Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Voetbal speel je omdat je het leuk vindt'

3 maart 2019 18:51

In gesprek met Fox Sports was Robin van Persie blij met zijn hattrick tegen FC Emmen. "Het is mijn eerste in de Eredivisie. Het heeft even geduurd", zei hij daarover. "In het buitenland een stuk of acht, negen denk ik. Maar dat mag ook wel in achttien jaar."

Na de uitschakeling tegen Ajax gaf de aanvaller al aan dat hij niet in somberheid ging afsluiten, omdat voetbal het leukste is wat er is. "Iedere ploeg wil zich vanaf februari richten op een finale. Uiteindelijk spelen maar twee ploegen die finale. Maar is het dan zo dat het voor al die andere ploegen nergens meer om gaat? Voetbal speel je omdat je het leuk vindt", aldus Van Persie. "Die andere jongens moeten voor hun toekomst spelen. Ze moeten voor hun plezier spelen en spelen omdat ze het leuk vinden. Combineer, probeer goals te maken, daar gaat het om. Natuurlijk wil je graag om prijzen spelen, maar dat is niet ieder jaar zo. Je verliest vaker als dat je wint. Ook daar moet je mee om gaan."

Van Persie ging verder: "Iedereen wil winnen. Ik heb in mijn carrière gelukkig mogen winnen, maar veel meer verloren. Dat moet je een plekje geven en weer doorgaan. Altijd maar weer doorgaan. Altijd ergens de motivatie vinden om toch weer door te gaan. Dat hoort er bij en dat hoort bij topsport. Dat is in mijn ogen de enige manier."

Voor de aanvoerder van Feyenoord zit over tien wedstrijden zijn carrière als voetballer er op. "Ik ga er van genieten. In ieder geval proberen", zo gaf hij aan. "Het is natuurlijk moeilijk wanneer het moment er is om te stoppen. Als je dat allemaal vooraf kon weten, zou je eindigen met een prijs op een grandioze manier. Je moet ergens een moment kiezen en dat heb ik nu gekozen."




Tags

persie combineer emmen eredivisie fox geduurd grandioze hattrick leukste motivatie somberheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg