Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord moet wedstrijd zonder publiek op vak S spelen

11 maart 2019 13:32 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord moet wedstrijd zonder publiek op vak S spelen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft bekend gemaakt dat de club een straf opgelegd heeft gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. Vak S moet leeg blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op donderdag 4 april. Seizoenskaarthouders op deze vakken mogen ook geen alternatieve kaarten aangeboden krijgen. Feyenoord heeft daarnaast een geldboete van € 15.000 euro gekregen.

Aanleiding voor de zware straf is het vuurwerk wat werd afgestoken tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV op 2 december van vorig jaar. De aanklager betaald voetbal had deze straf al geëist, maar Feyenoord was tegen die eis in beroep gegaan. Volgens de club was het voorstel buitenproportioneel en was het principieel onjuist om alle supporters op een vak te straffen omdat een klein deel zich niet aan de regels houdt.

De tuchtcommissie deelde echter de mening van de aanklager. In de straf is ook meegenomen dat Feyenoord al veel vaker is bestraft met maatregelen als geldbietes en voorwaardelijke straffen.

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Het heeft nog lang geduurd. De UEFA wist al veel eerder de gepaste maatregelen te nemen. Nu is voor de KNVB ook de maat vol. En voor Feyenoord al langer, maar die stond ook machteloos.
Vuurwerk leidt tot gevaarlijke situaties, rookoverlast en een ongezonde lucht om in te sporten.
Fijn thuisblijven en voor Radio Rijnmond je sterretjes afsteken
3 maanden geleden
Hebben jullie nu je zin? Een oud Chinees spreekwoord zegt: Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ze leren het nooit. Jammer voor al die goede fans op vak S.
Die zijn nu de dupe van een paar malloten. Jammer, maar het zat er aan te komen. Hopelijk leren ze er van. Hopelijk leren zij er van.

Laatste nieuws