Feyenoord veel te sterk voor FC Emmen en wint eenvoudig

3 maart 2019 18:36

Feyenoord veel te sterk voor FC Emmen en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen FC Emmen weten te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was met 4-0 veel te sterk. Robin van Persie groeide uit tot man van de wedstrijd. De aanvoerder van Feyenoord scoorde drie doelpunten. Steven Berghuis zorgde voor de eindstand.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Ajax besloot Giovanni van Bronckhorst enkele wijzigingen in zijn ploeg aan te brengen. Nicolai Jørgensen keerde weer terug in de basis en daardoor moest Jens Toornstra op de bank plaats nemen. Daarnaast mocht Ridgeciano Haps voor het eerst dit seizoen aan de aftrap beginnen. Hij nam de plek over van Calvin Verdonk.

Feyenoord begon in een erg lege Kuip zwak aan de wedstrijd. FC Emmen kreeg in de openingsfase de beste kansen, maar het lukte de Drentenaren niet om te scoren. Feyenoord kwam wel steeds beter in de wedstrijd en uiteindelijk viel vlak voor rust de 1-0. Robin van Persie kwam voor zijn man en kon zo een voorzet van Sam Larsson binnen schieten.

Vlak na de openingstreffer moest Kenneth Vermeer vervangen worden. De doelman raakte geblesseerd na een botsing met Emmen-aanvaller Braken. Daardoor maakte Joris Delle zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Een paar minuten na rust was het weer raak voor Feyenoord. Steven Berghuis gaf een mooie pass op Van Persie en de aanvoerder zorgde daarmee voor zowel zijn als Feyenoord tweede doelpunt van de middag. Tien minuten later maakte Van Persie ook zijn derde doelpunt, waarmee hij voor het eerst in zijn loopbaan een hattrick maakte in de Eredivisie.

Het mooiste doelpunt van de middag kwam echter niet van de voet van Van Persie. Berghuis schoot een kwartier voor tijd een vrije trap fantastisch in de bovenhoek en liet daarmee doelman Scherpen kansloos. Feyenoord speelde geen goede wedstrijd, maar boekte zonder problemen een ruime overwinning.