Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord presenteert aangepaste Business Case voor nieuwe stadion

22 februari 2019 10:30 - Feyenoord City
Foto: Pro Shots

Feyenoord presenteert aangepaste Business Case voor nieuwe stadion; image source: Pro Shots

Feyenoord Rotterdam N.V. en Stadion Feijenoord N.V. hebben een aangepaste Business Case voor het nieuwe stadion gepresenteerd. Dat valt te lezen op de website van Feyenoord City. In de Business Case zijn de laatste inzichten vewerkt op basis van onder andere het haalbaarheidsonderzoek van stadionspecialist International Stadia Group en enquêtes onder 27.000 seizoenkaarthouders, zakelijke bezoekers en potentiële zakelijke klanten. Het Rotterdamse college van B en W heeft het document donderdag naar de gemeenteraad gestuurd.

In de aangepaste Business Case is de jaarlijkste performance fee voor Feyenoord gestegen van € 17,5 miljoen naar € 25 miljoen vanaf het eerste jaar in het nieuwe stadion. Daarna zal deze jaarlijks met 1,5% worden geïndexeerd.

In het nieuwe stadion zou plek zijn voor 63.000 toeschouwers. Geschat wordt dat er 40.000 seizoenskaarten zullen worden verkocht en er gemiddeld 6.000 dagkaarten worden verkocht. Eerder was verwacht dat er gemiddeld 7.000 dagkaarten verkocht gingen worden. De vraag naar business seats in het hogere segment is echter juist vergroot. De geschatte totale opbrengst uit de kaartverkoop en business seats en units stijgt naar € 61 miljoen.

De dreigende budgetoverschrijdingen vanwege de snel stijgende bouwkosten zijn opgevangen door slimme aanpassingen in het ontwerp. Zo komt er onder meer een andere uitvoering van het bewegende dakdeel, heeft er een herindeling plaats gevonden van ruimten en voorzieningen en is de hoofd-draagconstructie geoptimaliseerd.

In opdracht van de gemeente Rotterdam zal een extern bureau de aangepaste Business Case gaan toetsen. Deze uitkomsten worden eind deze maand verwacht. De definitieve toetsing van de gemeente zal plaats vinden tijdens de financial commitment.

Meer op Feyenoord City
Tags

business aangepaste dagkaarten gemeente seats bewegende bouwkosten budgetoverschrijdingen college dakdeel draagconstructie enquetes fee geoptimaliseerd haalbaarheidsonderzoek herindeling inzichten jaarlijkste ontwerp performance potentiele ruimten segment stadia stadionspecialist stijgende toetsen toetsing uitvoering units vewerkt voorzieningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Klinkt goed. Alleen jammer dat er zoveel plaats voor die diknekken gemaakt moet worden.
+1/-1

5 jaar geleden
Nu alleen nog een aannemer vinden die de bouwprijs garandeert.
+1/-1

 
5 jaar geleden
De financiering is de grootste moeilijkheid; er is slechts 60 van de 444 miljoen euro zeker.
De gemeente Rotterdam komt met 40 miljoen euro, eveneens van de arme Rotterdammers, ook van de mensen in het onleefbare Rotterdam-Zuid.
Goldman Sachs, een woekerbank, doet mogelijk mee voor 224 miljoen euro.
Hoe moet de rente en aflossing betaald worden?
Gelukkig is de jaarlijkse fee ad. 25 miljoen euro veilig gesteld, zodat de topsalarissen voor de spelers gecontinueerd kunnen worden.
Feyenoord wordt via dit peperdure megaproject (Feyenoord City/HNS) van een volksclub een poenerige sociëteit.
Leuk voor de gewone supporters die straks geen seizoenkaart meer kunnen bekostigen.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Daarom dat er ook in het Plan van Eisen wordt benadrukt dat het betaalbaar moet blijven. Er wordt dus wel rekening mee gehouden.
+1/-1

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Die fee is in zoverre veilig gesteld dat er wel eerst winst gemaakt moet worden voordat dat uitgekeerd wordt.
+1/-0

5 jaar geleden
Men denkt straks met een nieuw stadion regelmatiger kampioen te gaan worden omdat er dan meer geld beschikbaar is. Men denkt zelfs vaker/beter mee te kunnen doen in de titelstrijd met AJAX en PSV.

Wat een extreem domme inzichten zijn dat. Dom , dommer en domst welteverstaan.

Kijk naar AJAX,dat stadion draait extreem goed. AJAX is veruit de rijkste club van Nederland.Het geld stroomt werkelijk van alle kanten binnen daar. Ook op transfergebied is het voor Nederlandse begrippen een sprookje wat men krijgt aan geld.

En toch zal AJAX dit jaar weeeeer geen kampioen worden,voor het 5e jaar op rij niet. Dat meer geld zou leiden tot meer kampioenschappen of zelfs tot vaker/beter mee gaan doen met AJAX en PSV is echt zo verschrikkelijk naief en dom daarin te geloven.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Wie dat denkt, denkt niet verder dan zijn neus lang is. Alles valt en staat met goed beleid. Maar een goedlopend stadion maakt dat wel makkelijker.
+1/-1

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
En zo is het.

Al geef je die prutsers bij ons 20 miljoen per jaar extra dan nog zullen ze het weten te verneuken.

Het is bij ons pappen en nat houden...en dat is ruim 20 jaar zo. En daar gaat een nieuw stadion niks aan veranderen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
De JC Arena is niet van Ajax, het goed draaien van het stadion is dan ook niet de reden dat de Amsterdamse “vrienden” zover weg lopen bij Feyenoord.

Het nieuwe Feyenoord stadion, mocht het er ooit komen, gaat echt niet zorgen voor kwaliteitsverbetering in de selectie.
Begin maar eens bij de basis, verbeter de scouting en de jeugdopleiding, vervang de volledige technische staf en accepteer dat we de komende jaren moeten strijden om hooguit de 2e plaats.

Ik vrees dat de bouw van dit stadion de ondergang van Feyenoord, financieel en sportief, zal worden.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Onder deze directie en RvC gaat het niet beter worden, maar er zal toch meer geld moeten bij komen om transfersommen en hogere salarissen te kunnen betalen.

Van van Geel moet gewoon afscheid genomen worden, hij heeft het toen er helemaal geen geld was redelijk gedaan. Pas toen er weer geld beschikbaar was ging het finaal mis, alleen maar spelers gehaald die weinig toevoegen.
Nieuwe trainer nodig? Komt ie met Advocaat aanzetten! Moet ook weer perse een Nederlander zijn.
De keuze voor Kuijt is ook weer zo doorzichtig, die ligt lekker bij het legioen en dan is de druk er bij hem weer even af.

Wat doet de RvC? Helemaal niets!

Wat doet Jo de Jong?
Geen flauw idee.

Mark Koevermans?
Heeft die ooit iets toegevoegd? Zelfs die Qurrent deal komt niet eens bij hem vandaan.

Is het allemaal de schuld van Gio?
Hij had misschien sommige spelers waar van Geel mee aan kwam zetten moeten blokkeren. De opstellingen waar iedereen over klaagt zijn eigenlijk vrij logisch, de reserve spelers zijn gewoon niet goed genoeg.
De jeugdspelers zijn er nog niet klaar voor dit seizoen, die kun je vanaf volgend seizoen langzaam gaan inpassen.

We gaan het wel zien wat er gaat gebeuren binnen Feyenoord, het zal wel weer met wat mooie praatjes worden opgelost.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik snap werkelijk niet dat sommige mensen tegen de bouw van een nieuw stadion zijn, hebben die de laatste jaren onder een steen geleefd , van alle nieuws en informatie afgesloten, het kan toch niet waar zijn dat e.e.a. weer opnieuw moet worden uitgelegd waarom een nieuw stadion moet worden gebouwd en dat ouwe gammele overjarige niet meer capabele stadion eindelijk met de grond moet worden gelijk gemaakt. Weleens gehoord van een business plan, welnu dat kun je niet eens meer loslaten op die schroothoop.( ja Willem van Hanegem, zeg hier pas wat over als je door de juiste mensen bent geïnformeerd, maar evengoed gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat je je 80ste verjaardag in de nieuwe Kuip kunt vieren )
Als er geen nieuw stadion zou komen is Feyenoord zeker binnen 5 a 7 jaar van het toneel verdwenen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Je kan ook heel goed een business plan opstellen voor verbouw van de huidige Kuip.
Wordt een plan met een veel lager risico voor de bespeler/gebruiker waar de nadruk zal moeten liggen op kwaliteit van de selectie die er moet spelen.

Niet elk business plan slaagt, voorbeelden te over dat achteraf de rekenmeesters er naast zaten met alle gevolgen van dien.
Wat dan rest is een torenhoge hoge schuld bij banken en investeerders.
Kwaliteit hoort op het veld te staan.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Maar het heeft natuurlijk totaal geen zin na alles wat er al over is gezegd en geschreven een business plan op te stellen voor een bij voorbaat verloren project wat de Kuip nu eenmaal is. Trekken aan een dood paard en het beestje komt nooit meer tot leven.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het gaat niet om het voor of tegen een nieuw stadion te zijn, dan begrijp je er niets van. Het gaat erom of het - extreem domme - argument waar is dat meer geld zou leiden tot meer kampioenschappen/beter mee doen met AJAX en PSV om de titel in de toekomst.

Jij gelooft blind in dat extreem domme argument.

Ik zeg : kijk naar AJAX. Veruit de rijkste club van Nederland. Ze hebben honderden miljoenen Eigen Vermogen, karre vrachten geld. Het geld stroomt vanuit elke kant binnen. Waar Feyenoord blij mag zijn met 10-15 miljoen euro voor een transfer,daar ontvangt AJAX standaard 30-40 miljoen euro.Dan hebben we het nieteens over de inkomsten van hun stadion dat extreem goed draait.

Maar de kans dat ze dit jaar weeeeer geen kampioen worden is groot. Al 5 jaar achtereen niet meer, ondanks die uitpuilende geldbuidel van ze. En de kans wordt ook niet groter dat ze kampioen worden door die geldbuidel.

Tijd om je eigen visie te ontwikkelen knul,en niet vasthouden aan wat ze je ooit hebben wijsgemaakt met schijnargumenten.
+1/-0

 
5 jaar geleden
De mogelijkheid om kampioen te worden heeft te maken met beleid en visie en bovenal geld en als jij dan stelt dat e.e.a. niets te maken heeft met de bouw van een nieuw stadion, dan constateer ik door je uitspraken een groot gebrek aan voorstellingsvermogen en een toekomstgerichte aanpak. Ik ben daarom dan ook verheugd dat jij niets in de melk heb te brokkelen en dat nieuwe stadion er gaat komen, dat kan niemand meer tegenhouden.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zechiel zerrouki