Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bevestigt: Jaap Stam na dit seizoen nieuwe hoofdtrainer

6 maart 2019 14:01 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord bevestigt: Jaap Stam na dit seizoen nieuwe hoofdtrainer; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het nieuws bevestigd dat Jaap Stam vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van de club zal worden. Hij zal daarmee Giovanni van Bronckhorst opvolgen. Stam zal een contract voor twee seizoenen gaan tekenen. Feyenoord heeft ook een overeenstemming bereikt met PEC Zwolle over een afkoopsom.

Pas sinds begin 2019 is Stam aan de slag gegaan bij PEC Zwolle, maar is vereerd dat hij nu naar Feyenoord zal gaan. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PEC Zwolle, maar voor elke ambitieuze trainer geldt dat als de kans zich voordoet om bij een club als Feyenoord te gaan werken, je daar heel serieus over gaat nadenken", aldus Stam.

Stam vervolgt: "Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan. Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

Technisch directeur Martin van Geel geeft aan zeer tevreden te zijn dat Stam de nieuwe hoofdtrainer zal worden. "We kennen elkaar al heel lang, dus we weten bij Feyenoord wat voor iemand we binnen halen. Jaap is een indrukwekkende verschijning. Met hem komt er straks letterlijk en figuurlijk echt iemand binnen", zo geeft hij aan. "Jaap is een realist met een duidelijke visie en met een zeer indrukwekkende staat van dienst als speler en de nodige ervaring als trainer. Logisch dus dat ik zeer blij ben dat we met de medewerking van PEC Zwolle hem nu al hebben kunnen vastleggen voor de komende seizoenen."

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik denk dat hij in het rijtje Gert Jan Verbeek ( ergens in de jaren 2000 )/ Bengtson + Verbeek( eind jaren 80)belandt. Dat het met kerst al bekeken is. Maar voor Japie persoonlijk hoop je natuurlijk dat hij slaagt, want in het Nederlands elftal was hij altijd een vaste waarde.
 
3 maanden geleden
Het rijtje Bengtson. :-))
Dat was 4-4-2, kick and rush.
3 maanden geleden
Nou we zullen het gaan zien, ben niet echt optimistisch en positief over deze aanstelling.

Uit alles blijkt dat de falende technisch directeur gewoon door mag blijven gaan met falen, helaas.

Geld om te versterken is er niet, echte toppers of zelfs subtoppers kan Feyenoord niet betalen. Rest om de jeugd een kans te geven en gaan bouwen aan een nieuw team, of Stam daar de meest geschikte trainer voor is zal moeten blijken.

Uiteraard wens ik hem veel succes de komende jaren bij Feyenoord.
 
3 maanden geleden
Ergens is het natuurlijk extreem dom om Martin van Geel een falende td te noemen. Want Martin heeft er ook voor gezorgd dat GIO de trainer werd. En die heeft vele prijzen gepakt.

De supporters klagen al als er een jaar geen prijs gepakt is,AJAX heeft al bijna 5 jaar geen prijs gepakt en niemand schreeuwt daar dat Ten Hag of Overmars weg moet , al kreeg die laatste een tijdje geleden ook forse kritiek. Risico van het vak zogezegd..

Maar nu wordt Japie.S dus de nieuwe trainer van Feyenoord. Hoe dom is het dan om Martin v. G de schuld te geven als Stam voor kerst mislukt zou zijn ? Van G. maakt de opstelling niet , van G. bepaalt niet wie er spits staat of op de bank zit. Van Geel deelt geen boetes uit als spelers te laat komen…

Ik hou van Geel niet de hand boven het hoofd,maar tis gewoon een kwestie van welk poppetje zit op welke positie. En Stam moet bepalen welke poppetjes er in het veld staan. En dat bepaalt hoe de wedstrijd verloopt. En Japie is daarvoor verantwoordelijk. En als Feyenoord weer eens verliest van AJAX of van een laagvlieger , is dat dus de schuld van Stam , en niet van van Geel. Want dat zou met wat we nu bespreken echt een hele domme redenatie zijn.
 
3 maanden geleden
Het technische beleid wordt bepaald door de TD.
Het aanstellen van Gio heeft zondermeer een succesvolle periode tot gevolg gehad met als hoofdprijs het kampioenschap, alle lof
In deze dus naar Gio jouw redenatie volgend.

Nu komt het : het vervolg op het kampioenschap, hier loopt het voor wat betreft uitbreiden kwaliteit volledig mis, Gio is in deze slechts de man die met de aangereikte middelen moet werken en dat heeft hij wederom naar vermogen gedaan.
Het op niveau houden en in kwaliteit uitbreiden van de selectie is een TD aangelegenheid, hier faalt MvG hopeloos.

Scouting valt onder de verantwoordelijkheid van de TD, wederom een falen van dhr. Van Geel. ( Frenkie de Jong via Willem II naar Ajax i.p.v. vanuit Arkel naar Feyenoord), om maar een voorbeeld te noemen.
Voor de rest komt er weinig tot niets uit de scouting, zou een TD zich onderhand niet eens af moeten vragen of dit technisch onderdeel wel goed functioneert?
Jaap Stam zal moeten roeien met de riemen die hij aangeleverd krijgt van MvG, ik wens hem veel succes maar vrees dat hij afgerekend gaat worden op het falende technische beleid.
3 maanden geleden
"We kennen elkaar al heel lang, dus we weten bij Feyenoord wat voor iemand we binnen halen. Jaap is een indrukwekkende verschijning. Met hem komt er straks letterlijk en figuurlijk echt iemand binnen", zo geeft hij aan. "

Tja je moet wat zeggen, ik heb nou ook niet echt het gevoel dat Stam uit zijn koker komt. Bovendien Martin welke ervaring doel je nu op? Je bent gewoon overruled door iemand in de organisatie...
3 maanden geleden
Helaas, erg jammer, Martin van Geel mag gewoon doorgaan met middelmaat binnen te halen.
Waarop wordt gebaseerd dat Japie een goeie is?
Gisteravond 020 gezien. Wanneer gaat Martin van Geel een speler vinden zoals Neres of Tagliafigo voor een paar centen? Ze zijn nu goud waard omdat ze zeer goed zijn. Maar Martin ziet ze niet, de scouts zien het niet, niemand ziet het.
We blijven aanmodderen.
 
3 maanden geleden
Transfersom Neres: 12 miljoen (oplopend tot 15). Transfersom Tagliafico: 4 miljoen.

De tijd dat Feyenoord dergelijke bedragen kan zien als 'een paar centen' moet nog komen.
 
3 maanden geleden
Berghuis 6,5 mil, haps 6 mil, st, juste 4,8 mil, larsson 4 mil, amrabat 4 mil, sinisterra 2 mil, boetius, 1,5 mil.

Het is maar net waar je je geld aan wil uitgeven...

Haps, larsson, amrabat, sinisterra had ik nooit gekocht.
Had je 16 mil om te besteden.

Hmmm 16 mil vreemd heh... precies de prijs van neres en tagliafico...
3 maanden geleden
Zo, Martin, deze klus heb je geklaard. Nu graag plaats maken voor een TD mét visie, zodat de club echt vooruit kan. En, als je toch gaat inpakken, neem Jan de Jong dan mee...
3 maanden geleden
De keuze op een beginnende trainer zonder enige staat van dienst. De keuze van de bestuurders van Feyenoord zou eigenlijk aan moeten geven dat de club in de Kuip blijft spelen. Wat moet Feyenoord met een stadion van 65.000 plaatsen als het bestuur kiest voor risicoloos regeren.
 
3 maanden geleden
Risicoloos? De aanstelling van Stam? Ehm..? Volgens mij spreek je jezelf nogal tegen.
 
3 maanden geleden
Ja risicoloos, kost niet veel en kan na een jaar vervangen worden door Kuyt, die dan ook nog geen ervaring heeft. Een toptrainer die de druk (legioen en beïnvloeding door bobo's) niet aan kan en faalt kan alleen weggestuurd worden met een grote afkoopsom.
Dat risico is er nu niet.
 
3 maanden geleden
Beginnende trainer , ja ik kan eigenlijk niet terug vinden wat Gio heeft gedaan voor hij trainer bij Feyenoord werd? Ik weet alleen dat hij positief binnen gehaald werd omdat hij een Feyenoord hart heeft. Is dat de enigste criteria om hier te mogen komen?

Laatste nieuws