegelijkertijd stijgen de totale lasten van de club. Dus het wordt alleen maar uitdagender."

Van Geel kijkt echter ook in de spiegel dit seizoen. "Natuurlijk is dit een teleurstellend seizoen. We staan derde, maar dat had minimaal een stevigere derde plek moeten zijn. We begonnen goed, wonnen de Cruijff Schaal, maar de uitschakeling door Trencin in Europa was dramatisch. Die negatieve sfeer van toen is heel lang blijven hangen", zegt hij daarover. "We spelen zeer wisselvallig, thuis goed, uit niet. Ik zoek geen excuses, maar vind het jammer dat we door allerlei blessures nooit met de ideale elf hebben gespeeld. Kritiek op deze club mag, daar kunnen we goed tegen, maar het moet wel binnen proporties blijven."

De technisch directeur wordt intern wel zwaar gesteund. "De werkomstandigheden moet je aanvoelen. Ik snap dat voor de buitenwereld het scorebord leidend is. Maar bij Feyenoord is het echt teamwork. Ik heb bij bijna al mijn vorige clubs wel steun gevoeld, maar bij Feyenoord is de steun enorm", aldus Van Geel. "Het is ook een warme club, waar mensen willen zijn en waar ze zich thuis voelen. Dat geldt ook voor spelers. Kijk naar Robin van Persie die terugkomt, naar Dirk Kuyt die hier weer kwam spelen. Ze willen hier afsluiten. Daar ben ik trots op."




Tags

aanvoelen bevroren kuyt persie proporties salarisbudget stevigere teamwork telegraaf terugkomt trencin uitdagender werkomstandigheden wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
“Martin van Geel: 'Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt'”

Zou beter geweest zijn maar kan nog steeds hoor????
+1/-1

5 jaar geleden
Hij zoekt geen excuses, maar hij geeft ze wel even :D

Nou Martin de kritiek is er omdat je toen je wel geld tot je beschikking had er niet de juiste spelers zijn gekocht. Er had al veel eerder ingespeeld moeten worden op de jeugd. Als je weinig goede talenten hebt lopen, dan koop je ze maar. Nee je kocht liever voor 20 miljoen eredivisiespelers, die nu niet voldoen.

De kritiek is ook dat je geen lange termijn visie hebt en tja die voetbalpiramide he...

De supporters moeten nu beseffen waar Feyenoord nu precies staat, dat is nu het probleem lullo! De gemiddelde supporter heeft namelijk geen idee. Net zoals je nu aangeeft dat de totale lasten van de club stijgen. Huh? Wat!? Leg es uit man!

Dat Kuyt en van Persie terug zijn gekomen, dat is toch geen verdienste van jou? Bovendien als je zo goed tegen kritiek kunt, doe het dan eens in een andere medium ipv die kritiekloze Telegraaf.

Iedereen weet heus wel dat je ook vele goede dingen voor de club hebt gedaan, maar dat mag toch ook wel? Je zit er nu al acht jaar!
Er is gewoon een tijd van komen en een tijd van gaan. Per direct s.v.p.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Nou net weer 1,5 uur naar het geploeter van Feyenoord zitten kijken en de conclusie is dat Feyenoord goed ziek is.
Verdedigend een ware aanfluiting, creativiteit 0, aanvallend onmachtig.

Is zeker niet alleen van Geel aan te rekenen, Gio is zeer zeker mede schuldig, waarom bijvoorbeeld postbode Vilhena laten staan als blijkt dat hij werkelijk niets positiefs brengt, zoals vanavond.
Aankoopbeleid en scouting is zwaar ondermaats, dat is een technisch directeur aan te rekenen.
Daarom hoort bij een nodige grote schoonmaak ook de vervanging van een, wel degelijk, falende TD.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Met een normale verdediging had je deze pot gewoon gewonnen hoor! Botje, vd Heijden, Martina, van Beek, Verdonk, Haps allemaal Feyenoord onwaardig.
+1/-0

5 jaar geleden
Joh Martin !

Je zit alleen maar voor jezelf bij deze club!
Kijk maar iedere maand op je loonstrook .

Als je echt van deze club houd en geeft om deze club , dan rot je nu heel snel op samen met je vriendjes.

Opzouten met je gepraat , je daad en je maat J de J.
+2/-0

5 jaar geleden
Voor wie zit ie er dan in vredesnaam nog wel? Hij heeft gewoon gefaald. Dankzij Koeman en van Gaal en de VfF heeft ie een aantal spelers leuk weten te verkopen, maar sinds de zomer van 2014 is onder zijn bewind de jeugdopleiding (tot dan 3x op rij beste van Nederland) in verval geraakt en is er voornamelijk geïnvesteerd in spelers die nauwelijks winst opleveren. Daarbij heeft hij verzuimd eerder in te grijpen op het gedrag van Gio, die geen enkele jeugdspeler serieus laat doorbreken waardoor je als club enorm aan kapitaalvernietiging doet. Nee, hij moet gewoon weg. Niet goed genoeg.
+2/-0

5 jaar geleden
Schrikbarend te zien dat onder deze T.D. de club onder leiding van deze minkukel zo langzamerhand naar de klote gaat!Al 50jaar diehard fan,maar dit leidt nergens toe,wel veel lijden...Kortom,weer geen titel of prijs op korte termijn.Respect voor Gio,en de nalatenschap aan Stam,enorm veel sterkte!!!Gladde aal deze vent,moge de lokale reinigingsdiensten deze zak ook meenemen?Bij voorbaat meer dan dank!
+2/-0

 
5 jaar geleden
Vijftig jaar supporter? Ik ben 47 jaar supporter. Ik kan mij echter heel veel momenten herinneren die veeeel erger waren hoor. Dan hoeven we niet zo ver terug in de tijd, ook voor de jonge kijkers belangrijk. We hebben inmiddels een fatsoenlijk trainingscomplex en aan de faciliteiten van de jeugd wordt ook hard gewerkt. Er komt een nieuw stadion waarmee wij enorme stappen maken. MVG mag eerst deze klus afmaken. Eerst moet de basis op orde zijn zodat Feyenoord de toekomst tegemoet kan gaan.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki