Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kent uitstekende balans in eigen huis tegen Willem II

15 maart 2019 15:23

Voor Feyenoord staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma. De Tilburgers staan op de elfde plek van de Eredivisie, maar ze kunnen nog volop dromen van Europees voetbal komend seizoen. Willem II staat namelijk in de finale van de TOTO KNVB Beker. Mochten ze die finale verliezen, is er ook nog kans om vanuit de competitie Europees voetbal te halen, omdat het maar twee punten van een ticket voor de play-offs af staat.

De wedstrijd van zaterdag zal de 48e keer worden dat in Rotterdam beide ploegen voor de competitie tegenover elkaar staan. Feyenoord kan daarbij teren op een uitstekende balans. 38x wist Feyenoord te winnen, 3x was er geen winnaar en 6x nam Willem II de punten mee naar Tilburg. De grootste overwinning vond plaats in het seizoen 2004/2005. Feyenoord was toen met liefst 7-0 te sterk dankzij onder meer drie treffers van Nicky Hofs. Vorig seizoen wist Feyenoord nog met 5-0 te winnen in De Kuip, terwijl de uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor Renato Tapia zal het duel extra pikant worden. De middenvelder speelt momenteel op huurbasis voor Willem II en zal daarom zaterdag tegenover zijn eigenlijke werkgever staan. Kenneth Vermeer staat komend weekend ook tegenover zijn oude club. In het seizoen 2007/2008 speelde hij op huurbasis in Tilburg. Assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat kwamen als voetballer ook uit voor Willem II.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws