Transparent
Inloggen
Sluiten

'Directeur Postcode Loterij sluisde miljoenen door naar Feyenoord'

23 februari 2019 12:10 - Follow The Money
Foto: Pro Shots

"Directeur Postcode Loterij sluisde miljoenen door naar Feyenoord"; image source: Pro Shots

Boudewijn Poelmann, hoogste baas van de Postcode Loterij, zou voor 20 miljoen euro aan goededoelengeld doorgesluisd hebben naar Feyenoord. Dat zocht Follow The Money uit. Poelmann maakt ook deel uit van de Vrienden van Feyenoord en zou als directeur van de Postcode Loterij de stichting DOEN onder druk gezet hebben om met het dochterbedrijf Qurrent een sponsordeal te sluiten met Feyenoord. Een constructie die volgens de kansspelwetgeving strikt verboden zou zijn.

Tegen de wil van het bedrijf zelf in werd een sponsordeal gesloten, waarbij de stichting DOEN garant zou staan voor een jaarlijks bedrag van maximaal € 5,75 miljoen euro tot 1 juli 2021, omdat Qurrent zelf verliesgevend was. Volgens een oud-medewerker van Qurrent zou directeur Richard Klatten hebben aangegeven dat 'hij er maar in mee ging, omdat er tegenin gaan geen enkele zin had'.

In een reactie aan Follow The Money heeft Poelmann via een woordvoerder laten weten geen rol gespeeld te hebben inzaken Qurrent en Feyenoord. Hij zou het bedrijf alleen geattendeerd hebben dat er een grote stap in de naamsbekendheid gemaakt kon worden. Zelf was hij niet aanwezig bij de gesprekken.

Omdat Qurrent grote verliezen maakt, besloot Stichting DOEN in de zomer van 2018 het bedrijf te verkopen aan Greenchoice. Dat bedrijf nam de sponsordeal echter niet over, waardoor Feyenoord op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Voor Poelmann zelf en de loterijen zou het een staartje kunnen krijgen indien de Kansspelautoriteit tot onderzoek over zou gaan. In het uiterste geval zou zelfs de licentie van de Postcodeloterij kunnen worden ingetrokken.

Meer op Follow The Money




Tags

qurrent loterij poelmann postcode sponsordeal follow money sluisde constructie dochterbedrijf doorgesluisd garant geattendeerd goededoelengeld greenchoice hoofdsponsor ingetrokken inzaken kansspelautoriteit kansspelwetgeving klatten licentie loterijen medewerker naamsbekendheid postcodeloterij strikt tegenin uiterste verboden verliesgevend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Zoals ik het lees heeft het voor Feyenoord geen nadelige gevolgen, maar hopen dat het hier bij blijft.Wel weer negatief nieuws uiteraard.
+1/-2

5 jaar geleden
Lekker suggestief stukkie, geen enkele feiten en een hoop verdachtmakerij bij dat FTM.

Waar halen ze die 20 miljoen opeens vandaan? Qurrent heeft ons echt geen 20 miljoen opgeleverd hoor! :D

Qurrent ligt op apen gapen en ze zijn heel boos bij de groene amsterdammer :D (Voor degenen die het stuk niet hebben gelezen beide schrijvers werken ook voor die krant)
+1/-2


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda