Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Wolf: 'Orkun Kökcü verdient het om de laatste twee maanden veel te spelen'

12 maart 2019 09:50 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

John de Wolf: "Orkun Kökcü verdient het om de laatste twee maanden veel te spelen"; image source: Pro Shots

John de Wolf geeft in het gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat wat hem betreft Orkun Kökcü meer moet spelen in het eerste elftal. "Hij liet zien dat hij het verdient om de laatste twee maanden van de competitie heel veel te spelen", aldus De Wolf. "Ik snap het als Giovanni van Bronckhorst helemaal niet bezig is met de toekomst van Feyenoord. Hij wil de derde plek veiligstellen. Maar met Kökcü op het veld wordt Feyenoord bepaald niet minder."

Kökcü kan ook spelen bij Jong Feyenoord of zelfs Feyenoord onder 19, maar dat vindt De Wolf geen goed idee. "Daar zet hij bijna geen stappen meer", zo geeft hij aan. "Hij moet nu de kans krijgen in het eerste elftal, dan is hij na de zomer zoveel verder met veel vlieguren in zijn achterzak."

Volgens Joop van Daele is het wel een probleem dat Giovanni van Bronckhorst nog trainer is, omdat hij heel vaak geen lef toont. "Maar iedereen zal het erover eens zijn dat Kökcü alles in huis heeft om basisspeler van Feyenoord te worden", zegt hij daarover. "Niet voor een paar wedstrijden, maar voor de komende jaren. Alleen, er moet wel iemand voor hem sneuvelen en dat kan best een probleem zijn. Maar laat Kökcü alsjeblieft staan."

Van Daele vindt het ook een foute beslissing dat Feyenoord met het belofteteam niet in de voetbalpiramide is gestapt. Al die argumenten om dat niet te doen, kunnen volgens hem zo van tafel worden geveegd. "Het kostte wat geld, maar dan neem je gewoon een speler minder in de selectie. Er moest een uitvak op Varkenoord komen. Nou, dat lijkt mij ook zo geregeld. En anders hadden ze op Woudestein kunnen spelen", aldus Van Daele. "Kijk hoe ver Sam Lammers en Kaj Sierhuis van PSV en Ajax nu zijn. Eerst in de eerste divisie en nu als huurling bij respectievelijk Heerenveen en FC Groningen. Geloof me, onze Dylan Vente is niet minder. Maar die jongen speelt gewoon nauwelijks wedstrijden. Dat moet je bij Kökcü echt zien te voorkomen."

Ook Regi Blinker genoot van het spel van Kökcü afgelopen weekend tegen Vitesse. Hij vindt het echter kort door de bocht door nu te roepen dat hij in de resterende wedstrijden dit seizoen ook moet gaan spelen. "Van Bronckhorst moet gewoon met de sterkste opstelling starten", zo geeft hij aan. "Dat kan de ene keer met Kökcü zijn, maar de andere keer juist niet. Hij moet kijken wat hij in een bepaalde wedstrijd nodig heeft. Met Jens Toornstra en Yassin Ayoub heeft Van Bronckhorst nog meer opties voor de plek waar Kökcü nu speelde."
Tags

kokcu wolf bronckhorst daele achterzak ayoub belofteteam blinker bocht geveegd groningen heerenveen jong joop kaj lammers regi sierhuis sneuvelen toornstra uitvak varkenoord veiligstellen vente vitesse voetbalpiramide woudestein

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Tuurlijk John dat zien we allemaal nu Gio nog ( of er moeten er twee een gebroken been hebben)
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki