Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'We verdienen om hier te winnen, we belonen onszelf alleen niet'

10 maart 2019 16:47
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: "We verdienen om hier te winnen, we belonen onszelf alleen niet"; image source: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Vitesse. "We speelden de eerste helft hier uitstekend. We konden heel goed onder de druk van Vitesse spelen. We creëerden heel veel mogelijkheden om de score te openen. Dat doe je gelukkig vlak voor rust. Je gaat zo verdiend de rust in", aldus Van Bronckhorst. "In het eerste kwartier, twintig minuten van de tweede helft maakten we het onszelf moeilijk. We kregen te snel de goal tegen."

Van Bronckhorst ging verder: "In de laatste fase pakken we het weer op. In de tweede helft kregen we ook veel mogelijkheden om te scoren. Veel kansen net niet. In de laatste tien minuten kan het beide kanten opvallen."

De trainer van Feyenoord vond het lastig aan te geven wat er mis ging bij de tegentreffer. "Ik heb het nog niet terug gezien, maar hij valt te makkelijk", zo gaf hij aan. "De bal werd in de rug van Ridgeciano weggestoken en daarna kwam een snelle voorzet. Dat verwachtten we achterin niet, waardoor we te veel ruimte lieten tussen Joris en de laatste lijn. De bal kwam er precies tussen. Je ziet dat er een beetje twijfel was bij Joris en de verdedigers."

Van Bronckhorst was tevreden over het spel van het middenveld. "Met name Jens en Jordy waren belangrijk in balbezit van Vitesse. Dat hebben we goed gespeeld. Bij balbezit van ons zie je dat Orkun heel goed tussen de linies kan spelen", zei hij daarover. "Hij was altijd aanspeelbaar en was vaak in zijn aanname al naar voren. Hij speelde hem uitstekend weg en maakte ook een hele goede goal. In de tweede helft zag je wel dat hij moe werd en gaf hij ook aan dat hij gewisseld wilde worden."

Uiteindelijk was Van Bronckhorst wel ontevreden over de manier waarop de tegentreffer viel. "Dat is iets wat niet zo mag op dit niveau en zeker niet net na de rust en je zoveel energie in de wedstrijd hebt gestopt. Dan geef je hem zo weg", aldus Van Bronckhorst. "Daar tegenover staan een hele hoop positieve dingen. We spelen een hele goede wedstrijd en verdienen om te winnen. We belonen onszelf alleen niet met het aantal mogelijkheden dat we hebben gecreëerd."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws