Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord lanceert nieuw plan voor competitie: Alle Jong-teams weer in eigen competitie'

15 maart 2019 08:06 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Feyenoord lanceert nieuw plan voor competitie: Alle Jong-teams weer in eigen competitie"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Feyenoord een compleet nieuw plan heeft gelanceerd om de beloftecompetitie aan te passen. Als het aan technisch directeur Martin van Geel ligt verdwijnen alle Jong-elftallen weer uit de voetbalpiramide. Volgens de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie is er met de regeling van nu sprake van competitievervalsing.

Van Geel wil dat er een competitie komt voor de reserveteams die op maandagavond plaats zal vinden. Naast Feyenoord, Ajax en PSV zou minimaal de hele top-10 van de Eredivisie hier in spelen. Daaronder volgen dan meer divisies voor reserveteams met een promotie-degradatieregeling. Spelers die in het weekend niet in actie komen in het eerste elftal kunnen op deze manier dan toch in actie komen. Daar zou dan een televisieschakelprogramma bij moeten komen zoals dit nu op vrijdagavond ook al gebeurd met de Keuken Kampioen Divisie.

De technisch directeur verwacht dat zo'n competitie vele malen aantrekkelijker zal zijn voor clubs, spelers én publiek. "Jong FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in De Galgenwaard. Geen enkele entourage. Jong Ajax-Jong AZ, waar ik deze week naar keek. Is dat het dan?", aldus Van Geel. "Voor spelers die dicht tegen het eerste elftal aan zitten, moet je maandag als speeldag hebben anders spelen ze nooit. In zo’n competitie is weerstand voor topspelers en topjeugdspelers gegarandeerd."

Mede vanwege de financiën zag Feyenoord af van deelname aan de voetbalpiramide. De club kan het zich niet net zoals Ajax en PSV veroorloven om een grote selectie samen te stellen. "In het kampioensjaar van Feyenoord hadden we 35 voetballers onder contract. Daar zaten onze beste jeugdspelers bij", zo geeft hij aan. "Ajax heeft budget voor 70 tot 80 spelers met een contract. Dat kan niet met het budget van Feyenoord. Ons budget spenderen we liever aan 35 spelers."

Ook viel het Van Geel op toen hij de selecties van de Jong-elftallen van Ajax en PSV bekeek van de afgelopen jaren dat er nauwelijks iemand doorbreekt in het eerste elftal. "Driekwart van die selecties komt in de Eerste, Tweede en Derde Divisie terecht. Je moet opleiden voor het eerste elftal", zegt hij daarover. "Bij Feyenoord komen 14 van de 26 spelers in de huidige selectie voort uit de eigen jeugdopleiding. Dat is meer dan 50 procent van de selectie."
Tags

jong reserveteams voetbalpiramide aantrekkelijker beloftecompetitie competitievervalsing degradatieregeling divisies doorbreekt driekwart eagles entourage eredivisie galgenwaard gelanceerd kampioensjaar malen promotie regeling speeldag spenderen telegraaf televisieschakelprogramma topjeugdspelers utrecht veroorloven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Tja van Geel heeft veel gezichtsverlies geleden dus was zoiets te verwachten
+2/-0

 
5 jaar geleden
Media-offensief van Van Geel. Morgen een groot verhaal in De Telegraaf en zondag aan tafel bij Kees Jansma. Maar de kans is klein dat Jong Ajax, Jong PSV en Jong AZ vrijwillig in het graf gaan liggen dat Van Geel gecreëerd heeft voor
Jong Feyenoord.
+3/-0

5 jaar geleden
Je kan ook gewoon toegeven dat je een grote fout hebt gemaakt en alsnog instappen in de piramide. Bij Ajax, Az en Psv stromen de ene na de andere talenten door dankzij ervaring in de JL.

Talenten zijn miljoenen meer waard dankzij die ervaring waardoor ze sneller meekomen bij het eerste elftal. Zelfs het Nederlandse voetbal profiteert enorm doordat deze spelers dankzij deze ontwikkeling sneller oranjewaardig zijn (oa F de Jong, De Ligt, Rosario, Bergwijn)

Dat gaan zij allemaal opgeven omdat Van Geel te dom is om zijn eigen fout toe te geven.
+4/-0

5 jaar geleden
Volkomen koekoek daar in het Maasgebouw.Geef gewoon toe dat je enorme fouten hebt gemaakt die je club 6 jaar achterop brengt.
En stap dan op!
+4/-0

5 jaar geleden
Helemaal mee eens. Die Jong-teams, waarvoor niets op het spel staat, mee laten doen in de reguliere competitie, is pure competitievervalsing.
+1/-0

5 jaar geleden
Wanneer rotten ze Martin er eens uit? Wat een gek joh.
+3/-1

 
wateringer (geschorst)
5 jaar geleden
Het is toch om je kapot te schamen dit!
+1/-0

5 jaar geleden
|Ik ben het hier helemaal mee eens. De KNVB blijft ook in gebreke. Het is toch de plicht van devoetbal bond om er voor elk team voor te zorgen, dat er een behoorlijke competitie aanwezig is. Kan niet zeggen dat dit ook geldt voor de jong elftallen, die niet in de piramide deelnemen.Daarnaast is het in de KKD een regelrechte competitievervalsing. Het maakt een redelijk verschil of je de jong teams tegenkomt op de vrijdag- of maandagavond.Daarnaast spelen ze voor spek aan bonen. Geen periodekampioen,geen nacompetitie en geen promotie.
+1/-0

5 jaar geleden
Weg met die voetbalpiramide. Wij kunnen dit niet betalen tenzij wij accepteren vernederd te worden door nobodies.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave