Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd'

9 maart 2019 08:49 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Robin van Persie: "Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd"; image source: Pro Shots

Voor Robin van Persie is het geen probleem om zich op te kunnen laden voor de resterende wedstrijden dit seizoen. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We kunnen moeilijk zeggen: Feyenoord kan de beker niet meer winnen en geen kampioen meer worden, dus laten we het verder maar lopen. Dat hoort niet bij profvoetbal", aldus Van Persie. "Los daarvan zijn wij voetballer geworden omdat we het leuk vonden om te voetballen. Niet per se om een beker te winnen. Je moet nu niet nog tien wedstrijden na een doelpunt van ons boos zijn. Dat is zinloos."

De aanvoerder kon wel begrijpen dat er vorige week tegen FC Emmen minder mensen in het stadion zaten. "De uitschakeling tegen Ajax is hard aangekomen en bovendien was het slecht weer. Ik vond het nog vol zitten, eerlijk gezegd", zo geeft hij aan. "Dat chagrijn bij de spelers is ook logisch. Maar in een loopbaan verlies je meer dan dat je wint. Je moet na een teleurstelling weer ergens motivatie uit zien te halen."

Voor Van Persie zit zijn carierre er over tien wedstrijden op. Mogelijk krijgt hij nog wel een afscheidswedstrijd. "Die optie ligt er wel. Vanuit de club. Een schitterend gebaar van Martin van Geel en Feyenoord. Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd", zegt hij daarover. "Maar ik moet er nog op terugkomen bij Van Geel. Dat ga ik eerst doen, voor ik publiekelijk antwoord geef op die vraag. De volgorde is goed, vind ik. Ik moet er niet zelf om vragen, dat is mij te geforceerd en daar houd ik niet van."
Tags

persie afscheidswedstrijd aangekomen carierre chagrijn emmen geforceerd laden motivatie publiekelijk zinloos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza buitenspelers dwdd geertruida gimenez grachtengordel hartman ivanusec lazio middenveldert milambo minteh nieuwkerk nieuwkoop npo paixao sauer slot stengs timber ueda volendam wehave wieffer willykment woke yoda zeroukki zerrouki